Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

De nummer twee kaarten van de tarot

Er zijn zes kaarten in het Tarot deck met het getal twee erop. Ze zijn elk verschillend en lijken misschien weinig gemeen te hebben, maar ze zijn verenigd in hun weergave van bepaalde thema's. Het Tarot paar van de Grote Arcana kaarten met het nummer twee zijn de Hoge Priesteres kaart, genummerd 2, en de Gehangen Man kaart, genummerd 12. Elk van de vier kleuren van de Kleine Arcana van de Tarot (staven, Bekers, Zwaarden en Pentakels) heeft ook een kaart met het nummer twee. De thema's van elke twee kaart kunnen worden samengevat als geduld, evenwicht, extremen en de strijd die inherent is aan deze processen.

 • Geduld kan de weg zijn naar een grote beloning of een hoger bewustzijn, maar het kan ook een verveling teweegbrengen die inspireert tot apathie of zelfs zelfvernietiging.
 • Balans kan je een leven brengen van rijke diversiteit en dynamische mogelijkheden, maar het vereist ook veel werk en tijd om te zorgen voor de vele details die een leven opbouwen.
 • Extreme posities zijn vaak nodig om je identiteit vast te stellen en uit te vinden wie je bent en waar je waarde aan hecht, maar er is veel isolement als je op jezelf bent in een extreme staat.

Als er een kaart met het getal twee in je Tarotlezing verschijnt, staan deze thema's op het punt om naar voren te komen in je leven als ze dat nog niet gedaan hebben. Als meer dan één van deze kaarten in dezelfde lezing naar voren komt, is deze energie voelbaar dichtbij de oppervlakte en zeer invloedrijk in je leven.

De Grote Arcana

 • De Hogepriesteres

  De Hogepriesteres is de hoogst gerangschikte twee kaart in de Tarot. Hoe glamoureus haar titel ook mag lijken, begrijp dat ze niet van adel is. Ze heeft haar positie verdiend door kennis en wijsheid in evenwicht te brengen. Dit proces heeft natuurlijk veel geduld van haar kant gevergd. Dit manifesteert zich als een koel karakter dat niet van nature gevend is. Zij biedt haar deskundigheid en de objectiviteit die zij heeft opgebouwd wanneer zij in actie wordt geroepen, maar zij is geen helper. De jarenlange ervaring die deze kaart vertegenwoordigt onderstreept een geduld dat maakt dat men eerst aan zichzelf denkt. Dit extreme gedrag onderscheidt haar in exclusiviteit, misschien zelfs roem, maar het sluit haar ook uit van een onderdompeling in een plezierig leven.

  Wanneer De Hogepriesteres in je lezing verschijnt, kan je behoefte om een oplossing te zoeken voor onevenwichtigheden je isoleren omdat anderen vinden dat je je egoïstisch gedraagt.

 • De Gehangen Man

  De Gehangen Man, genummerd 12 in de Tarot, is de andere kaart van de Grote Arcana met het getal twee erin. De pathetische aard van deze kaart is duidelijk in de eerste plaats. Hoe kan een kaart met zo'n sombere figuur erin worden beschouwd als een Tarot verwante van de mysterieuze en elegante Hoge Priesteres? Ze hebben zoveel gemeen als je net onder de oppervlakte kijkt. De opgehangen man kiest ervoor om in deze positie te zijn. Dit is de kaart van jezelf tegenhouden. De zelfbeheersing van de opgehangen man is verwant aan de afgestompte apathie van de hogepriesteres. Zij moet worden gewenkt voordat zij zal helpen, net zoals de Gehangen Man zal wachten tot er iets komt waar hij om geeft voordat hij zichzelf uit zijn situatie haalt.

  Als de Gehangen Man in uw lezing verschijnt, wacht u uw tijd af, mogelijk uit geduld en begrip, maar misschien ook uit wrok of een defaitistische houding.

De Kleine Arcana

Het getal twee siert vier van de geschikte kaarten van de Tarot; deze staan ook bekend als de Kleine Arcana. Deze kaarten dragen allemaal de thema's van hun Grote Arcana, maar als slechts één van deze kaarten in een lezing verschijnt, is deze energie van ondergeschikt belang voor het grote geheel. Als twee van deze kaarten paren of vergezeld gaan van de Hoge Priesteres of de Gehangen Man, worden de zorgen van de Tarot's nummer twee verhoogd tot het punt dat ze staan centraal in uw lezing.

 • Twee van Wijzen

  Het thema geduld wordt in de Twee van Wijzen weergegeven als een man die beloond wordt voor zijn werk en creativiteit. Hij houdt een wereldbol vast en weet dat hij zijn eigen weg heeft gebaand in de wereld. De balans van een goed leven met een duidelijk veilige, maar comfortabele patio, sluit niet uit dat hij een man van de wereld is, hier onthuld door de omgeving aan de oceaan. Er zijn uitersten die in evenwicht moeten worden gebracht in deze kalme omgeving: Zijn fysieke aanwezigheid domineert de kaart, maar starend naar de wereldbol, is zijn mentale concentratie in het rijk van de verbeelding.

 • Twee van Bekers

  De Twee van Bekers is de enige kaart van de tarot met nummer twee waarop meer dan één persoon staat. Hier twee vrienden wisselen bekers en illustreren dat interpersoonlijke uitwisselingen zijn wat in evenwicht iemands emotionele leven. De stabiliteit en de aangename aard van deze kaart is niet zonder de extremen van een illusionaire gevleugelde leeuwenkop die boven dit paar zweeft. Dat zij zich hier niet bewust van zijn, weerspiegelt de afstandelijkheid van De Hogepriesteres en de apathie van De Gehangene. Hun moment van vereniging en vriendschap is bevoorrecht, hoe extreem de visioenen ook zijn

 • Twee van Zwaarden

  Hoewel de vrouw in de Twee van Zwaarden geblinddoekt is, valt het precieze evenwicht op waarmee ze haar zwaarden richt. Het evenwicht dat zij heeft bereikt is de overwinning, want haar zwaarden, die ideeën en woorden voorstellen, zijn perfect in balans. Haar blinddoek weerspiegelt de afstand die tussen haar en andere mensen is gecreëerd. De uitersten van de blinddoek zijn bijna een illusie, aangezien de maansikkel weinig licht werpt in de nacht - net als de gehangene zou ze de blinddoek kunnen afdoen wanneer ze maar wil, maar net als de hogepriesteres houdt ze hem liever om en omarmt ze de uitersten van het mysterie.

 • Twee van Pentakels

  De Twee van Pentakels illustreert het thema van het in evenwicht brengen van uitersten. Een man met een grappige hoed staat op vaste grond terwijl de oceaan heen en weer schommelt, en toch is hij niet tevreden met alleen maar vasthouden aan wat hij bezit. Hij jongleert met zijn pentakels in een oneindige dans, genietend van de uitersten en misschien zelfs riskant met zijn anders zo veilige toestand in de wereld. Dit energieke gedrag is een reactie op verveling; wat zich in andere kaarten met het getal twee als geduld manifesteert, is hier niet meer. In zijn plaats is een tevredenheid van leven in het moment waar alles in de balans hangt omdat niets zeker is. De Twee van Pentakels onthult dat in de uitersten de vrede en verlichting die we zoeken in geduldige vooruitgang snel wordt geleverd, hoewel het misschien niet zo langdurig is.

Artikelen over het verband van de genummerde kaarten van de Tarot