Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

De koning van zwaarden tarotkaart

Is er een nieuwe autoriteitsfiguur in uw leven die de taal beheerst? Bent u op een punt in uw leven gekomen waar u de expert bent tot wie mensen zich wenden voor advies? Komen er problemen naar boven met woorden die uw vader u vertelde? Stelt het advies van een oude vriend u vele jaren later gerust over uw levenspad? De Koning van Zwaarden is een van de meest serene en zekere kaarten in het Tarotspel.

Op een stenen troon zit de Koning. Hij is alleen, draagt zijn gouden kroon en kijkt je recht aan. In zijn rechterhand houdt hij een zwaard dat ver boven zijn hoofd uitsteekt. Hij heeft een cape en draagt een lang gewaad. Achter hem is een weelderig landschap van bomen en vogels, gebladerte en een blauwe hemel met een paar borrelende grijze wolken.

Veel Tarotdecks versieren de Koning van Zwaarden en zijn troon met interessante decoraties. Een eeuwenoud Frans deck kleedt hem in een modieuze jas met lachende gezichten op de schouders die de vorm van de maan vormen. Sommige hedendaagse decks illustreren de maansikkel en monarchvlinders. De maan is een voorstelling van wijsheid en de monarchvlinders zijn een woordspeling; iets waar de Koning van Zwaarden het beste in is. Ga geen verbaal gevecht aan met de monarch van Zwaarden.

Betekenis in Verleden, Heden en Toekomstige Posities

Bij elke Tarotlezing worden de kaarten gedeeld op posities die het verleden, heden of de toekomst vertegenwoordigen. Waar een kaart terechtkomt, kan het verhaal worden verteld van de persoon die de Tarot lezing ontvangt, waarbij die specifieke kaart een stuk van dat verhaal illustreert.

Wanneer de Koning van Zwaarden in het verleden staat, beschrijft dit een persoon in je leven, misschien je kindertijd of een andere vormende tijd die je gemaakt heeft tot wie je nu bent. Deze persoon zou geweldig zijn geweest met taal, een meester in het gebruik van woorden om te krijgen wat hij of zij wilde. Als de Koning van Zwaarden jou vertegenwoordigt, zou het hier gaan om jou als student of misschien voorafgaand aan de emigratie uit je geboorteland, het beheersen van een moedertaal die je niet meer gebruikt.

In de huidige positie is de Koning van Zwaarden bijzonder krachtig. Vrouwen die een oogje krijgen op een van hun leraren, zien de Koning van Zwaarden onvermijdelijk in deze positie. Als hij voor de klas staat en moeiteloos deskundig doceert is het alsof hij alle taal regeert en je geest in één richting stuurt terwijl hij je verbeelding ergens anders heen leidt. Dit kan ook een persoon zijn met wie je nauw samenwerkt en die je door een moeilijke tijd heen helpt door goed advies te geven. Vaak negeren we de analyse van een goedbedoelende vriend om er vervolgens spijt van te krijgen dat we een paar wijze woorden niet hebben opgevolgd. De Koning van Zwaarden landt hier om je eraan te herinneren dat je de antwoorden van een autoriteit in je midden moet respecteren. Als de Koning van Zwaarden in werkelijkheid jij is geeft dit aan dat wat je te zeggen hebt belangrijk is en dat je je stem moet laten horen. Het maakt niet uit of je een computerprogrammeur bent met de juiste code om de architectuur van een systeem te perfectioneren of een activist die weet hoe hij de waarheid tegen de macht moet spreken, de Koning van Zwaarden heeft de woorden en is gedwongen ze te gebruiken.

In de toekomstige positie, kunnen de gebeurtenissen van het heden u in de richting sturen van een ontmoeting met een persoon wiens woord wet is. Misschien is de Koning van Zwaarden de rechter die de voogdijstrijd over uw kind zal leiden. In de toekomstige positie kan deze kaart een echtgenoot of partner voorstellen die een ultimatum stelt met betrekking tot negatief gedrag van u. Als de Koning van Zwaarden u vertegenwoordigt wanneer hij op deze positie staat, dan wordt u een persoon tot wie veel mensen zich wenden voor advies of begeleiding.

Of de positie waarin deze kaart zich bevindt, er is zowel macht als status die komt kijken bij het zijn van de Koning van Zwaarden, maar de verantwoordelijkheid van dit alles zorgt voor een zware kroon. Deze koning draagt geen juwelen, zijn kleding is eenvoudig; er is geen glamour naast de kracht van zijn poëzie.

Hofkaartcombinaties

In het Tarot deck zijn er Koningen, Koninginnen, Ridders en Pages voor elke kleur. Zij worden de Hofkaarten genoemd. Wanneer er meer dan één Hofkaart in uw Tarot lezing voorkomt, worden ze onmiddellijk gecombineerd om een verhaal te vertellen, zelfs als ze ver uit elkaar op verschillende posities worden gelegd. De aanwezigheid van twee Hofkaarten stelt de Tarot lezer in staat om uit te vinden welke Hofkaart u vertegenwoordigt. Als de Koning van Zwaarden u is, vertegenwoordigt de andere Hofkaart de persoon aan de ontvangende kant van uw zilveren tong. Als de Koning van Zwaarden zeker de andere persoon is, zal het karakter belichaamd door de Hofkaart die u vertegenwoordigt zeker beïnvloed en beïnvloed worden door de woorden en ideeën van die persoon.

Andere kaartcombinaties

Wanneer de Koning van Zwaarden verschijnt in een lezing die veel andere kaarten uit het pak van Zwaarden bevat, dragen de woorden van de Koning boze en confronterende boventonen. Als er veel Bekers in een lezing met deze kaart zijn, geeft het evenwicht tussen logica en emotie een gevoel van hoop op een oplossing. Pentakels zijn kaarten die materiële zaken en geld vertegenwoordigen; het omringen van deze kaart geeft aan dat een gesprek over geld een gedenkwaardig gesprek zal zijn. Als u naar een financieel adviseur gaat wanneer een lezing als deze plaatsvindt, maak dan zeer gedetailleerde aantekeningen. Als het pak van Wijzen prominent aanwezig is in een lezing waarin de Koning van Zwaarden voorkomt, is een creatief project waar je aan werkt voorbestemd voor grote recensies.

Er zijn een paar Tarotkaarten die de kracht van de Koning van Zwaarden versterken tot een onstuitbare natuurkracht. De hogepriesteres, De keizer, De hierophant, Justitie en De Duivel maken de meest krachtige combinaties. Deze kaarten nemen de welbespraakte woorden van de Koning van Zwaarden en bekrachtigen ze met een diepe, blijvende invloed voor goed of kwaad. Als dit het resultaat is van je Tarotspreiding, begrijp dan de essentie van die kracht voordat je spreekt, of voordat je handelt op verzoek van een invloedrijk persoon.

Andere artikelen over Tarotkaarten in de Zwaardensoort