Informatie over uw sterrenbeeld of horoscoop nodig?

Het overleven van mercurius in retrograde

Mercurius, de planeet van de communicatie, beïnvloedt de manier waarop dingen hier op aarde worden gedaan. Dit is de oude heerser over de manier waarop we met elkaar omgaan en elkaar begrijpen. Als deze planeet door de dierenriem snelt, sluiten onze levens goed op elkaar aan en geven we elkaar de boodschap door. Alles, van instantberichten tot gedetailleerde contracten, wordt door deze kleine planeet beïnvloed.

Mercurius staat dicht bij de zon en als hij te ver om de grote ster heen draait, lijkt het alsof hij achteruit beweegt in de dierenriem. Deze beweging wordt retrograde genoemd. Mercurius maakte deze beweging eind maart en tot en met zaterdag 23 april zal het lijken alsof hij op deze manier beweegt.

Terwijl Mercurius retrograde is, zijn alle weddenschappen uitgeschakeld. De manier waarop dingen in het verleden werden gedaan, wordt op de proef gesteld wanneer nieuwe informatie beschikbaar wordt gesteld. Onjuiste informatie concurreert ook om aandacht. Waarheidszoekers nemen het verkeerde pad, terwijl leugenaars zichzelf voor de gek houden.

Al deze retrograde chaos geeft iedereen een dosis verwarring met gelijke kansen. Zelfs astrologen lijden eronder.

Mercurius is retrograde in het dierenriemteken Ram tot 23 april. Wanneer het zijn retrograde beëindigt, geef de chaos nog een paar dagen om te slijten alvorens grote risico's te nemen met het plannen, het organiseren, het communiceren, het maken afspraken, het ondertekenen van documenten of het maken van veronderstellingen over waar je huisdieren (en geliefden) wel en niet zijn. Lees hieronder je sterrenbeeld en ontdek hoe je zo ongeschonden mogelijk mei kunt halen.

Houdingstips per teken

 • Ram Maart 21 - 19 april

  Mercurius is retrograde in jouw sterrenbeeld. Dit betekent dat je een ander persoon lijkt te zijn dan je normaal bent. Iemand zou u zelfs twee gezichten kunnen geven.

 • Stier april 20 - mei 20

  U zult niet over de woorden beschikken wanneer u ze nodig hebt. Je kunt misschien het beste communiceren via foto's. Als je onlangs in een computertablet hebt geïnvesteerd, zullen de komende weken gemakkelijker zijn.

 • Tweelingen mei 21 - juni 21

  Feestjes plannen heeft tot begin mei geen zin. De chaos die je het meest irriteert is je helemaal op te doffen om er vervolgens achter te komen dat je nergens heen kunt.

 • kreeft juni 22 - juli 22

  Carrièrestress kan je per ongeluk op je pad komen. Je baas gaat ook door Mercurius Retrograde en er kan iets zijn waar alleen jij bij in de buurt bent om te helpen en er goed uit te zien als je dat doet.

 • Leeuw Juli 23 - Augustus 22

  Verwacht vertragingen als je reist. leeuw's Houdt van een dramatische entree en heeft de neiging om overal een beetje laat bij te zijn. Mercurius retrograde zal als zomertijd zijn en ervoor zorgen dat je minstens een uur achterloopt.

 • Maagd August 23 - September 22

  Je zou problemen kunnen hebben met het terugbetalen van een lening terwijl Mercurius retrograde is. Zorg ervoor dat je bonnetjes krijgt en berg ze veilig op. Er kan iemand zijn die beweert dat u meer schuldig bent dan het geval is.

 • Weegschaal 23 september - 22 oktober

  Uw één-op-één relaties kunnen stroef verlopen. Je natuurlijke charme wordt op de proef gesteld en je wordt gedwongen om iemand helemaal opnieuw het hof te maken. Als uw trots gekrenkt is, zult u deze moeten opbergen en van voren af aan moeten beginnen.

 • Scorpio October 23 - November 21

  De details zijn niet uw vriend. Je zou wel eens voor een grote verrassing kunnen komen te staan wanneer je ontdekt dat een georganiseerd systeem niet meer werkt. Uren van voorbereiding kunnen verspild zijn. Improviseren is je beste hoop!

 • Boogschutter November 22 - December 21

  Dit zijn een paar geweldige weken om je plakboeken, sociale netwerkprofielen en andere dingen die je in het verleden hebt gedaan maar die je wilt bijwerken, te reorganiseren. Mercurius retrograde is geweldig om terug te spoelen. Probeer, probeer

 • Kapendoorn December 22 - 19 januari

  Spanning thuis maakt de weg aantrekkelijk. Je kunt in een nieuw deel van de stad terechtkomen met een paar snelle vrienden. Begrijp dat ze misschien niet blijven en geniet van het moment. Beter geen aanbetalingen doen of diepe verplichtingen aangaan.

 • Waterman januari 20 - februari 18

  Je zult de roddels misschien moeten negeren, want je zult er geen vat op kunnen krijgen. Werken met een paar nieuwe gezichten doorbreekt de eentonigheid en vermindert oude rivaliteiten.

 • Vissen februari 19 - maart 20

  Geldproblemen kunnen u in een lastig parket brengen en u kunt tot de ontdekking komen dat u geen geld hebt op het moment dat de ober van het restaurant u de rekening overhandigt. Kijk twee keer in uw portemonnee voordat u bestelt.

Verdere artikelen