Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

De twee bekers tarotkaart

Wanneer je voor iemand valt, zoek dan naar de Twee van Bekers in je Tarot lezing. Wanneer je het niet merkt wanneer andere mensen de kamer in lopen omdat jullie twee aan het praten zijn, staat de Twee van Bekers te wachten om er in een Tarotlezing voor je uit te springen. Dit is de kaart van het weten dat er zich een band aan het vormen is tussen jou en iemand anders, of het nu een wapenstilstand is met een gezworen vijand of een kus met een toekomstige zielsverwant. Maar het is een zwakke kaart. De kaarten eromheen in je lezing zijn van groot belang bij het bepalen van de uitkomst van deze relatie die zich snel verdiept.

Een vrouw en een man staan en kijken elkaar in de ogen. Achter hen is een serene, wolkenloze blauwe hemel. Onder die hemel liggen glooiende heuvels en op de voorgrond ligt een stuk gouden aarde waarop zij staan. Ze houden elk een gouden beker vast. De vrouw houdt de hare met twee handen vast, de man met één als hij naar haar reikt. Zij draagt een gewaad en een lauwerkroon, hij heeft een of andere modieuze kledij aan die men terugvindt bij de "Mister Rights" van eeuwen geleden. Bovenop het idyllische tafereel staat een gevleugelde leeuwenkop met een staf die verstrengelde slangen vasthoudt en die tussen onze geliefden en hun bekers komt.

De glyph die boven en tussen de geliefden zweeft is een gestileerde weergave van de caduceus. Dit is een oude Griekse bevestiging van de versmelting van mannelijke en vrouwelijke natuur in één, afgeleid van de mythe van Tiresias, die zeven jaar lang in een vrouw werd veranderd. De staf met twee slangen stelt deze samensmelting van twee naturen rond een vaste kern voor en de leeuwenkop met vleugels illustreert eveneens twee naturen. Dit zegel is een abstractie binnen de afbeelding op de kaart. De geliefden die op de kaart staan afgebeeld lijken niet eens op te merken dat dit zwevende amulet er is. Dit is de reden waarom de Twee van Bekers zo afhankelijk is van de kaarten eromheen - de ervaring is zo afhankelijk van een andere persoon en het toeval dat de geringste invloed binnen kan komen om de situatie te domineren van een persoon die deze kaart ontvangt in hun Tarot lezing.

Betekenis in Verleden, Heden en Toekomstige Posities

De Tarot lezer spreidt de kaarten in secties die het verleden, het heden en de toekomst beschrijven.

Wanneer de Twee van Bekers op de plaats van het verleden ligt, geeft dit aan dat u een geweldige, warme relatie had die de basis vormde van alles wat u geworden bent. Ongeacht hoe het eindigde, evolueerde of veranderde, de Twee van Bekers in deze positie bevestigt en erkent dat deze geweldige verbinding wel degelijk plaatsvond en een levenslesgevende impact had op jullie beiden.

In de huidige positie bevestigt de Twee van Bekers dat een verbintenis wordt geboren wordt of een verzoening plaatsvindt. Vaak verschijnt deze kaart in het heden als de persoon die de lezing ontvangt op het punt staat naar een reünie van de middelbare school of een familiebijeenkomst te gaan. Het bevestigt dat de tijd om de strijdbijl te begraven of de passie na te jagen is aangebroken.

Wanneer deze kaart in de toekomst verschijnt, is een goede afloop bijna gegarandeerd. De Twee Bekers is een kaart die u in staat stelt om te zien waar de subtielste energieën tussen u en een andere persoon naartoe gaan. Het verschijnen van deze kaart in de toekomstige positie geeft aan dat deze energieën op het punt staan om versterkt te worden in een volwaardige verliefdheid, partnerschap of een diepe verbintenis tussen u en deze andere persoon.

In de toekomstige positie is de kaart een duidelijk antwoord van "Ja" op alle vragen over het vinden van een zielsverwant, het najagen van een verliefdheid, het herstellen van een ruzie tussen u en een vriend of het weer bij elkaar komen met een geliefde.

Kaart combinaties

Een lezing van Tarot kaarten houdt altijd rekening met hoe de kaarten op elkaar inwerken. Hoe dichter twee kaarten bij elkaar liggen, hoe meer ze dat deel van de lezing bepalen.

De Twee van Bekers heeft een paar hogere echo's in de Grote Arcana van de Tarot: De hogepriesteres en De opgehangen man. Deze kaarten zijn respectievelijk genummerd 2 en 12. Het zijn zeer passieve kaarten in het deck en ze zijn sterk afhankelijk van de andere Tarot kaarten in je lezing om een volledig beeld te geven. De Twee van Bekers wijst op een geweldige koppeling, maar met wie? Als er veel kaarten van het pak van Pentakels in uw lezing zijn, zijn u en uw nieuwe partner zeker om de rijkdom te delen. Veel andere Bekers duiden op diepe emoties. Als er veel kaarten van het pak van staven zijn, zou je kunnen dienen als de muze van deze persoon, of geïnspireerd worden door een nieuwe liefde om jezelf artistiek uit te drukken tot groot succes.

Het pak van Zwaarden is een speciaal geval wanneer het gecombineerd wordt met de Twee van Bekers, omdat Zwaarden ideeën en woorden vertegenwoordigen. Er is de mogelijkheid dat een gepassioneerde reactie van uw kant kan worden voldaan met een aantal aangename discussies, misschien een beetje pillow talk, maar de relatie in het verschiet kan er een zijn die lijkt op voorhand een beter idee dan het was een relatie achteraf.

De komende partnerschap voorspeld door de verschijning van de Twee van Bekers zal de persoonlijkheid van uw aanstaande partner beschreven hebben eenvoudig door het onderzoeken van alle Major Arcana kaarten die in de lezing samen met het zijn. De Duivelskaart brengt een dominante nieuwe baas of een minnaar die een zware drinker is of betrokken is bij drugs. De Keizer brengt een man die een vaste manier van doen heeft, maar die zich sterk tot je aangetrokken voelt omdat jij "zijn type" bent."

De hiërofant die samenkomt met de Twee van Bekers duidt op een ontmoeting met iemand met status en prestatie. Als je een liefdesrelatie aangaat onder dit soort paren, zal er een initiële opwinding zijn van het betreden van een glamoureuze wereld die voorheen buiten je bereik lag. Maar deze kaart waarschuwt je om je onafhankelijkheid in deze relatie te laten gelden en geen dienaar te zijn van een meester die jou beheerst.

De geliefden Kaart is natuurlijk de indicator dat er een soulmate-situatie is aangebroken wanneer deze in je lezing wordt gekoppeld aan de Twee van Bekers. Dit is misschien wel de meest klassieke Tarot combinatie van allemaal en geeft aan dat de liefdesrelatie van je leven je hart begon te smelten toen deze kaarten gedeeld werden.

Lees meer over de connectie die de Twee van Bekers deelt met de andere kaarten genummerd twee in het Tarot deck.

Andere artikelen over Tarotkaarten in de Suit of Cups