Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

De zes bekers tarotkaart

voelt u een levensvreugde vergelijkbaar met de zorgeloze dagen van uw kindertijd? Wordt uw onschuld duidelijk in een relatie? Was je onlangs naïef in je oordeel over een persoon of situatie? Had u een speelse emotionele band met iemand die in contrast stond met de serieuze toon waarop hij of zij de dingen benaderde? Misschien vindt u de Zes Bekers binnenkort in een Tarot lezing als een van deze omstandigheden u bekend voorkomen. Dit is de kaart van de kindertijd spel, creativiteit en een loskoppeling van de verplichtingen en verantwoordelijkheden van de volwassenheid. Soms is deze kaart een prachtige zegen in een Tarot lezing wanneer zo veel van het leven eisen aan u stelt. Andere keren waarschuwt deze kaart je echter dat je te hoog gegrepen bent in een situatie waarin volwassen wijsheid je goed zou doen.

Een jongen en een meisje staan op een dorpsplein. Ze zijn gekleed om te spelen. De wolkenloze blauwe lucht boven hen contrasteert met de warme gouden aarde beneden hen en de sterke gebouwen van het dorp die hen afschermen van de buitenwereld. Zes bekers uit het pak van Bekers zijn rondom gerangschikt. Een ervan staat vaak alleen op een sokkel bij de kinderen. Een paar van de bekers staan op de voorgrond van de kaart. Een van de bekers wordt vastgehouden door de jongen, en in sommige tarotdecks hanteren de twee kinderen deze beker samen. In elke beker groeit gebladerte, en uit alle zes de bekers komt een opvallende bloem in volle bloei. De jongen en het meisje snuiven aan de bloem in de beker die hij (of zij) vasthoudt.

Deze kaart is een metafoor voor de kleine vreugden van de kindertijd - en toch een herinnering dat die vreugden minder betrekking hebben op de wereld van de volwassenen dan iemand van ons zou echt graag willen overwegen. De kinderen zijn niet gekleed om te interageren als geliefden of zakenpartners, tot aan de maffe rode kap die de jongen draagt. Het pak van Bekers vertegenwoordigt emoties in de Tarot en het vullen van een beker met vuil en plantenleven is niet waar emoties voor moeten dienen. Maar dat is waar de kindertijd voor dient - om geen volwassene te hoeven zijn met emotionele reacties en verplichtingen gebaseerd op het kennen van het verschil tussen goed en kwaad. De kinderen houden zich vast aan de liefde (vertegenwoordigd door de beker) maar hebben geen idee dat de bloemen er niet voor altijd zullen zijn en dat ze zullen moeten leren hoe ze de bekers die ze in het leven tegenkomen kunnen vullen met liefde en emotie.

Betekenis in Verleden, Heden en Toekomstige Posities

Elke Tarotlezing is anders, maar elke lezing volgt een indeling waarbij kaarten in de positie van het verleden, het heden en de toekomst worden geplaatst. Elke kaart vertelt een verhaal over deze delen van je leven en schetsen samen een completer beeld van je leven en de mogelijkheden die voor je liggen.

Wanneer de Bekers Zes op de positie van het verleden ligt, geeft dit aan dat je in de basis een onschuld over je hebt die je bijna dient om je te beschermen tegen de afgestompte zielen van de wereld die over alles willen klagen. Deze kaart gaat zo inherent over de kindertijd dat ze in de verleden positie bijna nooit iets zegt over je eigenlijke kindertijd. Het brengt het verleden positie van uw Tarot lezing in het rijk van het recente verleden. Deze onschuld, of naïeve aard in het verleden heeft u geleid tot uw huidige hachelijke situatie.

Wanneer het in de huidige positie, de Zes van Cups is een kaart laat je weten dat je misschien te vertrouwen van een persoon. Het kan ook een kaart zijn die aangeeft dat je oprechte genegenheid voor iemand de reden is dat je slaagt. Dit is een kaart van genieten van het moment zonder rekening te houden met de gevolgen van je daden. Tarotlezers in toeristenoorden zien deze kaart schijnbaar vaker opduiken dan de wetten van het toeval zouden toelaten. Mensen die op vakantie zijn, zijn van nature aan het spelen.

In de toekomstige positie onthult de Zes van Bekers dat u op weg bent naar een plaats van gelukzalige vrede en spel. Dit zou kunnen duiden op een aanstaande vakantie of een relatie die ervoor zorgt dat u een meer ontspannen en zorgeloos leven kunt leiden. Geniet van de voldoening dat uw toekomst u weer als een kind zal laten voelen.

Kaartcombinaties

Elke Tarotspreiding bezingt de harmonie die wordt gecreëerd door de kaarten die met elkaar in wisselwerking staan. Kaarten die het dichtst bij elkaar liggen hebben een dieper effect in het kleuren van wat elkaar aangeven.

Wanneer de Zes van Bekers wordt gecombineerd met De minnaars kaart, zoek dan naar een relatie die idealistisch en speels is. Je hebt misschien een harde tijd het stellen van grenzen en het vaststellen van grenzen, maar je zult nog steeds plezier hebben. Deze kaart is de hoogste echo van de Zes Bekers. Aan de andere kant is de kaart met nummer 16 in de Tarot De Toren en geeft aan dat een ernstige onvolwassenheid van uw kant heeft geleid tot verwaarlozing van een situatie die is toe aan een dramatische omwenteling als gevolg van het zijn radicaal uit balans van wat wordt opgeroepen. Uw gedrag op dit moment zal onder intens toezicht staan en een last met zich meedragen.

Wanneer De wagen kaart wordt getrokken, zult u overwinnaar zijn over een meer voorbereide tegenstander. Deze kaart combinatie wordt gezien in veel underdog sport overwinningen en juridische gevechten die het David en Goliath verhaal na te bootsen.

Wanneer gekoppeld aan de Temperance kaart, de Zes van Bekers is een kaart die u toelaat om te genieten van de eenvoudige dingen in het leven. De Koningin van Bekers of De Koning van Bekers werkt goed met deze kaart in het geven van u een waardering van het leven als een volwassene met genoeg verstand om te onthouden om dingen te genieten als je deed als een kind en nooit te zwaar worden belast met verantwoordelijkheden.

Gepaard met de Twee van Pentakels en u zult uw geld onverantwoord uitgeven, terwijl u iets waardevols zult vasthouden om sentimentele redenen als de Zes van Bekers in de buurt is van de Vier van Pentakels. Een van de Grote Arcana kaarten van de Tarot die goed samengaat met de Zes Bekers is de Krachtkaart, want de zuiverheid van je geloof is genoeg om de kritiek van mensen met minder dan eerbare bedoelingen te weerstaan.

Andere artikelen over Tarotkaarten in het Bekerspak