Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

De zeven pentakels tarotkaart

Staat u op een tweesprong? Zijn de zaken de laatste tijd op de kop gezet en heb je een paar keuzes welke richting je uit moet? Werpt een investering vruchten af en brengt ze je naar een nieuw niveau, maar laat ze je onrustig achter in plaats van tevreden? De Zeven Pentakels is de kaart die opduikt in de Tarot lezingen van diegenen die nadenken over een verandering in de richting van hun leven.

Een man staat bij zijn wijngaard met zijn handen gevouwen op het uiteinde van de stok van zijn spade. Hij rust met zijn lichaamsgewicht op zijn handen op het werktuig waarvan de kop diep in de bewerkte grond aan zijn voeten ligt. Zeven gouden Pentakels ontspruiten aan de wijnranken voor hem. De lucht boven hem is grijs en het landschap achter hem strekt zich kilometers ver uit.

In de Tarot staat het pak van Pentakels voor materiële rijkdom. Er zijn drie manieren om rijkdom te scheppen: je kunt het produceren, delven of uit de grond laten groeien. De Zeven van Pentakels vertegenwoordigt het moment waarop men zich realiseert dat tastbaar succes is bereikt, en toch, na al je harde werk, is er een moment waarop je pauzeert en je afvraagt wat er nu moet gebeuren. Rusten op het gereedschap is een nieuw gebruik vinden voor datgene wat je tot dit punt heeft gebracht. Het illustreren van de man in deze pose stelt je voor de optie om nieuwe manieren te vinden om je eigen gereedschap te gebruiken om verder te gaan naar succes. Uiteindelijk is het pad dat je neemt er een die je kunt kiezen; je hebt dat recht verdiend.

Betekenis in Verleden, Heden en Toekomstige Posities

In de Tarotlezing worden de kaarten verdeeld in posities van verleden, heden en toekomst. De betekenis van een bepaalde kaart verandert afhankelijk van waar deze in de kaartverdeling terechtkomt. Als de Zeven van Pentakels op de positie 'verleden' ligt, wordt u eraan herinnerd dat u in uw huidige situatie de tijd hebt gehad om uw opties te overwegen. U bent gekomen tot waar u nu bent dankzij één persoon: uzelf. Vaak is dit een geweldig gevoel, te weten dat u een goede keuze hebt gemaakt. Maar als je op dit moment in een negatieve gemoedstoestand verkeert, kan de aanwezigheid van deze kaart in het verleden je confronteren met het feit dat jij veel van de omstandigheden hebt gecreëerd waaronder je nu lijdt.

In het heden vertegenwoordigt deze kaart je vrije wil en mogelijkheden als weinig andere kaarten in het deck. De Tarot laat je weten dat je even de tijd kunt nemen om te kijken waar je vanaf hier naartoe kunt gaan. Dit is een kaart die erkent dat je een nieuw niveau hebt bereikt, maar erop aandringt dat het aan jou is om te bepalen of je op dit plateau blijft of verder gaat. naar boven voor meer succes.

Wanneer de Zeven van Pentakels in de toekomstige positie verschijnt, voorspelt het Tarot deck dat u succes in uw toekomst zult zien; dit succes zal u echter niet worden overhandigd. Als u momenteel betrokken bent bij een onderneming van ijver of hard werken, is deze kaart in de toekomstige positie een grote zegen, maar het is geen garantie. Hoewel iets waaraan u werkt of waarvoor u zich inzet zeer zeker vruchten zal afwerpen, bezit u een vrije wil. Op het moment in de toekomst dat u zich realiseert dat de dingen gebeuren zoals u ze gepland had, zal het aan u zijn om het succes te omarmen waarvan u momenteel alleen maar kunt dromen. Het is schokkend hoeveel mensen bang zijn voor succes en de veranderingen die het met zich meebrengt. Zult u klaar zijn om de vruchten van uw arbeid op de markt te brengen wanneer het moment van het oogsten van uw talent aanbreekt?

Kaartcombinaties

Wanneer uw Tarot lezing is begonnen, combineren de gelegde kaarten energieën en brengen ze elkaar op smaak, waardoor subtiele betekenissen worden toegevoegd aan de kerncomponenten van elke kaart.

De Zeven Pentakels heeft een diepe relatie met de twee kaarten in de Grote Arcana die het getal zeven dragen: De Chariot en De Ster (genummerd zeven en zeventien, respectievelijk). Wanneer een van deze kaarten in uw lezing verschijnt samen met de Zeven van Pentakels, zullen de beloningen die u op het punt staat te oogsten worden vermenigvuldigd. De Chariot levert een publiek succes en De Ster een privé tevredenheid.

Er zijn andere kaarten in de Tarot die verwijzen naar een pauze om te genieten van wat er komen gaat. Het verschijnen van de Drie van Wijzen in een lezing met de Zeven van Pentakels geeft aan dat uw persoonlijke touch het ding zal zijn dat uw succes helpt. Het Oordeel voegt toe aan de directheid van het moment en spoort u aan om alles uit uw inspanningen te halen wat u kunt. De Vijf van Zwaarden onderstreept dat anderen iets te danken hebben van wat u hebt bereikt, maar of ze in de buurt zijn om van dit succes te genieten valt nog te bezien.

Andere Kleine Arcana kaarten met nummer zeven die in uw lezing met deze kaart verschijnen, zullen bijdragen aan het besef dat u iets speciaals hebt. Met de Zeven van bekers, is er een dromerige staat van afvragen hoe groot uw doelen zou kunnen zijn. Wees voorzichtig niet toe te geven illusie zonder een evenwichtige kijk op realistische mogelijkheden. De Zeven van Zwaarden maakt het huidige succes iets waar anderen met de eer zouden kunnen proberen te strijken, of u kunt anderen aantreffen die erop staan dat u op de een of andere manier een deel van uw komende succes aan hen te danken hebt. De Zeven van staven die in uw lezing verschijnt brengt de mogelijkheid met zich mee van een zware strijd om de wereld op de hoogte te brengen van uw recente voorspoed.

Wanneer Het Rad van Fortuin verschijnt naast de Zeven van Pentakels, zult u genieten van uw moment van succes evenredig aan hoe lang u op de bodem hebt gezeten. Als u niet echt hebt verdiend wat er op uw weg komt, zult u uw komende beloningen misschien niet zo lang vasthouden.

Sommige Tarotgeleerden hebben gekeken naar de gelijkenis van de steel van de schop in de Zeven van Pentakels en de rechte stok die de ransel draagt van het personage dat is afgebeeld op De Dwaas kaart. De gedachte is dat de man in de Zeven van Pentakels zal zijn fortuin te maken, kopen een aantal mooie kleren en na te streven een pensioen van zwerven op zoek naar plezier. Als u deze combinatie in uw lezing, happy trails, heb je verdiend het goede leven.

Andere artikelen over Tarotkaarten in het Suit of Pentacles