Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

De nummer drie kaarten van de tarot

Wanneer een Tarotkaart met het getal drie erin verschijnt, is een van de betekenislagen die ermee gemoeid zijn van toepassing op dit getal zelf. Drieën in Tarot betekenen een verenigende kracht. Het getal drie is verweven met het paar dat nodig is om nieuw leven te baren. Er zijn zes kaarten in het Tarot dek met dit nummer: de vier suited kaarten (Drie van Zwaarden, staven, Pentakels en Bekers) en twee kaarten uit de Tarot's Grote Arcana: De Keizerin (kaart nummer drie) en Dood (kaart nummer dertien). Thema's die deze kaarten versterken zijn onder andere loyaliteit, binding, verwennerij en het overschrijden van het "point of no return".

 • Loyaliteit: Het thema van loyaliteit aan een eed, een relatie, een traditie of een manier van doen onderstreept zowel consistentie als toewijding. Misschien voelt u zich bijzonder op uw gemak vanwege de solide overtuigingen en handelingen die u erop na houdt. Maar het kan ook zijn dat je je een beetje in de modder vastgeroest voelt als je voorbij een bepaalde kijk op het leven bent gegroeid.
 • Bonding: De liefde die we koesteren voor een groep, een geloofssysteem, een team, een vorm van artistieke of creatieve expressie, of een andere reeks idealen kan ons als geen ander met anderen samenbrengen. Door ons te binden aan anderen met verschillende achtergronden op een gemeenschappelijke plaats, kunnen we ons perspectief verbreden terwijl we een stabiel punt van focus behouden en comfort.
 • Verlangen: We kunnen net zo makkelijk wegzinken in diepe sentimentele poelen van zelfmedelijden als dat we een reis maken op het pad van de overdaad. Alles krijgen wat we kunnen, zo diep mogelijk voelen, alles consumeren wat er te krijgen valt ... verwennen is een daad die begint als een terloops bezoek en uitgroeit tot een langdurig verblijf. Bij het begin van een verwennerij wordt er geen verbintenis aangegaan; we blijven echter vanwege de verleidelijke kracht van datgene wat we proberen, of het nu voedsel, lust, narcisme of erger is, en vanwege onze eigen menselijke zwakheden.
 • Over het punt komen waarop er geen terugkeer mogelijk is: Alle kenmerken van de kaarten met nummer drie hebben een zekere onvermijdelijkheid in zich. Net als puberteit, huwelijk en echtscheiding, is een Tarotkaart met een drie erop meer dan alleen een bevestiging om verder te gaan. Kaarten met een nummer drie zijn niet alleen een lijn in het zand; ze zijn het overschrijden van die lijn en de stappen om er ver overheen te gaan. Op zijn meest intens draagt elke kaart met het getal drie de kracht van complete en totale transformatie in zich. Als je een of meer van deze kaarten in een lezing ontvangt, begrijp dan dat verandering je goed zal doen, maar dat het proces van verandering intenser kan zijn dan je ooit had verwacht.

Deze thema's zijn ingebed in elk van de kaarten met een nummer drie in de Tarot. Wanneer een van deze kaarten in je lezing verschijnt, zal een deel van deze energie duidelijk is. Als er meer dan één van deze kaarten in je lezing voorkomt, zullen deze thema's al snel een belangrijke stroming in je leven zijn.

De Grote Arcana

 • De Keizerin

  Dit is de hoogst gerangschikte kaart van alle genummerde met een drie in het hele Tarot-deck. De Keizerin zit op haar troon, met alles en niets te bevelen. Ze is schatplichtig aan De keizer en is zich niet bewust van het geluk of de macht die haar positie inhoudt. Ze is in hart en nieren een genotzoeker. Wanneer de keizerin kaart verschijnt, worden de thema's van loyaliteit, binding, verwennerij en het overschrijden van het punt van geen terugkeer benadrukt, niet als een verpletterende vloedgolf, maar meer als een dikmakende, onweerstaanbare, heerlijke doos bonbons die plotseling twee en drie tegelijk worden verorberd met weinig aandacht voor wat elke verrukkelijke traktatie op zichzelf speciaal maakt.

 • Dood

  Dit is de engste kaart in het Tarot deck. De dood kwam ooit veel vaker voor in het dagelijks leven, omdat antibiotica en de gebruikelijke operaties van vandaag de dag nog niet bestonden toen de Tarot werd gecodificeerd. De kaart kan het einde van een leven betekenen, maar dat leven kan als een enkele persoon zijn, of betrekking hebben op het einde van een baan of een andere alles verterende inspanning. Waar de Keizerin de voorkeur geeft aan het verleidelijk leveren van bindingservaringen, verwennerijen of het overschrijden van een grens, heeft de Doodskaart niet zo'n finesse en geeft aan dat deze transformerende ervaringen er op een strenge manier aankomen. Dit is een kaart die transformatie opdient op een manier die al het onbelangrijke in je leven meeneemt en wegvaagt.

De Kleine Arcana

 • Drie van Wijzen

  De Drie van Wijzen is de kaart van het extreme vertrouwen in het overschrijden van de grens. Je geloof in je eigen creatieve proces stelt je in staat om de banden aan te gaan die je naar het volgende niveau brengen. Je ziet voor je wat je kunt worden als je loyaliteit wordt erkend. Je geeft toe aan je visie en durft te dromen. Deze kaart geeft aan dat je op het punt staat je voor te stellen die lijn te overschrijden. Wanneer je de driezijde van de Toverstok in je lezing ziet, worden de wandelstokken die je creatieve en ondernemende impulsen vertegenwoordigen, zo neergezet dat ze je op plaatsen brengen waar je alleen maar van kunt dromen.

 • Driezijde van Bekers

  De kans om een band met anderen op te bouwen is een van de grote genoegens van het leven. Er zijn vele uren van eenzaamheid in het leven, en nog meer van het betrokken zijn bij een partnerschap. Niemand van ons kiest de familie uit waaruit we komen en met wie we vaak gedwongen zijn om te gaan. Maar we kunnen wel onze vrienden kiezen en onze kennissen, en de tijd die we investeren in deze relaties. De Drie van bekers onderstreept een bindingsproces dat door en door plezierig is.

 • Drie van zwaarden

  Een sombere kaart inderdaad, de Drie van zwaarden illustreert de drie zwaarden die een hart doorboren tegen het bewolkte grijs van een natte storm. Het diepe toegeven aan zelfmedelijden na verlies kan je leven veranderen in een medelijdenfeestje. Narcisme is de geestesgesteldheid die jouw lijden als de belangrijkste tragedie plaatst. Deze kaart kan net zo goed of zelfs nog meer je eigen zelfvernietigende driften vertegenwoordigen dan de veranderingen in je leven die je door het lot worden opgedrongen.

 • Drie van Pentakels

  Begin bij het begin. De tarotkaart Drie van Pentakels is een kaart die de komende grote veranderingen erkent, maar de discipline onderstreept in het wachten op grote dingen die op een solide basis worden gebouwd. Het bouwen van een kathedraal is een onderneming van immense complexiteit en samenwerking. We binden ons en blijven trouw aan de taak wanneer we proberen onze eigen hemel op aarde te maken, of het nu in een relatie is, een sociale groep, een flatvereniging of een andere langdurige intermenselijke interactie. Pentakels vertegenwoordigen de materiële wereld. De transformatie van deze kaart is een langzaam proces, maar het is de meest complete van alle vier de Tarot kaarten met nummer drie.

Artikelen over het verband van de genummerde kaarten van de Tarot