Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

De opgehangen man tarotkaart

Is hij in gevaar? Heeft hij zichzelf daar geplaatst? Hoe is De Gehangen Man zo in de knoop geraakt? Als je een Tarot lezing ontvangt, is de opgehangen man kaart een sterke boodschap van het universum dat de optie van overgave altijd voor je open staat. Het kan zelfs de snelste weg zijn naar een complete en totale overwinning.

Een man ligt ondersteboven. Zijn rechterenkel is vastgebonden aan een boomtak en zijn bovenlichaam strekt zich uit over de lengte van de boomstam. Hij is wakker en kijkt de toeschouwer alert aan. Zijn linkerbeen is bij de knie gebogen en gekruist achter zijn gestrekte en vastgebonden rechterbeen. Zijn handen zijn niet zichtbaar en bevinden zich achter zijn middel. Het meest interessante is dat hij een aureool heeft zoals je die ziet op middeleeuwse schilderijen van heiligen en dat zijn lange blonde haar naar beneden is gestreken, waardoor de top van zijn spirituele kroon aan het zicht wordt onttrokken.

De gehangene heeft zichzelf in deze positie gebracht en er is geen enkele manier waarop hij kan winnen. En toch laat die stralenkrans ons weten dat hij op het punt staat een grote overwinning te behalen. Hij werd niet aangevallen, noch gedwongen om te zijn waar hij is, niets is verfomfaaid, behalve zijn haar dat naar beneden hangt door eenvoudige zwaartekracht. Met zijn verborgen handen laat hij ons zijn manipulatie van de situatie niet zien. Zijn gebogen been geeft aan dat hij zich op zijn gemak voelt hulpeloos.

Personificatie

Bij sommige kaarten in het deck kan de vraag rijzen of deze kaart jou (de persoon die de Tarot lezing ontvangt) illustreert of dat het een afbeelding is van iemand in je leven. Het is van cruciaal belang dat u brutaal eerlijk bent over uw gedrag, uw karakter en uw neigingen bij het bespreken van de mogelijkheden van de personificatie van een kaart. Als De opgehangen man jou in je lezing vertegenwoordigt, wordt je door het Tarot deck geadviseerd om je over te geven, om van koers te veranderen of om het universum een situatie te laten oplossen zonder jouw inbreng.

Als deze kaart in plaats daarvan iemand in je leven vertegenwoordigt, word je geïnformeerd over manipulaties die mogelijk plaatsvinden en de algemene strategie van een persoon met wie je in een strijd verwikkeld bent. De verraderlijke aard van de kaart De opgehangen man die iemand anders in uw lezing personifieert, is dat u zich vaak niet realiseert dat deze persoon uw vijand is. De inherente hulpeloosheid en schijnbare slachtoffer status van de opgehangen man zoals geïllustreerd door de kaart is, fundamenteel, een masker over de realiteit van de situatie en de persoon achter dit alles.

Betekenis in Verleden, Heden en Toekomstige Posities

Een Tarot lezing plaatst kaarten in posities van het verleden, het heden en de toekomst. De opgehangen man in de positie in het verleden onderstreept dat je huidige situatie begon met een loslaten, een terugtrekken, een afzien van plezier of beloning om niet beheerst te worden door eenvoudige verleidingen. Je bent waar je nu bent vanwege een besluit om dingen achter je te laten of ze op zich te laten inwerken. In de huidige positie word je aangespoord om conflicten te vermijden. Soms wil een vijand zo graag een gevecht dat de manier om deze persoon te verslaan is hem of haar dat ene ding te ontzeggen waarnaar het diepst wordt verlangd. De confrontatie uit de weg gaan is in deze situaties de winnaar zijn. In de toekomstige positie voorspelt de opgehangen man een komende strijd en adviseert hij je om niet als een actieve agressor te worden gezien.

Hoewel het Tarot deck honderden, zo niet duizenden jaren oud is, wordt de opgehangen man kaart vaak getrokken wanneer de vergaderingen van de vereniging van flatbewoners chaotisch en onaangenaam worden of wanneer een chagrijnige buurman de vrede en stabiliteit van de mensen rondom hem bedreigt. De opgehangen man herinnert ons eraan dat de beste overwinningen vaak slagen zijn die vermeden worden terwijl een vijand zichzelf vernietigt.

Kaartcombinaties

Als lid van de Grote Arcana domineert de opgehangen man de meeste kaarten rondom hem. De gehangene wordt vaak gesublimeerd in de aanwezigheid van een lid van de Grote Arcana. Wanneer er veel Zwaard kaarten rond De Gehangen Man liggen, bouwt een ruzie of geschil zich op naar een climax en is de behoefte om passief te zijn vrij uitgesproken. De combinatie van de Bekers kaarten met deze kaart laat zien dat de achtervolger zijn in een romantische relatie zal leiden tot rampzalige gevolgen, terwijl het zijn aan de ontvangende kant van een verleiding kan leiden tot buitengewoon plezier.

Pentakels en De Gehangen Man zijn een waarschuwing van de Tarot dat je misschien wordt beheerst door hebzucht en dat de beste manier om geld te verdienen is om je gelukzaligheid te volgen en materiële bezittingen te benaderen als behoeften in plaats van wensen. Kaarten uit het pak van Wijzen in een lezing met De Gehangen Man zijn een indicator dat uw creatieve bezigheden werk en verfijning nodig hebben. Mensen in de creatieve velden die deze combinatie te zien zijn vaak denken aan het ondertekenen met een manager of promotor en dit is de Tarot dek de manier om een negatieve waarschuwing over een dergelijke overeenkomst te schreeuwen. Geduld en passiviteit zal een beter aanbod brengen en een meer eerlijke zakenman kan op je pad komen.

De Gehangen Man combineert goed met een aantal van de meer snode kaarten van het Tarot deck. Wanneer De Duivel kaart verschijnt met De opgehangen man, kan het gemakkelijk zijn om een drankje te schoppen of rookgewoonte door te gaan cold turkey. Wanneer De Gehangen Man combineert met De Toren kaart, zal een huisgenoot situatie zichzelf oplossen en hoeft u niet te krijgen in een gevecht. Deze combinatie geeft ook aan dat het accepteren van een inbeslagname van een woning en verder gaan de beste manier van handelen kan zijn in een investering in onroerend goed die verkeerd afliep.

Wanneer De gehangene in een lezing zit met De keizer of De keizer, dan kun je een dominante vrouw of man in je leven het beste aanpakken door passiviteit in plaats van confrontatie. Verveel de bazige mensen en ze zullen op zoek gaan naar anderen om de baas over te spelen. De nummer twaalf kaart van het Tarot dek, De opgehangen man is de hogere echo van de nummer twee kaart, De hogepriesteres, een Tarotkaart gewijd aan het onderwerpen van iemands zelf aan de kennis van een almachtige universum. Deze onderwerping bereikt zijn hoogtepunt met De Gehangen Man die geeft, loslaat en laat gebeuren wat er staat te gebeuren. Lees meer over de connectie die de opgehangen man deelt met de andere kaarten met nummer twee in de Tarot deck.

Andere artikelen over tarotkaarten in de Grote Arcana