Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

De hoge priesteres tarot kaart

Wanneer u niet zeker weet hoe te handelen maar u bent kalm, wetende dat het antwoord waarschijnlijk daarbuiten is of dat de dingen zichzelf zullen oplossen zonder uw inmenging, zult u misschien merken dat uw ontspannen houding op de zetel van wijsheid die van de Hoge Priesteres Tarotkaart nabootst. Deze kaart verzekert u om op uw gevoel te vertrouwen, om passief te zijn en te wachten om te reageren op provocaties in plaats van reacties uit te lokken. De wereld heeft vele geheimen die ontsluierd moeten worden en het nemen van de minder voor de hand liggende weg naar een of meer van deze antwoorden is de route die door deze kaart wordt verkozen.

Een vrouw in een blauw gewaad staart recht voor zich uit. Ze zit tussen twee pilaren en haar stoel wordt bijna volledig bedekt door haar vloeiende gewaad. Haar hoofdtooi welft zich van haar hoofd en draagt een grote bol in het midden. Aan haar voeten staat een gouden maansikkel, in evenwicht alsof zij erop trapt om hem op zijn plaats te houden. Zij houdt de heilige Torarol vast, heeft een wit kruis op haar borst en zit voor een decoratief wandtapijt, geïllustreerd met patronen van vruchten die uit hun schil barsten, tussen palmbomen. Het wandtapijt is opgehangen tussen de pilaren. De ene pilaar is zwart en draagt de letter B, de andere pilaar is wit en draagt de letter J. Achter dit alles bevindt zich een blauwe achtergrond die doet denken aan een nacht verlicht door de volste, helderste maan.

De letters B en J staan voor Boaz en Jachin. Dit zijn de pilaren uit de tempel van Salomo. Boaz wordt ruwweg vertaald als "voltooiing" en Jachin is "begin". De hogepriesteres zit tussen het einde en het begin, intuïtief begrijpend dat verandering een constante is, met of zonder iemands betrokkenheid of invloed. De Tempel van Salomo had alleen hogepriesters, geen priesteressen, dus deze kaart is een radicale stap weg van gevestigde tradities en conventies. De Maan aan haar voeten vertegenwoordigt een fundament van het onbewuste als de primaire invloed en de granaatappels en palmen op het wandtapijt vertegenwoordigen de vruchtbaarheid van de verbeelding ongebreideld door logica en consequenties. De bol in de hoofdtooi is de parel van wijsheid en het kruis boven de Torah illustreert dat wijsheid wordt bereikt door het beste uit elke traditie te vinden om je te leiden. Niets in deze kaart is voor de hand liggend; er was geen hogepriesteres in de tempel van Salomo, en toch zit de hogepriesteres op een fundament van intuïtie en het mengen van tradities onderweg.

Betekenis in Verleden, Heden en Toekomstige Posities

Een Tarotlezing gaat over het hele plaatje: Je verleden, heden en toekomst. De betekenis van een kaart kan in het ene deel van een lezing heel anders zijn dan in het andere. Als De Hogepriesteres in uw verleden ligt, kan dit wijzen op een passieve jeugd of een recente tijd in uw leven waarin geduld en begrip nodig waren. Als je veel tijd doorbracht in De Hogepriesteres laat hier zien dat uw vermogen om te overleven op ingevingen en intuïtie heel goed is en dat de kennis die u in uw leven hebt opgedaan een eenvoudige basis is en niet iets dat uw ego versterkt.

In de huidige positie betekent De Hogepriesteres dat u het beste conflicten kunt vermijden en niet per se moet geloven wat u als "de waarheid" wordt voorgehouden. De Hogepriesteres is een kaart van het volgen van je ingevingen. Veel elementen in de maatschappij zeggen ons dat we alleen moeten afgaan op wat we weten in plaats van op hoe we ons voelen. De kaart van de Hoge Priesteres gaat hier tegenin. Is er een situatie in je leven waarin iemand erop staat dat dingen op een bepaalde manier gaan, terwijl je sterk het gevoel hebt dat dat niet zo is? Veel vrouwen die uitgaan of leven met alcoholische partners wordt gevraagd de valse realiteit te omarmen die een constante staat van "buzzed" met zich meebrengt. Hebt u een voorgevoel dat uw leven of relatie beter zou kunnen zijn dan nu het geval is?

Wanneer De Hogepriesteres in uw lezing de positie van de toekomst inneemt, is er een confrontatie op komst die u het beste van tevoren kunt zien aankomen zodat u die kunt omzeilen of helemaal vermijden. Volg uw voorgevoel als een vriend of collega u probeert te betrekken in een samenzwering tegen iemand, zelfs een vijand. De Hoge Priesteres is een kaart die weet zonder te weten; als de Gedrag is niet iets waar je om bekend staat, je zou beter moeten weten dan het nu te gaan omarmen.

Kaartcombinaties

Wanneer je Tarotkaarten voor je lezer worden neergelegd, harmoniseren de kaarten die zich in elkaars nabijheid bevinden en veranderen ze subtiel elkaars betekenis. De kaarten in de buurt van de Hogepriesteres in een lezing beschrijven het gebied van je leven dat het meest beïnvloed wordt door deze krachtige meditatieve kaart. Als er veel kaarten van het pak van Pentakels in je lezing liggen, geeft dit aan dat je voorgevoelens over een goede manier om geld te verdienen juist zijn. Dit is een groen licht om moedig te zijn op een nieuw gebied, ondanks dat je geen expert bent. Sommige mensen zouden een vrouw kunnen vertellen dat ze eerst moet studeren aan een business school voordat ze probeert haar eigen bedrijf te beginnen. De Hoge Priesteres en enkele Pentakels die in een lezing verschijnen, zouden anders aangeven. Ga ervoor!

Als het pak van Bekers in de buurt van De Hogepriesteres verschijnt, zijn koele emoties geboden. Er kan een overvloed aan eisen aan je gevoelens worden gesteld, maar zonder de feiten voor je te hebben, is alleen al het gevoel dat je misschien in de aanwezigheid bent van een manipulatief persoon reden genoeg om je terug te trekken van diepe verbintenissen. Soms creëren mensen een vals gevoel van urgentie. De Hogepriesteres laat zich door dergelijke situaties nooit van de wijs brengen.

Het pak van Wijzen richt uw lezing op vele creatieve mogelijkheden voor De Hogepriesteres. Er wordt gezegd dat het meer dan 4 jaar duurde om de Mona Lisa van leeuwnardo DaVinci te schilderen en dat zij een oppervlakkige gelijkenis vertoont met de geposeerde en geposeerde Hoge Priesteres. Als je midden in het creëren van je meesterwerken zit, geeft deze kaartcombinatie aan dat je de kennis van de academici niet nodig hebt om groots te zijn als je gefocust blijft op een creatieve visie.

Wanneer het Zwaardenpak in de buurt van de Hogepriesteres kaart is, observeer dan boze woorden overal om je heen en begrijp dat de stilte die deze kaart biedt je grootste wapen zal zijn. Niet reageren op een verbale aanval is de ultieme reactie omdat de aanvaller niet de confrontatie krijgt waar hij of zij zo om vroeg. De Hoge Priesteres is uiteindelijk een kaart van het vinden en manifesteren van een innerlijke vrede als een reactie op de buitenwereld.

Genummerd twee in het Tarot Deck, ontdek de verbinding De Hoge Priesteres deelt met de andere kaarten genummerd twee in het Tarot deck.

Andere artikelen over Tarotkaarten in de Grote Arcana