Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

De dood tarot kaart

Tussen het geschudde Tarot deck, is er een kaart die niemand wil zien. Hoewel het verkeerd begrepen wordt (zoals blijkt uit de aflevering van The Simpsons, ), vindt de meest bedreven Tarot lezer het nooit leuk om aan een bezoekende zoeker uit te leggen dat hun lezing de Tarot kaart van de Dood heeft getrokken. Laten we eerlijk zijn, dit is geen populair onderwerp. En als je al medelijden hebt met de arme Tarot kaartlezer die deze kaart uit het deck trekt, stel je dan eens voor hoe angstig deze kaart is voor de persoon die deze kaart in zijn of haar Tarot lezing ontvangt. Het belangrijkste om te onthouden over de kaart van de Dood is dat het de komst van vele mogelijke soorten dood voorstelt, niet de fysieke dood waarvan we allemaal de onvermijdelijkheid vrezen.

Onder een leigrijze hemel, op een bleek wit paard, rijdt een vergeeld skelet in een zwart harnas door een landschap. Onder hem ligt een lijk uitgestrekt, een lijk waarvan de kroon van zijn hoofd is gevallen. Een kleine baby en een pubermeisje knielen aan de hoeven van het marcherende paard, zich niet verzettend tegen hun lot. Een bisschop in sierlijke gewaden staat te bidden, maar vanuit het gezichtspunt van de toeschouwer zien we dat hij zich op het pad van het paard bevindt. Het hoofdstel van het paard is van leer en versierd met schedels. In zijn rechterhand houdt het skelet de teugels vast en houdt het paard in evenwicht. In zijn linkerhand draagt hij een mast; de vlag is zwart met een witte vijfbladige bloem in bloei. In de verte is een meer of een zee met een groot oorlogsschip, waarvan het reusachtige zeil het meest in het oog springt, maar toch bijna een stip is. De zon gaat onder helemaal rechts op de kaart. Het is perfect uitgelijnd tussen de twee wachttorens op de De maan kaart.

Er is weinig verlossing in de scène die op deze kaart is afgebeeld. De mensen zijn dood of stervende. Noch overgave, noch gebeden lijken te helpen. De triomferende vlag moet als een bloem op iemands graf worden geplant, koud en kleurloos. Het oorlogsschip in de verte laat ons weten dat het kleinste incident in ons verleden kan hebben geleid tot deze huidige toestand van totale verlamming. Het been van het paard wordt geheven in een langzame mars op een bepaald pad, zodat niets daar gespaard zal blijven.

Maar er is ook goed nieuws:

  • De zon is nog niet helemaal ondergegaanDit is een aanwijzing dat de ingrijpende veranderingen die je omringen, je enige kans bieden. Veranderingen die niet kunnen worden tegengehouden, zijn veranderingen die in ieder geval kunnen worden benut en waarvan je kunt profiteren.
  • De lucht is grijs, niet zwartTarotkaarten die een zwarte lucht tonen, zijn degene die ons geen uitweg bieden. De grijze hemel is er een van neutraliteit. De krachtige en permanente veranderingen die plaatsvinden, kunnen nadelige gevolgen voor je hebben, maar misschien ook niet. Als verandering niet je vijand is, zul je de verandering die gesymboliseerd wordt door de kaart De Dood niet erg vinden.
  • Het skelet kijkt naar buiten, maar niet rechtstreeks naar de toeschouwer van de kaartDit is geen kaart die "jouw" dood aangeeft. Het is een kaart die een definitief einde aangeeft, een absolute overgang en een eliminatie van veel van het verleden. Het is de dood van de manier waarop dingen zijn geweest, maar je zult er zijn om deel uit te maken van de nieuwe orde

Betekenis in Verleden, Heden en Toekomstige posities

Uw Tarotlezing is verdeeld in secties: uw verleden, uw heden en uw toekomst. Waar een kaart terechtkomt, heeft invloed op wat deze voor u betekent en op uw totale lezing.

Dood komt waarschijnlijk het best tot zijn recht in de positie Verleden. Dit geeft aan dat u een ingrijpende verandering hebt doorgemaakt die gepaard ging met verlies en een machteloos onvermogen om er iets aan te doen. Of het nu een litteken uit je kindertijd was of een recente breuk, deze kaart is hier gestold als zijnde niet langer in staat om je te vangen. Het mag dan de concrete fundering zijn waarop je huidige situatie rust, maar het is zeker geen oppervlak dat je zal achtervolgen met iets anders dan slechte herinneringen. De blijvende kracht van wat er gebeurd is, wordt verzwakt door de finaliteit van dit alles.

In de huidige positie geeft deze kaart aan dat u zich tot het minimum beperkt om met een enorme verandering in uw leven om te gaan. Misschien gaat u uit elkaar of staat u onder grote druk. U kunt zich zorgen maken over uw baan en geen voeling meer hebben met de wereld om u heen, omdat de economie een obsessie voor u wordt. U zou betrokken kunnen zijn bij een inbeslagname of een ander tragisch verlies van uw persoonlijke bezittingen. Eén ding over de kaart des Doods is dat het onmogelijk is om ertegen te vechten. U zou kunnen overwegen het lot dat zich heeft voltrokken te accepteren en te proberen er vandaag aan te werken voor een gelukkiger morgen.

De kaart Dood die in de toekomst ligt is ironisch in die zin dat we allemaal zullen sterven. Maar in de nabije toekomst is dit meer een indicator van de dreigende dood van een hechte vriendschap of een voorheen sterke relatie. Als u een zekere baan hebt, controleer dat dan nog eens. Misschien moet u zich gaan inlezen op zakelijke websites om te zien of uw bedrijf financieel sterk en economisch gezond is.

Kaartcombinaties

Uw Tarotlezing bevat een paar kaarten uit het kaartspel die precies op elkaar inwerken om ervoor te zorgen dat kaarten elkaar beïnvloeden.

Dood is een krachtige kaart. Het is moeilijk om de absolute veranderingen die het oplevert te verzachten, maar andere kaarten in de lezing kunnen specifiek aangeven waar de veranderingen die het in petto heeft je waarschijnlijk zullen beïnvloeden.

De keizerin kaart is het meest nauw verbonden met de Dood. Zij is kaart nr. 3 en hij is kaart nr. 13. Zij vertegenwoordigt overvloed, hij vertegenwoordigt benarde omstandigheden. Wanneer zij en hij samen in je lezing voorkomen, kijk dan uit naar een onverwachte meevaller die meer desastreuze gevolgen heeft dan voordelen. Lees meer over de connectie die de Dood deelt met de andere kaarten genummerd drie in het Tarot deck.

Wanneer de Dood en De Kluizenaar kaart samen voorkomen, zijn uw gevoelens van frustratie gericht op het einde van een goede tijd in uw leven. Deze gevoelens worden versterkt omdat je alleen bent gelaten en niet in staat om goed om te gaan met overweldigende overgangen. Deze kaart past goed bij De Toren in die zin dat u er in ieder geval van verzekerd bent dat u weinig heeft gedaan om oorzaak van alle eindes in je wereld. Je hoeft geen verantwoordelijkheid te nemen voor het weer of voor daden van goddelijke aard.

is een intense aanvulling op de Dood omdat haar tweelingtorens op beide kaarten staan afgebeeld. Er kan een punt in je leven worden bereikt waarop je emotioneel zo ontregeld bent dat je radicale veranderingen in je wereld moet aanbrengen. De combinatie van de emotionele honger van de Maan en de transformatie van de Dood drijft veel mensen ertoe om eindelijk die grote verandering in hun leven te maken, of het nu gaat om het beëindigen van een gewelddadige relatie, stoppen met roken of verhuizen naar een beter deel van de stad. De Maan betekent dat de emoties van vele jaren eindelijk opborrelen als heet water in een kokende pot. De kaart van de Dood zorgt ervoor dat die verandering daadwerkelijk plaatsvindt.

Andere artikelen over Tarotkaarten in de Grote Arcana