Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

De gerechtigheid tarotkaart

Wanneer het tijd voor je is om het juiste te doen, een grote stap te zetten die met absoluten te maken heeft of om verantwoordelijkheid voor sommige van je daden te accepteren en verder te gaan, zal het Tarot deck de Gerechtigheidskaart in je lezing onthullen. Er is weinig waar je nog van terug kunt komen als je eenmaal de koers hebt uitgezet die de Tarot Justice aangeeft.

Ze zit op een onopgesmukte stenen zetel, draagt de rode gewaden van een dienares aan het hof en een eenvoudige kroon op haar hoofd. Hangend tussen twee grijze stenen pilaren, verduistert een doek achter haar een gouden hemel. In haar linkerhand houdt ze een weegschaal, evenwichtig. In haar rechterhand houdt ze het zwaard rechtop.

Het gewaad en de kroon geven haar status aan als dienares die boven de berispingen van het gezag staat, maar zich wel aan de wet moet houden. De weegschaal vertegenwoordigt tegengestelde argumenten, beide kanten van het verhaal, de mogelijkheden van wat er zal gebeuren afhankelijk van de keuzes die je maakt. Het zwaard vertegenwoordigt de finaliteit van de beslissing die je zult nemen, het zwaard zal de mogelijkheden van andere dingen doorsnijden.

Betekenis in Verleden, Heden en Toekomstige Posities

Elke Tarot lezing vindt kaarten die landen op posities die je verleden, heden en toekomst vertegenwoordigen. Als de Justice-kaart op in het verleden, kan de basis van uw huidige situatie worden herleid tot een beslissing die u een tijd geleden hebt genomen. Of het nu gaat om een huwelijk, een echtscheiding, het krijgen van kinderen of het verlaten van het ouderlijk huis om te gaan studeren, denk eens na over wat het geweest zou kunnen zijn. De keuze die u toen maakte, was het definitieve begin van een nieuw hoofdstuk in uw leven en een breuk met uw verleden. Justitie weegt niet mee of je een slechte of een goede keuze hebt gemaakt. Deze kaart weegt alleen mee om te bevestigen dat uw keuze een absolute breuk betekende met de vele mogelijkheden die het leven u bood.

In de huidige positie vertegenwoordigt de Justice-kaart een situatie waarvoor u staat en die een beslissing vereist. De kaart alleen geeft niet de specifieke aard aan van de beslissing die u moet nemen. Het zou een beslissing kunnen zijn over je toekomst in het onderwijs, je liefdesleven, het pad dat een goede vriendschap zou kunnen volgen, het kopen of verkopen van onroerend goed, het nemen van een bepaalde baan - het zou iets ingrijpends kunnen zijn in je levensplan of iets dat een kleine beslissing lijkt te zijn in het schema der dingen. De aanwezigheid van de Justice kaart in uw Tarot lezing geeft aan dat uw komende beslissing een onomkeerbare is en dat uw vrije wil bij het maken ervan zal zijn een kracht die een fundament legt waarop de rest van je leven kan rusten.

Wanneer de Justice kaart in de toekomstpositie van je Tarot lezing verschijnt, leiden de dingen waar je nu in je leven mee bezig bent onvermijdelijk naar het moeten nemen van een grote beslissing. We beschouwen veel dingen in het leven als vast, maar hoe vast ze ook zijn, de meeste dingen zijn vluchtig of van voorbijgaande aard. De diepste vriendschappen uit onze jeugd worden beïnvloed door geografie en de verschuiving van wat we met ons leven willen doen. Deze verschuivingen gaan onmerkbaar langzaam, maar het is alsof ze niet echt veranderen totdat we merken dat ze veranderen; tegen die tijd zijn ze te ver verwijderd van wat ze ooit waren om ooit weer te zijn zoals we ze beleefden. De Tarot vertelt u dat u zich klaar moet maken voor een grote verandering, hoe klein de beslissing ook is die u op het punt staat te nemen.

Kaartcombinaties

De kaarten die in uw lezing worden gelegd beïnvloeden elkaar. Elke kaart informeert andere delen van de lezing en is het sterkst in het beïnvloeden van de kaarten die het dichtst bij zijn gedeeld.

Wanneer Justice in een lezing verschijnt met De Magiër kaart, is iemand die probeert om u een beslissing te laten nemen u te misleiden. Het is belangrijk om alle feiten te kennen. Wanneer De hogepriesteres gepaard gaat met Gerechtigheid, heeft iemand in uw omgeving alle antwoorden om u op dit moment het best mogelijke advies te geven, maar u zult deze persoon wel moeten benaderen.

Zo vastberaden als de Justice kaart is in het aangeven dat een komende beslissing zeker een impact zal hebben, kan het een gekmakend raadsel zijn over wat de beslissing zal zijn - wijst de kaart op de beslissing om een afspraak te maken voor een andere Tarot lezing volgende maand of op de beslissing om begin volgend jaar bij je vriendje in te trekken?

Als er veel kaarten van dezelfde kleur in je lezing voorkomen, is dit een goede indicator van wat Justice verklaart als je komende impactvolle beslissing. Pentakels zijn kaarten die het materiële vlak benadrukken. Veel van deze kaarten in een lezing met Gerechtigheid geven aan dat er een grote financiële beslissing op handen is.

Als het zwaardenpak prominent aanwezig is in je lezing en de Gerechtigheidskaart is aanwezig, dan zal de komende ingrijpende beslissing zeker worden aangekondigd aan degenen die de gevolgen ervan zullen voelen. Als het Bekerkleed samen met Gerechtigheid in uw lezing voorkomt, zal de beslissing die u De beslissing die je neemt met betrekking tot een liefdesrelatie zal de rest van je leven bepalen. Een lezing waarin de Justice kaart in de aanwezigheid van veel kaarten uit het pak van Wands ziet, geeft aan dat een zakelijke of creatieve beslissing die binnenkort wordt genomen een meetbare invloed zal hebben op je carrière voor de komende jaren.

De Justice kaart heeft een speciale relatie met de Azen van elke kleur. Of het nu de Aas van Pentakels, Zwaarden, Koppen of Wands, de aanwezigheid van een Ace in een lezing met de Justice kaart geeft de beslissing die u op het punt om een speciale zegen te maken - een beetje geluk in je hoek als je streng het pad naar het verleden en vooruit te gaan op je reis.

Andere artikelen over Tarotkaarten in de Grote Arcana