Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

De negen van pentakels tarotkaart

Ben je eindelijk tot je recht gekomen? Heb je jezelf omringd met mooie dingen? Is de liefde voor de goede dingen van het leven je bewustzijn binnengeslopen? Als de aangename kant van materialisme uw dagen beheerst, is de Pentakels Negen een kaart die in uw Tarotlezing zal verschijnen.

Een vrouw in een luxueus gewaad overpeinst een kleine vogel die op haar gehandschoende linkerhand zit. Achter haar staat een heg, vol met weelderige druiven. Daarachter is een landschap van eenvoudige schoonheid, een mooi huis, bomen en dat alles onder een gouden hemel. Haar rechterhand rust op een van de negen pentakels. Deze gouden cirkels, versierd met een ster, zijn aan weerszijden van haar gestapeld. Op de grond voor haar is een klein insect zichtbaar. Dit insect wordt vaak afgebeeld als een slak.

Pentakels staan voor materialisme, rijkdom en de gevolgen die ons in de echte wereld te wachten staan. De vrouw draagt modieuze kleding en lummelt rond in haar eigen hoekje van de wereld. Ze lijkt genoeg vrije tijd te hebben om als hobby een vogel te verzorgen. Misschien houdt ze van de oude sport van de valkerij. Dit getuigt van rijkdom, maar de haag lijkt een beetje omhullend. Is ze gevangen door haar rijkdom? Is de vogel een symbool van hoop vrij van een last? Als zij zelf niet los kan komen van haar verstrikking in de materiƫle wereld, biedt de vogel haar dan een sprankje hoop, een gehechtheid aan een spirituele kant die verloren is gegaan in de pracht en praal van rijkdom en luxe?

Er is veel discussie over de Negen van Pentakels. Veel mensen verbinden hun politieke ideologieƫn aan deze kaart en interpreteren de positie van deze rijke vrouw als een zegen of een vloek.

Betekenis in het verleden, heden en toekomst

Elke Tarotlezing beschrijft dingen in termen van het verleden, het heden en de toekomst. Waar een kaart terechtkomt, kan de betekenis ervan enigszins veranderen, evenals de definitie van hoe de kaart betrekking heeft op u en uw leven.

In de positie in het verleden beschrijft deze kaart een jeugd waarin u alles kreeg wat u ooit had willen hebben. Maar verveelde u zich nog steeds en voelde u zich mogelijk niet geliefd? Het pak van Pentakels heeft geen betrekking op liefde, emoties of bevrediging van spirituele vragen. Hoewel de Negen van Pentakels de gelukzaligheid vertegenwoordigt van het hebben van alles en het verfijnen van iemands smaak om te genieten van het beste van het beste, vertegenwoordigt de Pentakels in hun kern alleen dingen, geen relaties. Het kan zijn dat deze kaart, die in het verleden ligt, zaken uit je kindertijd naar boven brengt die je niet per se opnieuw wilt bezoeken, en toch kan uw lezing een ware openbaring zijn als u zich onbevreesd afvraagt of u de omstandigheden van uw verleden beheerste of dat zij u beheersten.

De Negen van Pentakels in de huidige positie geeft aan dat u zich in een veilige, aangename omgeving bevindt. U kunt zich echter een beetje vervelen en dat zou tot allerlei ondeugendheden kunnen leiden, aangezien u waarschijnlijk over de middelen beschikt om een frivool uitstapje, affaire of andere kleinigheid te bekostigen die misschien een beetje te dicht bij de duistere kant van de zaak komt. Vergeet niet dat verveling kan leiden tot het opgeven van de dingen die je vervelen, maar het kan je met niets anders achterlaten als je jezelf niet hebt ontwikkeld aan de binnenkant.

Van alle kaarten in het Tarot deck, is deze waarschijnlijk het beste in de toekomstige positie. Niets schreeuwt meer "En ze leefde nog lang en gelukkig" dan de Pentakels Negen in de toekomst. Als deze kaart in je toekomst ligt, zal de uitkomst van de vraag die je in je lezing stelt altijd positief zijn en vrolijke antwoorden bevatten als "troost is onderweg" of "je bent op weg naar een leven van verfijnde elegantie". De ironie van de Negen van Pentakels op deze positie is dat het moeilijk wordt om de verveling te bekritiseren die optreedt wanneer rijkdom en materialisme overvallen ons wanneer juist die verveling een doel is waarnaar we streven.

Kaartcombinaties

De Negen van Pentakels is een kaart die te lijden heeft wanneer er andere kaarten van dezelfde kleur in dezelfde lezing zijn. Deze kaart vertegenwoordigt een gevangen en kwetsbaar bestaan, vaak afhankelijk van anderen. Andere Pentakels-kaarten in uw lezing krijgen voorrang op deze kaart en zorgen voor meer problemen met betrekking tot materialisme dat uw leven beheerst.

Als het pak Zwaarden in grote getale aanwezig is bij deze kaart, verwacht dan veel discussie over uw bezittingen. Misschien doen er in de buurt roddels de ronde over u. Wanneer de kaart Negen van Pentakels en veel kaarten uit het pak van staven in uw lezing voorkomen, zult u in vervoering raken van kunst en muziek en misschien de beschermheer worden van een uitgehongerde kunstenaar of een musicus die het moeilijk heeft. Wanneer het pak van Bekers domineert een lezing die de Negen van staven omvat, heb je het beste van twee werelden: materieel succes en comfort, samen met diepe, oprechte emoties. Dit is een gezegende Tarot combinatie.

Als er een egocentrische kwaliteit aan de Negen van Pentakels, wijt het aan de relatie tussen deze kaart en de Tarot's Grote Arcana kaart genummerd 19, De zon. Deze kaart toont een kind in volledige egocentrische gelukzaligheid. De reden dat er geen zorg in de wereld is, is dat de kinderlijke geest niet buiten zichzelf is getreden. De andere Grote Arcana kaart met een nauwe relatie tot de Negen van Pentakels is de nummer 9 kaart: De heremiet. Deze kaart versterkt het isolement dat aanwezig is in de haag die de rest van de wereld buitensluit. Ben je een gevangene van je eigen bezittingen aan het worden?

Als ofwel De Kluizenaar ofwel De Zon in een lezing met deze kaart opduikt, kijk je naar een diepe psychologische bron voor inzicht in je persoonlijke ontwikkeling, evenals een mystieke blik in wie je aan het worden bent.

Andere artikelen over tarotkaarten in het pak van Pentakels