Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

Vier van pentakels tarotkaart

Probeert u de controle te behouden? Wordt u ervan beschuldigd dat u iets te bezitterig bent? Bent u dingen aan het hamsteren die misschien niet zoveel waard zijn als u denkt? Hebt u onlangs iets op bedrieglijke wijze verkregen? Probeert u de controle over een situatie te krijgen, zelfs als dat ten koste van uw reputatie gaat? Zoek dan naar de Vier van Pentakels in uw . Deze kaart is een onderdeel van de Kleine (of Kleine) Arcana kaarten in een tarot deck, ook wel bekend als de suit cards - in dit geval, de suit of pentacles.

De Vier van Pentakels is een kaart die illustreert hoe je juist die energie kunt blokkeren die je stress zou kunnen verlichten omdat je nooit genoeg hebt van wat je wilt, of dat nu geld, bezittingen of macht is. Hier zijn enkele van de verschillende manieren om deze kaart te interpreteren tijdens een tarot lezing.

Vier van Pentakels Betekenis

Een man met een kroon zit met zijn voeten boven op twee gouden pentakels die op een stevige vlakke ondergrond staan. Hij houdt er een gewiegd in zijn armen. Op zijn kroon staat het vierde pentakel. De lucht achter hem is monochroom grijs, en achter hem bevindt zich het vergezicht van een hele stad.

De man is nauwelijks koninklijk te noemen. Zijn zetel heeft geen rugleuning of decor, waardoor hij geen aanwijzing dat het een troon is. Zijn kleding is verre van vorstelijk. Zijn kroon is functioneel, niet elegant. Zijn handen zijn niet in staat iets te doen omdat zij in een omhelzing met dat centrale pentakel zijn opgesloten. Zijn voeten verstikken misschien de energie die de twee pentakels op de grond zouden kunnen leveren.

De positie van de Vier van Pentakels

De betekenis van elke kaart kan subtiel of drastisch veranderen, afhankelijk van waar deze kaart zich bevindt in je tarot-sessie. Uw lezing is verdeeld in secties: verleden, heden en toekomst, en rechtop en omgekeerd. Veel kaarten zijn sterker of zwakker in bepaalde posities.

Rechtop

Als je de Vier van Pentakels rechtop ziet, betekent dit dat je je relatie met geld moet onderzoeken. Spaar je en geef je verstandig geld uit om van je leven te genieten, of houd je op elke cent met de angst dat je op een dag berooid zult zijn? Uiteindelijk gaat het erom evenwicht te vinden in uw financiën. Hoewel het cruciaal is om doelen te stellen, plannen voor de toekomst te maken en te sparen, kan het zijn dat u uw persoonlijke geluk opoffert door te restrictief te zijn. Bovendien wil je niet zo opgaan in je financiën dat je uit het oog verliest wat echt belangrijk is in het leven: familie, vrienden, je verloofde en je mentale en fysieke gezondheid.

Omgekeerd

De omgekeerde Pentakels Vier vertegenwoordigt de negatieve eigenschappen van hebzucht, materialisme en extreme zelfbeschermingsdrang. De kaart kan staan voor de sterke aanwezigheid van deze zaken of voor de bevrijding van hun effecten. De interpretatie hangt vaak af van de andere kaarten die ernaast liggen in een online tarot kaartlezing.

De omgekeerde Vier van Pentakels kan erop wijzen dat je iets veel meer vasthoudt dan je zou moeten. Dit kan te maken hebben met geld, bezittingen, mensen of situaties uit het verleden. Nu is het tijd om je te concentreren op het heden en je eigen keuzes. Je kunt de acties van anderen niet controleren, dus is het het beste om te ontspannen en ze los te laten.

Verleden positie

Als De Vier van Pentakels in de verleden positie in je lezing staat, geeft dit aan dat je problemen had met te veel controle willen hebben. Het fundament van je huidige situatie rust op je positie in het verleden, dus begrijp dat waar je nu bent een resultaat is van je hebzucht, kleinzieligheid, en een algeheel gebrek aan visie. Als je tarot lezer voelt dat deze kaart een dieper verleden vertegenwoordigt, misschien je kindertijd, dan kun je terugkijken op een wereld waar angst om alles te verliezen jou en de mensen om je heen dwong om alles vast te houden.

Present Position

In de huidige positie dient deze kaart als een spiegel van hoe andere mensen je zouden kunnen zien. Het is geen vleiend portret dat u de buurt instuurt. Wat u ziet als een rechtvaardige zaak kan worden geïnterpreteerd als nodeloze en kleinzielige vijandigheid. U denkt misschien dat vrienden en collega's achter u staan, maar uw egoïstische visie weerhoudt mensen ervan achter u te staan. Je bent misschien meer alleen dan je denkt. Uw weigering om te delen en uw behoefte aan controle overtuigen eens-loyale mensen in uw leven om afstand te scheppen. Uw onbegrip dat er aangename mogelijkheden bestaan om vruchtbaar te zijn en zich te vermenigvuldigen kan uw gezin schaden.

Toekomstpositie

De toekomstpositie is een geweldige plaats om deze kaart in een tarotlezing te zien. Het kan een waarschuwing zijn dat je huidige interesses leiden u naar een plaats van beperking in plaats van open en ontvankelijk te zijn voor nieuwe ervaringen. Volgend jaar kun je een verlangen hebben om je vast te klampen aan een romance die jij en een geliefde beiden zijn ontgroeid; dit vasthouden zal overgaan wanneer je de zinloosheid ervan inziet. Door te anticiperen op deze neiging om vast te houden aan wat je hebt, dankzij een voorspellende tarotkaartlezing, kun je veel sneller verwerken wat er aan de hand is.

Vier van Pentakels Kaartcombinaties

Elke keer dat je een tarot-sessie krijgt, worden er maar een paar kaarten uit de stapel getrokken. Ze beïnvloeden elkaar om een unieke lezing voor dat specifieke moment te creëren. Mocht één kaart veranderen, dan zou de informatie zelf volledig anders zijn.

Zelfontkenning

De Vier van Pentakels is een van de twee lagere echo's van de kaarten in het kaartspel met het getal vier: De Keizer (kaart #4) en Temperance (kaart #14). De Vier van Pentakels weerspiegelt de koppigheid en het egoïsme die de schaduwzijde vormen van de De Keizer kaart. De weigering van dingen is een centraal principe van de Temperance kaart en wordt belichaamd door de Vier van Pentakels als het missen van door vast te houden. Als een van deze kaarten in je lezing voorkomt samen met de Vier Pentakels, kan je zelfverloochening harder zijn dan je beseft. Leer meer over de connectie die de Vier van Pentakels deelt met de andere kaarten met nummer 4 in het Tarot deck.

Eenzaamheid en isolement

Wanneer de Vier van Pentakels in een lezing met De Kluizenaar kaart voorkomt, dan is er sprake van eenzaamheid en isolement. Probeer een vertrouweling of zielsverwant te vinden die dicht bij je blijft door je koppige strepen. Negen van Pentakels is een kaart van materialisme die je in de val lokt; een verlangen om "bij te blijven met de Joneses" en boven je stand te leven is uitgesproken wanneer deze gecombineerd wordt met de Vier van Pentakels. De Chariot is de kaart van de overwinning van het tarotspel, maar in combinatie met de Vier van Pentakels duidt dit op een schandaal met beschuldigingen van bedrog en fraude. Je goede naam staat op het spel.

Goede Keuzes

Het beste wat men over de Vier van Pentakels kan zeggen is dat het een voorspelbare kaart is. In combinatie met The Fool, deze consistentie helpt een uitlaatklep te vinden in een wilde maar berekende zakelijke achtervolging gericht op het rijk worden. De chaos die het Rad van Fortuin vertegenwoordigt wordt afgezwakt door de Vier van Pentakels, en je ontdekt dat een koppige vastberadenheid een juiste keuze is als reactie op een levenssituatie. Ondanks de aanvankelijke impopulariteit, verdient deze kaartcombinatie u uiteindelijk lof voor uw loyaliteit aan een ideaal.

Interesseerd in het verkennen van meer Tarot in het pak van Pentakels?

De Vier van Pentakels in de liefde en het leven is slechts een van de 14 kaarten in het hele pak, dus er is zoveel meer dat je over jezelf te weten kunt komen tijdens een lezing. Met dat gezegd, boek een sessie met een van onze professionele tarotlezers hier bij Keen. Het Pentakelspak wordt geassocieerd met het element aarde, wat kan betekenen dat je het moeilijk hebt om met verandering om te gaan en dat je te hebzuchtig, bezitterig, lui of materialistisch wordt. Smoor deze slechte gewoonten in de kiem en spreek met een helderziende om te leren hoe je deze tijdelijke wegversperringen kunt overwinnen.