Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

De vier van zwaarden tarotkaart

Is het tijd voor een dutje? Als je de Vier van Zwaarden in je Tarotlezing ziet, kun je je dit afvragen. De Vier van Zwaarden is de kaart van terugtrekken, rust, nieuwe energie opdoen en escapisme. Als je onlangs bent begonnen met een programma van meditatie, verwacht dan dat de Vier van Zwaarden in je lezingen zal verschijnen. Hoewel de kaart geen indicator is van gezondheids- of juridische zaken, is deze kaart wel in verband gebracht met ziekenhuisopnames en opsluiting. Voor zo'n rustige kaart is er wel degelijk veel gaande rond de Vier van Zwaarden.

De scène op de kaart is een goed verlichte basiliek. Deze grote zalen, gewoonlijk de kelderverdieping van een kerk waar overledenen van adellijke afkomst of heldendaden worden bewaard, werden traditioneel verlicht door de onderste lijsten van grote glas-in-loodramen aan de buitenkant van de kathedraal. Het graf van een gesneuvelde strijder wordt herdacht bovenop de kist met een levensgrote marmeren replica die in rust ligt, de handen in gebed gevouwen. Aan zijn zijde is een horizontaal zwaard over het graf geblazoeneerd; aan de muur naast zijn graf hangen drie zwaarden. Het ene wijst naar zijn hoofd, het andere naar zijn hart, het derde naar zijn darmen. Links van de drie zwaarden is een glas-in-loodraam met in de verte een kleurrijk huiselijk tafereel.

Er zijn veel open interpretaties in elke Tarot Kaart. Het geslacht van deze eerbiedwaardige persoon is waarschijnlijk een man, maar veel Tarot dekken illustreren het geslacht met niets opmerkelijk dat zou voorkomen dat het wordt geïnterpreteerd als een vrouw - vandaar dat de persoon in de kaart is zeer zeker de persoon die het ontvangen van de Tarot lezing. De kleur van de tombe is altijd anders dan die van de muur en de dominante kleuren van het glas-in-lood, wat duidt op een afzondering die verder gaat dan alleen een vredige rust; dit is een interne afzondering van de dingen die het dichtst bij ons staan.

Betekenis in Verleden, Heden en Toekomstige Posities

De plaats van de Vier van Zwaarden in een Tarotkaart-spreiding verandert niet noodzakelijkerwijs de betekenis van deze kaart, maar het geeft wel de relatie tussen u en een periode van rust aan. Als de Vier van Zwaarden in het verleden deel van uw lezing is, wijst dit op een idyllische kindertijd of een tijd van genezing in uw verleden die is voltooid. Het is goed om te begrijpen wanneer de genezing is voltooid, zoals veel Tarot lezingen gaan over weten wanneer om verder te gaan. In de huidige positie geeft de kaart aan dat u momenteel in rust bent. Dit kan een indicatie zijn dat je aan het leven of bepaalde verantwoordelijkheden ontsnapt, of gewoon dat je op een welverdiende vakantie bent of naar je lichaam luistert en het rustiger aan doet om vermijd stress. Wanneer deze kaart in het toekomstgedeelte van een Tarotspreuk ligt, kijk je naar een vredige tijd die eraan komt. U kunt in een haast huiselijk worden. Je hebt misschien kinderen die op het punt staan het nest te verlaten. Een zakenman die deze kaart in deze positie kreeg, had al snel twee nieuwe administratieve assistenten in dienst en merkte dat zijn werkdruk gemakkelijker was dan ooit, zelfs terwijl de verkoop toenam.

Kaartcombinaties

De Vier van Zwaarden staat misschien voor passieve activiteit, maar het is allesbehalve een passieve kaart. De Zwaarden snijden dingen in je leven weg die in de weg staan tussen jou en je rust, ontspanning en/of herstel. Als er andere kaarten uit het pak Zwaarden in je lezing voorkomen, is de kans groot dat ruzies en scherpe woorden je zullen scheiden in een periode van terugtrekking. Veel Pentakels op andere kaarten geven aan dat wat geld dat uw kant op komt u de nodige rust, afzondering of een ontspannende vakantie zal brengen. Als je wat relatieproblemen ervaart, wijst een lezing met deze kaart en vele andere uit het pak van Bekers op een breuk, maar als je liefdesleven in orde is, kan dit een nieuw niveau van vrede en passie betekenen met de juiste partner. Wanneer de Vier van Zwaarden verschijnt in een lezing met veel kaarten uit het pak van Wijzen, kan het zijn dat je je gaat terugtrekken om aan een creatief project te werken. Als je hebt nagedacht over het bouwen van je eigen website of om te leren over bloggen, is dit een combinatie die succes voorspelt met het isolement dat komt samen met de creatieve periode. Er wordt gezegd dat Pablo Picasso zijn meesterwerk Les Demoiselles D'Avignon schilderde met de Vier van Zwaarden bevestigd aan zijn atelierdeur.

Net als alle geschikte kaarten met het getal 4, is de Vier van Zwaarden gerelateerd aan twee van de Grote Arcana van het Tarot Deck: De Keizer en Temperance. De Keizer is de ultieme kaart van zelfbeheersing. De Vier van Zwaarden is een kaart die dit echoot in zijn isolement van het gehinderd worden door wat andere mensen doen. De zaken van anderen kunnen net zo goed gewoon een aangenaam glas-in-loodraam zijn. Matigheid is de kaart van het vermijden van de geneugten van de wereld voor een fysieke en spirituele vrede. De Vier van Zwaarden vertegenwoordigt een isolement dat vaak zelf wordt opgelegd als een stap in de richting van een gezondere levensstijl.

Als de Vier van Zwaarden gepaard gaat met De Duivel tarotkaart, zoek dan naar een dominante ouder, baas of minnaar om je te laten verlangen naar eenzaamheid. Maar als de Vier van Zwaarden wordt gekoppeld aan De minnaars kaart, bereid je voor op een sublieme en bevredigende seizoen van de zielsverwant. Wanneer uw Tarot lezing De Ster of De Maan en de Vier van Zwaarden bevat, dan is afzondering zo inspirerend mogelijk. Uw intellectuele of artistieke ontwikkeling of andere experimenten kunnen onder invloed van zo'n lezing daadwerkelijk een transformatie ondergaan. Gerechtigheid en Vonnis zijn twee krachtige kaarten die finaliteit toevoegen en een gevoel van stress die weg is wanneer ze paren met de Vier van Zwaarden. Als je in een rechtszaak of een gespannen zakelijke onderhandeling bent en een combinatie van deze kaarten ziet, zoek dan naar een prettige oplossing om je de rust te brengen die je zo zoekt.

Hoe de kaarten in je lezing ook liggen, de Vier van Zwaarden heeft een zilveren randje: De controle over de situatie, zoals weergegeven door de Zwaarden in de illustratie, is helemaal van jou.

Andere artikelen over Tarotkaarten in de Suit of Swords