Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

De wereld tarotkaart

voelt u zich voldaan? Heb je een groots project voltooid, precies zoals je gepland had? Plukt u de vruchten van uw arbeid en begint u uw dromen waar te maken? Heb je het gevoel dat je een relatie onder controle hebt die voor jullie beiden voordelig is? Heeft dat samengaan de heelheid in uw leven gecreëerd waar u naar verlangde? Als deze en andere gevoelens van betrokkenheid en voltooiing je leven domineren, verwacht dan de hoogst genummerde Tarotkaart van allemaal in je lezing te zien verschijnen: De Wereld.

Zwevend in het midden van een blauwe hemel ligt een naakte vrouw, gewikkeld in een sjaal die haar bekken bedekt en flapt achter haar schouders en onder haar voeten. Ze houdt in elke hand een knuppel en heeft haar haar strak gevlochten en met juwelen versierd. Om haar heen een kroon van een weelderige lauwerkrans, waarvan de groene bladeren aan de boven- en onderkant omwikkeld zijn met een rode stoffen band. In elk van de vier hoeken van de kaart staat een portret. Een man linksboven kijkt in profiel naar een adelaar die zijn blik terugwendt. Linksonder een stier en tegenover hem een leeuw, die beiden jouw kant op kijken. Elk van hen is afgebeeld met een golvende lichtgekleurde wolk als achtergrond.

De vrouw danst in de overgave van de volledige overwinning, omgeven door een overwinnaarskrans. De krans is het equivalent van een trofee: in In de oudheid werden winnaars van een wagenrace gekroond met de lauwerkrans. Het ontbreken van enige vaste grond op een kaart die "De Wereld" heet, lijkt misschien ironisch, maar de illustratie geeft het gevoel weer dat je krijgt als je je wereld hebt veroverd. De vier gezichten in de wolken vertegenwoordigen de vaste tekens van de dierenriem (Waterman de Waterdrager linksboven, Schorpioen de hogere status als adelaar rechtsboven, de stier van de Stier linksonder en de leeuw van de Leeuw rechtsonder) en hebben betrekking op soortgelijke afbeeldingen op de Wiel van fortuin kaart. Maar terwijl ze op die kaart worden afgebeeld als gouden standbeelden, worden ze hier veel persoonlijker gemaakt met duidelijke, levensechte portretten. Van een illustratie van willekeurig toeval die het Rad van Fortuin voorspelt, bevestigt de Wereldkaart dat de hoogste prestaties worden bereikt.

Betekenis in Verleden, Heden en Toekomstige Posities

Elke Tarotlezing kent een positie toe aan elke kaart die gedeeld wordt. De kaart komt terecht in een gebied dat uw verleden, heden of toekomst vertegenwoordigt. De betekenis van een kaart kan subtiel veranderen, afhankelijk van waar de kaart in uw lezing terechtkomt.

Wanneer de kaart De Wereld in het verleden in uw Tarot lezing ligt, komt de basis van uw huidige situatie voort uit het feit dat eerder iets groots bereikt had. Misschien was dit een huwelijk of een promotie. Misschien heb je je gemeenschap goed gediend tot het punt dat iedereen nu trots is op wat je hebt bijgedragen. Ongeacht of deze topprestatie lang geleden in uw kindertijd plaatsvond of pas vorige week, er zijn twee belangrijke dingen die u van de kaart die hier landt moet meenemen: Het fundament waarop je nu staat is diep geworteld in dit gevoel van voltooiing uit het verleden en ... het moment van vervulling is definitief voorbij en je doet er verstandig aan niet langer in het verleden te leven.

In de huidige positie is deze kaart een krachtige bevestiging van een hoogtepunt waarop je je begeeft. Dromen is een natuurlijke staat in alle mensen, maar je dromen leven en ze zien uitkomen is eigenlijk geen gewone staat om in te bestaan. Hoezeer je ook krijgt wat je altijd al wilde, er kan veel onrust in je leven zijn omdat deze situatie zo abnormaal is. Om altijd te willen en dan te krijgen wat je wilt zet je op onbekend terrein. De geruststellende aard van deze kaart in deze positie zou moeten onderstrepen dat je moet oppassen dat je je recente verworvenheden niet saboteert uit angst. Stress ontstaat wanneer het geluk veroorzaakt door deze toestand van bijdragen aan de wereld met de beste talenten die je hebt plotseling zo nieuw lijkt

In de toekomstige positie is dit de kaart die erop aandringt dat u uw dromen levend moet houden. Misschien twijfel je aan je eigen vermogen om alle energie in je droom te stoppen. De Wereldkaart die in de toekomstpositie van uw Tarotlezing terechtkomt, is een groen licht van het universum om voorwaarts te racen met vertrouwen in de schoonheid en waarde van wat u de rest van ons te bieden heeft.

Kaartcombinaties

Elke Tarotlezing is gebaseerd op een groepering van kaarten. Een lezing bestaat niet uit het analyseren van elke kaart afzonderlijk. De aanwezigheid van andere kaarten in de lezing beïnvloedt de energie die een specifieke kaart heeft. De Tarot lezer voegt deze subtiele verschuivingen in betekenis voor u samen.

De Wereld, kaart nummer eenentwintig in het Tarot deck, is een van de drie Tarot kaarten met het nummer een erin. De tovenaar is kaart nummer één en de Justitie kaart is nummer elf. Als een van deze twee kaarten verschijnt in een lezing met De Wereld zorgt dat voor een krachtige afgifte van energie. Met De Magiër ben je in staat om anderen mee te krijgen in jouw visie op hoe de wereld zou moeten zijn. Met Gerechtigheid lukt het om de manier waarop de wereld werkt op een spectaculaire manier voor je te laten werken.

De vier Azen van de Tarot deck worden ook beschouwd als een lagere echo van de energie bezeten in de kaarten van de Grote Arcana met een een. Als het Aas van Wijzen opduikt in een lezing met De Wereld, ontsluit een creatieve oplossing een lang gekoesterde droom. Als het de Aas van Bekers is, krijgt u een nieuw niveau van emotionele bevrediging. Als de Aas van Zwaarden verschijnt, bent u overtuigend en zullen uw woorden gewicht in de schaal leggen bij de juiste mensen. Als de Aas van Pentakels in uw lezing wordt gecombineerd met De Wereld, zijn er geldoplossingen op handen.

Omdat de Tarot als cyclisch wordt beschouwd, geeft het feit dat De Wereldkaart eenentwintig genummerd is en geen kaart hoger genummerd is, deze kaart geen rang boven andere kaarten. De Dwaas is genummerd op nul en wordt beschouwd als volgend op De Wereld in de lopende cyclus. Als De Dwaas in een lezing met De Wereld is, ben je op het juiste pad naar totale controle en totale vrijheid.

Andere artikelen over Tarotkaarten in de Grote Arcana