Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

De vijf bekers tarotkaart

Sommige kaarten in het Tarot dek moeten degene zijn die het slechte nieuws brengen. Maar vraag de meeste Tarotkaartlezers of zij het betreuren dat de Vijf van Bekers in een lezing verschijnt en de meesten zullen niet inzien dat het een schokkende gebeurtenis is. Wanneer deze kaart verschijnt, zijn de meeste mensen die de Tarot lezing ontvangen zich al bewust van hun verdriet. Deze kaart bevestigt vaak gewoon dat het niet zo goed gaat.

Beschrijving

Onder een lege grijze hemel en een verlaten landschap wendt een in een mantel gehulde figuur zich af, zijn of haar gezicht verbergend. De zwarte mantel verbergt alles behalve de laarzen en de achterkant van het haar van deze persoon, waarbij slechts een klein deel van de zijkant van het gezicht zichtbaar is, hoewel er geen gelaatstrekken te onderscheiden zijn. Dat de afgebeelde persoon zijn gezicht in een soort schaamte verbergt, wijst erop dat de persoon die deze kaart ontvangt misschien medeplichtig is geweest aan een tragedie. De grootste tragedie van deze kaart zou wel eens de schuldfactor kunnen zijn.

In het sombere landschap stroomt links van de kijker een beekje voorbij. In de verte steekt een eenvoudige stenen brug de beek over, en daarachter liggen de buitenwijken van een stad. Aan de voeten van de figuur staan vijf bekers. Drie ervan liggen op hun zij en de inhoud ervan is weggegooid. Achter deze bedroefde persoon staan twee rechtopstaande Bekers.

Diepere betekenissen

Er is veel aan de hand in de kaart dat openlijk is, en toch is een groot deel van de beeldspraak een subtiele aansporing tot optimisme. De zwarte mantel en grijze lucht, de gemorste bekers en de algehele afzondering van de figuur zorgen er uiteraard voor dat deze kaart gaat over hartzeer, verlies, verdriet, isolement en rouw. En toch geeft de kaart zijn ontvangers hoop temidden van de somberheid. Er staan nog steeds twee bekers overeind. Dit duidt op hoop voor de toekomst. De rivier is een symbool van alles wat verder gaat. De brug en de stad betekenen dat er andere tijden en plaatsen zullen zijn om het leven voort te zetten, ver weg van de huidige ellende.

Plaats

Elke Tarotlezing bevat kaarten die in een van de drie posities liggen: het verleden, het heden of de toekomst. Waar een kaart terechtkomt, beschrijft de tijd in uw leven waarin gebeurtenissen plaatsvonden die overeenkomen met de gevoelens en de betekenis van de kaart. Wanneer de Vijf van Bekers in het verleden ligt, wijst dit op een oud trauma als de kern van je huidige situatie. Als je vorig jaar een slechte breuk had met een geliefde, zou dat verklaren waarom deze kaart in de Verleden positie staat. Als je een jeugd hebt gehad met grote verliezen die geen enkel kind zou moeten doorstaan, dan laat de Schoppenvijf zien dat wie je nu bent, voortkomt uit het oplossen van deze pijn.

Als de Schoppenvijf in de huidige positie staat, zit je waarschijnlijk midden in een moeilijke tijd. Een scheiding die u niet wilt, kan plaatsvinden met een geliefde. Een recent overlijden van een goede vriend of familielid brengt deze kaart naar boven. Depressie, inbeslagname van een geliefd eigendom, echtscheiding, een goede vriend en jij die ruzie maken... dit zijn allemaal situaties die door de Tarot met de Vijf van Bekers worden uitgedrukt. Als er niets is in je huidige leven dat je in de verste verte kunt relateren aan deze kaart en het is in de huidige positie, kan het Tarot deck je waarschuwen voor een dreigende stroom van slecht nieuws. Veel Tarot lezers Klaag dat mensen die deze kaart in de Tegenwoordige positie zien verschijnen, in ontkenning blijven over een tragedie die zich voltrekt of onvermijdelijk lijkt.

De symbolen van hoop die zich in de periferie van het geĆÆllustreerde tafereel van deze kaart bevinden, zijn belangrijk om op te merken als je deze kaart in de Toekomstige positie krijgt. Als u zich op een tragedie voorbereidt voordat deze zich voltrekt, wordt deze waarschijnlijk draaglijker. In de Toekomstige positie zou deze kaart u kunnen vertellen dat u beter moet kijken naar de dingen in uw leven die uw hart zouden breken als er drastische veranderingen zouden plaatsvinden.

Combinaties

Terwijl deze kaart de opwinding van een Tarotlezing doet omslaan in een gevoel van angst of op zijn minst teleurstelling, kunnen de kaarten die zich het dichtst bij deze kaart bevinden vaak de situatie beschrijven die door de Vijf van Bekers wordt aangepakt.

Als er veel andere Bekers-kaarten in uw lezing voorkomen, vormen uw emotionele reacties de kern van uw huidige situatie. Als er veel staven rond deze kaart liggen, kan het zijn dat u zich wentelt in zelfmedelijden in plaats van een creatieve uitlaatklep te vinden. Een Tarot lezing met het pak van Pentakels en de Vijf van Bekers geeft aan dat de financiƫle druk drijft je om medelijden met jezelf. Te veel Zwaarden in Tarotkaarten rond de Vijf van Bekers betekent dat uw huidige depressie of verdriet meer gebaseerd is op ruzies en meningsverschillen dan op een echt tragische gebeurtenis die u treft.

Gepaard met de Liefdeskaart, kijk uit naar een breuk die verwoestend zal zijn. Misschien was je van plan om een geliefde te dumpen en realiseerde je je niet dat hij het zo moeilijk zou hebben. Zal jij de persoon zijn of ben jij degene die de bekers omver heeft geschopt en de inhoud heeft gemorst? Bekers zijn het symbool van emoties in de Tarot; een gemorste beker is echt iets om over te huilen.

De Keizer of Keizerin in combinatie met de Vijf van Bekers duidt op de dood van een ouder of een andere scheiding. Veel jonge mensen die financieel afhankelijk zijn van hun ouders zien dergelijke combinaties in hun Tarot lezingen rond de tijd dat moeder en vader zeggen dat de dagen van het betalen van alle rekeningen voorbij zijn.

Enkele Grote Arcana kaarten kunnen veel van de somberheid van deze kaart wegnemen. De Zon die met deze kaart verschijnt, is een manier van de Tarot om u te vertellen dat er een grote kans op u ligt te wachten om u te helpen de hoek om te gaan. Kracht is een Tarotkaart die u de individuele vastberadenheid geeft om een tragedie een groeiperiode te maken. Je kunt de stroom van slecht nieuws misschien niet beheersen, maar je kunt wel je reactie erop bepalen.

Kaarten in de Grote Arcana die goed combineren met de Vijf van Toverstaarten zijn De Ster, De Maan en De Zon. Deze kaarten versterken dat je moet genieten van de frivoliteiten van het leven en een manier moet vinden om ze op te nemen in je definitie van een volwaardig en succesvol bestaan.

Andere artikelen over tarotkaarten in de Schoppenvaas