Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

De acht van zwaarden tarotkaart

Wanneer je jezelf in een moeilijke positie hebt gebracht waaruit geen ontsnappen mogelijk lijkt, wanneer je eenzaam bent en misschien alleen jezelf de schuld geeft, wanneer je pertinent weigert om enige verantwoordelijkheid te nemen voor een slechte situatie ... dan trek je de Acht van Zwaarden in een Tarot Reading. Dit is een kaart die van je verlangt dat je je status als slachtoffer onderzoekt en je eigen rol erkent in alle mogelijke tegenslagen die zich om je heen voordoen.

Een vrouw in een vloeiend gewaad is geblinddoekt en haar torso is vastgebonden. Ze staat, nergens aan vastgebonden en door niemand vastgebonden. Achter haar, in de verte, staat een kasteel op een heuvel. Aan haar voeten liggen troebele plassen water in de modder. Achter haar liggen 8 zwaarden, met de punten in de grond begraven. Het desolate landschap ligt onder een troosteloze en wolkenloze grijze hemel.

Zwaarden staan voor woorden. Een zwaard dat begraven is, staat voor woorden die diep gegraven zijn. De sombere aard van de scène afgebeeld op de Acht van Zwaarden Tarotkaart onderstreept dat een lange periode van kritiek heeft veroorzaakt dat een persoon is veranderd in een teruggetrokken, vastgelopen wezen. Of het nu harde woorden waren die lessen waren uit je verleden of meer recente verbale uitwisselingen in je professionele wereld of liefdesrelatie, de geuite ideeën hebben ervoor gezorgd dat je je hebt afgesloten

Er is niemand rond het vastgebonden slachtoffer, ze heeft haar schoenen aan en kan beginnen weg te lopen van al die zwaarden. Niemand houdt haar tegen om langzaam datgene te verwijderen wat haar bindt en verblindt. Maar op dit moment staat ze te midden van de zwaarden. Bij nadere beschouwing zou men zich kunnen afvragen hoeveel van de negatieve kritiek die ze vertegenwoordigen ze is gaan geloven over zichzelf.

Betekenis in Verleden, Heden en Toekomstige Posities

Elke Tarotlezing vindt plaats op een uniek moment in de tijd. De kaarten worden in het verleden, heden en de toekomst gelegd. De positie waarin de Acht van Zwaarden terechtkomt is belangrijk, omdat deze kaart op verschillende plaatsen zwakker is.

In de verledenpositie van een Tarotlezing geeft de Acht van Zwaarden aan dat je gevangen hebt gezeten in een kwetsende relatie. Misschien was dat in je jeugd of voorafgaand aan een recente breuk. De Acht van Zwaarden is zwak hier, het is nooit een kaart om te dienen als de basis van de lezing. Het blijvende effect van de kaart kan zo minimaal zijn als een laag gevoel van eigenwaarde, maar kan er ook op wijzen dat onopgeloste kwesties uit de kindertijd een zelfdestructieve reactie op uw huidige situatie creëren.

Wanneer de Acht van Zwaarden tijdens uw Tarotlezing in de huidige positie wordt gedeeld, is hij op zijn sterkste. Dit is een kaart die u confronteert met de stagnerende aspecten van uw huidige situatie. Vaak zullen Tarot lezers een persoon die deze kaart ontvangt tijdens een lezing vertellen dat de Acht van Zwaarden in de huidige positie ontkenning vertegenwoordigt. Vaak zal de vraagsteller dan ontkennen dat er iets van dat gedrag aan de hand is. De Acht van Zwaarden in het heden laat je weten dat jij misschien niet degene bent die de blinddoek om je ogen heeft gedaan, maar dat jij degene bent die hem omhoudt.

Deze kaart is een sterke waarschuwing als ze in de toekomst verschijnt. De Acht van Zwaarden duidt op stagnatie, verlies van passie, apathie en een algehele malaise met betrekking tot uw enthousiasme voor de dingen die u leuk vindt. Als deze kaart in de toekomst ligt, denk er dan aan dat u zich op een pad kunt bevinden dat naar teleurstelling leidt, misschien zelfs een pad dat u gevangen houdt in een leven van gemakzuchtig comfort waaruit u alle hoop verliest om te ontsnappen omdat het gebrek aan stimulatie u zonder verbeeldingskracht heeft achtergelaten.

Natuurlijk is er een vrije wil en het zien van deze kaart in de toekomstpositie is een goede manier om acht te slaan op een waarschuwing van het Tarotspel en u niet te comfortabel te voelen met hoe de dingen gaan. Je kunt je verzetten tegen een mishandelende echtgenoot, zelfs als hij jullie beiden steunt. Je kunt Zoek hulp als u pijnstillers slikt in plaats van fysiotherapie te volgen om een blessure te verhelpen. Alle dingen die u in het heden verdraagt, kunnen u in een positie brengen waarin u plotseling wordt weerhouden van alle mogelijkheden van het leven buiten een beperkte reikwijdte. Het zien van de Acht van Zwaarden in de toekomstpositie waarschuwt je dat het huidige comfort de bindende banden van morgen kunnen worden.

Kaartencombinaties

De kaarten rond de Acht van Zwaarden beschrijven wat je tot apathie en zelftwijfel heeft geleid, en geven ook aan wat je kunt doen om los te komen van de slavernij die in de kaart wordt geïllustreerd.

Wanneer er andere Zwaardenkaarten in de lezing zijn, wordt de verbale oorlogsvoering opgevoerd en moet je misschien voor eens en voor altijd je stem verheffen. Als er veel kaarten uit het bekerkoppel bij de Acht van Zwaarden liggen, houdt emotionele verwarring u ergens vast. Het pak Pentakels vertegenwoordigt geldproblemen wanneer de Acht van Zwaarden verschijnt temidden van een paar kaarten van die kleur. Veel rijke mensen zijn verbaasd deze kaart in hun lezing te vinden, maar hun levensstijl maakt hen zo comfortabel dat ze nauwelijks leven en vermijden iets te bereiken dat in de buurt komt van hun werkelijke potentieel.

Wanneer er veel Wands kaarten in een lezing met de Acht van Zwaarden zijn, Je hebt een natuurlijke creativiteit en zakelijk inzicht die wordt gedwarsboomd door je tijd te verdoen met frivole bezigheden of een destructieve relatie.

De Acht van Zwaarden is een kaart die sterker en intenser is als hij zich bevindt in het gezelschap van kaarten uit de Grote Arcana. Er zijn maar weinig klassieke "goede" combinaties. De maan of Kracht kaarten die in een lezing verschijnen, geven aan dat je een uitweg uit je puinhoop zult vinden. Anders dan deze twee, brengt de Acht van Zwaarden de ergste entropie-achtige energie van de Grote Arcana kaarten naar boven. Maar het is altijd aan jou om jezelf uit te pakken, de blinddoek op te tillen en verder te gaan met die oude zwaarden die achter je begraven liggen.

Andere artikelen over Tarotkaarten in de Suit of Swords