Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

De ridder van staven tarotkaart

Staat u op het punt een gedurfde stap te zetten? Is een project dat aan jou werd toegewezen uitgevoerd met een indrukwekkende nieuwe aanpak? Denk je buiten de gebaande paden en word je opgemerkt op school of op het werk? Heeft een creatieve ingeving u ertoe aangezet om aan uw meesterwerk te werken? Inspireert een oplossing voor problemen van klanten u om uw eigen bedrijf te beginnen? De Ridder van staven zal in dergelijke omstandigheden waarschijnlijk in uw Tarotlezing verschijnen, omdat het de kaart is van plotselinge oplossingen die in een vlaag van inspiratie arriveren.

Door een dor woestijnlandschap draagt een opladende lichtbruine hengst de Ridder. Hij heeft een volledig harnas aan en een omslagdoek versierd met de kleuren en patronen die overeenkomen met de andere Hofkaarten (Pagina, Koningin, en Koning van staven). Op zijn helm is een rode pluim die lijkt op vlammen als het fladdert in de wind veroorzaakt door zijn snel rijdende paard. Hij heeft pluimen op het harnas rond zijn armen die overeenkomen in kleur en verwaaide woestheid. Met dezelfde arm houdt hij de teugel van zijn paard stevig vast. In zijn rechterarm draagt hij de wandelstaf die in het Tarot dek bekend staat als een Toverstok. Hij heft deze boven zijn hoofd terwijl zijn paard voortdendert.

Vuur is een metafoor voor snelheid. Zonder dat er een vlam wordt aangestoken, staat deze kaart in brand! De hitte van de woestijn, de wolkenloze hemel, de ridder met het rode hoofd die een taak moet volbrengen, het vurige verenkleed, het is allemaal een kaart van directheid en, met het Paard van staven, creativiteit. De Tarot werd uitgevonden lang voordat elektriciteit werd gebruikt. Als het een recentere ontwikkeling was geweest, dan zou de Ridder van staven zeker afgebeeld zijn met een gloeilamp boven zijn hoofd! Deze Ridder rijdt snel op zijn paard vanwege een plotselinge ingeving. Er kan iets opgelost worden en het is aan de Ridder om de oplossing de wereld in te sturen. In de Tarot leveren Ridders, meestal voor het grotere goed.

Betekenis in Verleden, Heden en Toekomstige Posities

Elke Tarot lezing is verdeeld in secties die uw verleden, uw heden en uw toekomst vertegenwoordigen. Waar een kaart terechtkomt, verandert de betekenis. Als de Paard van staven op de positie 'verleden' komt, bent u verwijderd van een periode in uw leven waarin een groot idee u ertoe aanzette een grote verandering door te voeren. Misschien is er spanning door die verandering die u maakte. De Paard van Wijs zou vertegenwoordigen dat het pad dat u volgde misschien een beetje te spontaan was. Als het op dit moment goed met u gaat, laat de Ridder van staven in de verleden positie zien dat spontane reacties op uw leven u er al vroeg toe brachten om vaardigheden aan te leren die van pas kwamen bij het opbouwen van een goed leven.

De Ridder van staven in de huidige positie geeft aan dat een nieuw idee of creatieve inspiratie op het punt staat u te verteren. Dit zou kunnen duiden op een liefdesobsessie, vooral als de realiteit van u en een bepaald iemand die bij elkaar komen, de buurt, vrienden en familie zou schokken of schandalig zou maken. De Ridder van staven verschijnt in de huidige positie wanneer u sterk overweegt een relatie aan te gaan met een veel jongere of oudere man, of een relatie die experimenteel van aard is; misschien uw eerste ontmoeting met een andere vrouw. De inspiratie van de Ridder is een vloed van intense verbindingen van vele ideeën en gevoelens die de traditie en de sociale orde uitdagen.

In de toekomstige positie kunt u troost putten uit de wetenschap dat een geweldig idee of creatieve spurt uw kant op komt. De ridder in de toekomstige positie staat vaak voor iemand anders, niet voor u. Dit kan een man zijn die in uw leven komt. De Ridder van staven vertegenwoordigt andere mensen die charismatisch, intelligent of artistiek zijn; ze hebben een flair om het juiste te zeggen op het juiste moment. Dit is het recept voor verleiding. Wees er echter zeker van dat hij meer is dan een passie dichter die op zoek is naar de snelle score. De snelheid die deze kaart vertegenwoordigt zou zich moeten manifesteren als dat jullie beiden verliefd worden, niet dat hij je snel verleidt en snel daarna weer verder gaat.

Kaartcombinaties

De Tarot Lezing gaat over kaarten die elkaar beïnvloeden. De betekenis en energie van een kaart verandert afhankelijk van de kaarten die ernaast worden gelegd in een lezing. Hoewel geen enkele betekenis ooit volledig verandert, kan de focus van waar een kaart van toepassing is in je leven veel duidelijker worden.

Als er veel andere kaarten uit het pak van Wijzen in je Tarotlezing zitten waarin de Ridder van Wijzen voorkomt, is de kracht van je creativiteit buitengewoon hoog. Dit is een geweldige kans om indruk te maken op een baas of autoriteitsfiguur als je aan een belangrijk project werkt. Wees voorzichtig en probeer met iedereen op een eerlijke manier samen te werken. De Ridder wordt aangemoedigd door andere Tanden en kan diplomatie achter zich laten.

Als uw lezing veel kaarten uit het zwaardpak bevat, is er een sterk kans dat je ideeën en creatieve uitingen controverse zullen veroorzaken. Zwaarden zijn kaarten van verbale expressie en argumentatie. Het beste van een verschijning van Zwaarden hier is dat je nu de tijd kunt nemen om voorbereid te zijn om je visie en aanpak te verdedigen. Wanneer de Ridder van staven vergezeld wordt door veel kaarten uit het Pentakels pak, kijk dan uit naar materieel gewin dat het resultaat is van een geweldig idee. Een oud gezegde is dat "Goede ideeën zijn een dubbeltje in een dozijn," dus als dat waar is, wanneer u deze kaart combinatie heb je het raken van de jackpot van alle dubbeltjes die je niet kreeg over de spanwijdte van je leven.

Wanneer het pak van Bekers verschijnt in een lezing die de ridder van staven bevat, voor te bereiden op een bevredigend avontuur van het hart. Dit is een geweldige combinatie als u pas getrouwd bent of net met uw geliefde bent gaan samenwonen voor een langdurige relatie. Als je echter alleen nog maar aan het flirten bent, wees er dan zeker van dat deze man een lange-termijn partner waarschijnlijk is, want de Bekers sporen je aan om je hart snel over te geven. De Ridder van Wijzen is een kaart die weet hoe hij passie moet aanwakkeren.

Andere artikelen over Tarotkaarten in de Toverstok