Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

De drie van zwaarden tarotkaart

Oh jee. Voel je je alleen? Verlaten? Verraden? Hebben onverzoenlijke verschillen een eens gezonde relatie verdeeld? De Drie van Zwaarden is een kaart die je pijn weergeeft. Maar dit is ook een kaart die u lijkt te waarschuwen dat u misschien anderen wreedheid aandoet. Bent u bereid een neutrale mening te accepteren over uw bijdragen aan een gewelddadige of onstabiele situatie?

Een symbolisch rood hart zweeft voor ons. Het wordt doorboord door drie zwaarden, twee aan weerszijden, die een X vormen terwijl de messen aan de bovenkant naar binnen steken en door de onderkant naar binnen gaan, en een zwaard dat van bovenaf recht door het midden steekt en er aan de onderkant weer uitkomt. Dit alles vindt plaats tegen een achtergrond van een bewolkte grijze hemel; natte sneeuw komt uit de wolken en kan nergens landen.

Deze kaart is uitdagend somber zonder duidelijke positieve kanten, behalve dan het feit dat het de realiteit van je ellende bevestigt. Het doorboorde hart staat op zichzelf, symbolisch voor liefde en niet verbonden met enige aarding - veel groter dan enige fysieke schade, is het een concept dat permanent is veranderd. Zwaarden staan voor woorden, ideeën en houdingen die we uitdrukken. Het is belangrijk dat het hart een symbolische vorm is en niet representatief voor de menselijke hartspier. Omdat woorden kunnen doorboren en pijn kunnen doen, is het veranderen van het symbolisch hart is een afwijzing van iemands visie op liefde in de wereld. Iemand heeft het hart uitgestoken en iemand anders heeft het doorboord. De lucht erachter verzekert de Tarot lezer dat verlossing zal moeten komen in een andere kaart ergens uitgespreid op de tafel. De Drie van Zwaarden bestaat voorbij verlossing.

Betekenis in Verleden, Heden en Toekomstige Posities

Elke Tarot lezing legt kaarten op plaatsen die uw verleden, uw heden en uw toekomst vertegenwoordigen. De betekenis van elke kaart is anders, afhankelijk van waar deze in uw lezing terechtkomt.

Als de Drie van Zwaarden toevallig in de verleden positie van uw Tarot lezing terechtkomt, kunt u terugkijken op een basis van verdriet die tot uw huidige situatie kan hebben geleid. Veel mensen die nog steeds herstellende zijn van een hartverscheurend verlies zien de Drie van Zwaarden hier landen, zelfs jaren na het overlijden van wat was. De kaart hier herinnert ons eraan dat de leegte blijft hangen. Vaak vinden mensen in de gevangenis deze kaart hier om hen eraan te herinneren dat hun wreedheid jegens een ander in het verleden onlosmakelijk verbonden is met hun huidige opsluiting. Maar je hebt geen gevangenis nodig om je op te sluiten voor sommige daden uit je verleden die ongevoelig waren en die je in schuld zijn gaan begraven.

De huidige positie is een sombere plaats voor deze kaart om te landen. Het zien van de Drie van Zwaarden verschijnen hier als bevestiging dat je huidige hartzeer niet het ergste is. Wat betekent het om deze kaart te zien als je je stabiel en emotioneel tevreden voelt? De Drie van Zwaarden geeft aan dat u zich misschien niet bewust bent van de wreedheid die u iemand aandoet. Je leven kan geweldig zijn, maar misschien heb je niet in de gaten dat het spelen van je luide muziek laat in de nacht de gezondheid en het welzijn van een buurman verpest. Je bent onbewust veel slecht karma aan het opbouwen en de Drie van Zwaarden eist dat je een diepe persoonlijke inventarisatie maakt van alle aspecten van je dagelijkse gedrag die anderen pijn kunnen doen door je onbedoelde acties.

De toekomstige positie is niet waar je de Drie van Zwaarden wilt zien. Het beste scenario van deze kaart in de toekomstige positie is dat uw lezing dient als een wake up call om uw relaties te analyseren. U kunt ervoor zorgen dat niemand in staat is om u liefdesverdriet te bezorgen. U kunt een mogelijke wreedheid jegens iemand, ongeacht uw intentie, onder de loep nemen en deze nu verzachten voordat het karmische schade aanricht. Laat de aanwezigheid van de Drie van Zwaarden in de toekomstige positie uw lezing niet verpesten. Het is fundamenteel een zwakke kaart en kan beïnvloed worden door de aanwezigheid van andere kaarten in uw

Kaartcombinaties

Elke Tarotlezing is als een orkest waarin geen enkele kaart domineert, net zoals geen enkel instrument de uitvoering van een symfonie domineert. De Drie van Zwaarden hoort thuis in de Kleine Arcana van de Tarot en is ondergeschikt aan de twee kaarten in de Grote Arcana die het getal drie dragen: De Keizerin (Tarotkaart #3) en Dood (Tarotkaart #13). De Keizerin vertegenwoordigt de liefde en de macht die het verlangen heeft om ons te beheersen, zelfs als het ons troost. De Drie van Zwaarden weerspiegelt dit sentiment als een exacte tegenpool: de volledige afwezigheid van liefde herinnert ons alleen maar aan haar oneindige, ontzagwekkende kracht. De kaart Dood vertegenwoordigt de finaliteit van complete transformaties waartegen niet te vechten valt. De Drie van Zwaarden bevestigt het verlies van liefde als een permanente situatie. Als een van deze kaarten verschijnt in een lezing met de Drie van Zwaarden, overheersen deze thema's de lezing. Lees meer over het verband dat de Drie van Zwaarden deelt met de andere kaarten genummerd drie in het Tarot deck.

Als De Magiër kaart de Drie van Zwaarden vergezelt in uw lezing, bent u meer controle hebt over het lot van het verraad of het verlies van liefde dan je je misschien realiseert. De Magiër verzekert je dat je geen passief slachtoffer bent. Als de kaart Justitie wordt getrokken in een lezing met de Drie van Zwaarden, zal de pijn van het verlies worden beheerd door krachten van buitenaf, of ze nu de rechtshandhaving of de rechter.

Wanneer De hogepriesteres betrokken is bij een lezing met deze kaart, zal iemand die manipulatief was en verantwoordelijk voor de pijn van deze situatie voorkomen dat hij of zij verantwoordelijkheid moet nemen. Evenzo geeft de De Toren kaart aan dat onschuldige omstanders meer kunnen lijden dan de partijen die direct betrokken zijn bij deze afwezigheid van liefde.

Een kaart die het verdriet rond de Drie van Zwaarden verzacht is Sterkte. Dit is een kaart die je in staat stelt om te herstellen van de wrede acties van mensen in je leven en om ze te verbijsteren met je vermogen om je dagelijkse zaken te regelen. Blijf sterk; ook de Drie van Zwaarden zal voorbijgaan.

Andere artikelen over Tarotkaarten in de Zwaardkleur