Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

De vijf van wijzen tarotkaart

Hebben we al plezier? Neem het niet te serieus. Ben je geobsedeerd door het maken van het mooiste zandkasteel op het strand, wetende dat de golf het bij vloed zal verorberen? Als je nog steeds bezig bent om de torentjes van je zandkasteel perfect te maken, heb je de Vijf van staven onder de knie. Dit is de kaart die je lijkt te vertellen dat sommige dingen waar je bij betrokken bent, alleen maar fun and games zijn - of je wordt er vrolijker van of je zoekt een manier om ze beter in je leven te integreren.

Vijf jongens lijken in een gevecht verwikkeld te zijn. Ze houden elk een houten stok vast, een zogenaamde Toverstok, en slaan die tegen elkaar. Ze zijn gekleed in speelkleren uit de tijd dat de Tarot voor het laatst werd gecodificeerd, niets waarin iemand van ons een kind zou kleden, maar eenvoudige shirts en kousen, een hoed of twee en goede schoenen. De staven is boven hun hoofd geheven en stoot tegen elkaar. Achter de kinderen is een wolkenloze blauwe hemel. Ze staan op vaste grond.

Het belangrijkste dat men zou kunnen opmerken aan de scène die op de Vijf staven is afgebeeld, is dat geen van de spelende jongens gewond raakt. staven slaan op staven. Dit is een perfecte weergave van de uitdrukking "kinderspel". Daar ligt echter het probleem van de Vijf van staven. Besteed je al je tijd aan een creatief project dat eigenlijk alleen maar escapisme is? Is er niet meer wat je met je leven zou kunnen doen? Wacht een belangrijke ander op een diepere verbintenis terwijl jij een feestende levensstijl omarmt? Terwijl al het werk en geen spel je saai zal maken, Ontsnappen in het spel zal je eenzaam en onvervuld maken.

Betekenis in Verleden, Heden en Toekomstige Posities

Elke Tarotlezing heeft gebieden waarin de kaarten worden gedeeld. Deze gebieden staan voor je verleden, je heden en je toekomst. Als de Vijf van staven op de positie Verleden ligt, kan dit een periode in je leven voorstellen waarop je met liefde kunt terugkijken, een tijd van frivoliteit en plezier. Hoe ouder u echter wordt, hoe meer u een verleden dat op deze manier is gedefinieerd, zult zien als een verspilling van kostbare tijd. Of je kijkt terug op een leven vol mooie herinneringen. De Vijf van staven in deze positie is er een die bijna onmogelijk is voor een Tarotlezer om precies vast te stellen, omdat de definitie van "spel" verschillende betekenissen heeft die variëren van cultuur tot cultuur. Een familie die haar kinderen opvoedt om uit te blinken in onderwijs zou zich schamen dat een volwassen zoon of dochter hun verleden laat definiëren door de Vrouwenvijf, terwijl een familie uit een onderdrukkende cultuur blij zou zijn dat hun kinderen zich hebben aangepast aan ontberingen en toch een bevrijding en plezier hebben gevonden in de weinige dingen in het leven die hen waren toegestaan.

In de huidige positie betekent de Vrouwenvijf dat uw leven nu veel milde drama's en spannende uitstapjes kent, maar dat deze op de lange termijn niet substantieel zijn. Uw kansen om een basis voor succes op te bouwen zullen nooit komen als u gewoon een plezierzoeker blijft. Een Tarot lezing hoeft echter geen preek te zijn. Misschien zit u midden in een vakantie of heeft u jarenlang hard gewerkt om van het heden te genieten. In dat geval is de Vijf van Wijzen in de De huidige positie is een bekrachtiging van al uw plannen en bevestigt wat u hebt verdiend.

In de toekomstige positie is de Vijf van Wijs een indicator dat u vrije tijd zult hebben om te genieten van ongedwongen hobby's en de lichtere kant van het leven. Er komt weinig gepieker of serieus werk bij kijken. Het kan zijn dat u de kans voorbij laat gaan om voor eens en altijd uw stempel te drukken of dat u op een achterstallige vakantie gaat.

Kaartencombinaties

Elke Tarotreading omvat een groep kaarten die zowel individueel als collectief worden gelezen. Ze verwijzen naar elkaar gedurende de lezing. De kaarten die gecombineerd worden met de Vijf van staven hebben een grote invloed. Dit is een zwakke, passieve kaart die sterk verandert afhankelijk van de scènes eromheen in uw Tarot lezing.

Wanneer er andere Wands kaarten in uw lezing met deze kaart zijn, is uw speeltijd in feite waardevol in het tot stand brengen van creatieve oplossingen voor projecten waarmee u geld zou kunnen verdienen en bekendheid zou kunnen verwerven. Als er echter veel kaarten van het zwaardkleurige pak in je lezing zitten, kan je escapisme je in onaangename ruzies met een geliefde brengen. Wat begint als onschuldig plezier wordt al snel een vervreemdende bezigheid.

Wanneer er veel kaarten uit het bekerkleed pak in een lezing met de Vijf van Wijzen aanwezig zijn, wordt de noodzaak benadrukt om een partner te vinden die dezelfde passies deelt als jij. Als uw hobby het redden van dieren is en ze naar dierenasielen brengen, zult u waarschijnlijk geen succesvolle liefdesrelatie hebben met een man die al zijn vrije tijd wil doorbrengen in een plaatselijke casino poker spelen. De aanwezigheid van Bekers dringt erop aan dat u de passies die uw vrije tijd in beslag nemen op elkaar afstemt.

De Vijf van staven combineert het best met kaarten uit het pak Pentakels. Veel Pentakels in combinatie met de Vijf van staven onderstreept dat je passies voor een hobby zo groot zijn dat je zou kunnen overwegen om een baan op dat gebied te nemen. Als u bijvoorbeeld van professionele sport houdt en al uw tijd doorbrengt met het kijken naar uw favoriete team op televisie, waarom zou u dan geen parttime baan nemen als zaalwachter in het stadion of een blog beginnen en verslag doen van uw favoriete team in de hoop reclame te kunnen verkopen op de website van uw blog?

Kaarten in de Grote Arcana die goed combineren met de Vijf van Wijzen zijn De Ster, De Maan en De Zon. Deze kaarten versterken dat je moet genieten van de frivoliteiten van het leven en een manier moet vinden om ze op te nemen in je definitie van een volwaardig en succesvol bestaan.

Andere artikelen over tarotkaarten in de kleur van mantsen