Opzoek naar spirituele verlichting?

Manifesteren en geloven in het onmogelijke

Kijken naar het grote geheel kan vaak nuttig zijn om naar ons eigen leven te kijken en hoe manifesteren onze werkelijkheid kan veranderen en creëren. Er zijn een paar hedendaagse wetenschappers die ons veel te leren hebben over de toestand van onze wereld. Een van hen, Dr. David Suzuki, is een internationaal bekende en gerespecteerde milieudeskundige. De andere, Dr. Aubrey de Grey, is een gerenommeerd en gerespecteerd gerontoloog.

Volgens Dr. Suzuki is "het debat voorbij" over de opwarming van de aarde. In het hoofdartikel van 28 februari wordt grafisch uiteengezet wat we in de komende 40 tot 90 jaar kunnen verwachten van de opwarming van de aarde. Een enorme woestijn zal zich uitstrekken van 30° zuiderbreedte tot 30° noorderbreedte. Dat betekent dat vrijwel heel Zuid-Amerika, Midden-Amerika, de VS, Azië, Afrika en Zuid-Europa één grote onbewoonbare zandbak zullen worden. Dit zal gebeuren omdat de planeet 4° Celsius warmer zal worden.

Het meeste mariene leven zal uitsterven als gevolg van het stijgende kooldioxidegehalte in de oceanen. De meeste dieren die je op de televisie ziet, zullen over een paar generaties een herinnering zijn. Volgens voorspellingen zal de menselijke bevolking slechts een miljard mensen zijn in het jaar 2099. De aarde bereikte dat aantal pas in 1888. Misschien komen we tot 9 miljard voordat de bodem eruit valt, maar om in 200 jaar of minder terug te vallen tot dat aantal is behoorlijk ontmoedigend.

Slechts een paar plaatsen zullen de verwoestingen van de opwarming van de aarde overleven. Delen van Australië en Antarctica en heel Nieuw-Zeeland zullen worden gespaard. Siberië zal het enige deel van Rusland zijn dat overleeft. Scandinavië en Engeland zullen de enige landen in Europa zijn die nog bestaan. Een deel van Groenland zal blijven bestaan en heel Canada zal het halen. Alaska zal het enige land in de VS zijn dat aan de verwoesting zal ontsnappen.

Op de stukken land die nog levensvatbaar zijn, zullen we een miljard mensen moeten voeden en huisvesten in massaal gecomprimeerde hoogbouwsteden. Onder deze omstandigheden zullen we het land niet kunnen sparen voor de massaproductie van vlees, dus vegetarisme zal de norm worden. Om dezelfde reden zullen we waarschijnlijk de zuivelindustrie verliezen, wat betekent dat broodjes ham en kaas een herinnering zullen worden.

Praatjes over de veroudering van de aarde brengt ons bij de Engelse gerontoloog, Dr. Grey, die veroudering bij mensen bestudeert. Hij is ervan overtuigd dat we heel dicht bij onsterfelijkheid. Dr. Grey denkt met name dat het onderzoek nog 15 jaar verwijderd is van de eerste grote doorbraken op het gebied van levensverlenging. Hij denkt dat er na de eerste doorbraken meer bereikt zullen worden om te verzekeren dat de mens er voor de volgende doorbraak nog zal zijn, enzovoort.

Dankzij stamcelonderzoek dat met muizen wordt gedaan, kan hij wel eens gelijk hebben. Stel dat je nu 50 jaar oud bent en over 10 jaar, als je 60 bent, een nieuw stel longen en een hart wilt dat van je eigen DNA is gemaakt. Hart- en longtransplantaties worden routinematig uitgevoerd, maar het echte gevaar is of het lichaam de nieuwe organen wel of niet zal accepteren. Als het DNA van jou is, zal het lichaam het nieuwe orgaan niet afstoten. Dus nu hebben we een procedure die heel goed uitvoerbaar is als de patiënt gezond is - en organen die het lichaam niet zal afstoten. Je kunt in 2019 60 jaar oud zijn en het gezonde hart en de longen hebben van je 18-jarige zelf. Hoeveel langer kun je gezond leven? 30 jaar, en afhankelijk van je levensstijl, kun je gemakkelijk 120 worden. Met het klonen van stamcellen kunnen we alles vervangen, behalve de hersenen.

Dr. Grey beweert in feite dat mensen machines zijn en dat organen als onderdelen zijn die de machine draaiende houden. Als je de onderdelen regelmatig vervangt... basis met nieuwe onderdelen, dan kan de dood lang genoeg worden uitgesteld om veroudering letterlijk op cellulair niveau te stoppen. Zijn uiteindelijke doel is de cellen op een gezonde manier (niet-kreeftachtig) te laten reproduceren. Onderdeel van het onderhoudsproces is het innemen van grote hoeveelheden vitaminesupplementen, hormonen en aminozuren en het volgen van een gezond dieet en lichaamsbeweging. Volgens de Life Extension Foundation kun je daarmee 100-120 jaar worden, maar op een gegeven moment zal het toch nodig zijn om organen te vervangen.

Wat hebben opwarming van de aarde en levensverlenging te maken met manifesteren?

Eerst moeten we het hebben over geloven in het onmogelijke. We leven elke dag met een maalstroom van slecht nieuws. De economie verslechtert en de oorlog tegen het terrorisme lijkt tot stilstand te zijn gekomen. Onze enige twee opties lijken te zijn: ofwel geloven in niets (nihilisme) ofwel geloven in het onmogelijke. Wanneer je in niets gelooft zet je in beweging wat Sigmund Freud de "doodsdrift" noemde. Dit betekent dat je onbewust dingen gaat doen die ervoor zorgen dat je lichaam kapot gaat en je uiteindelijk dood bent. Bijvoorbeeld, je houdt je bezig met slechte gewoontes zoals roken en een sedentaire levensstijl. Langer leven lijkt een hopeloze onderneming als de aarde sterft door de opwarming van de aarde. Het lijkt wel of er een wonder voor nodig is om de zaken te veranderen.

In 1961 geloofde president John F. Kennedy in het onmogelijke en stelde hij zich ten doel om binnen tien jaar mensen op de maan te krijgen. JFK had geen wetenschappelijk bewijs om zijn bewering te staven. In die tijd cirkelden er al spoetniks, honden en chimpansees rond de aarde. John Glenn werd zelfs pas in 1962 de eerste Amerikaan die in een baan om de aarde vloog. Net onder de telegraaf, in de zomer van 1969, wandelden mensen op de maan. JFK "wist" niet, in welke empirische zin van het woord dan ook, dat dit zou gebeuren. Hij geloofde in het onmogelijke en liet de mensen die het konden doen er ook in geloven.

Nauwelijks 66 jaar voordat er mensen op de maan liepen, bouwden twee broers die als beroep fietsen repareerden, een gammel vliegtuigje. Het ding bleef slechts 12 seconden in de lucht en legde een afstand van 120 voet af in zijn eerste van vier vluchten die dag, maar het maakte de weg vrij voor vliegende machines die bestuurd konden worden. En dat leidde tot de landing op de maan.

Vliegmachines en lopen op de maan zijn voorbeelden van geloven in het onmogelijke.

Een andere gebeurtenis die daagde uit wat mogelijk is vond plaats in de vroege jaren '80. De Doomsday Clock, een apparaat dat door wetenschappers wordt gebruikt om te bepalen hoe dicht we bij een catastrofale vernietiging waren, hing op vier minuten voor middernacht. Dit betekende dat het niet de vraag was of er een kernoorlog zou uitbreken, maar wanneer die zou uitbreken. Toen kwam er in 1982 een korte film uit, genaamd . In de film werd precies uitgelegd wat er zou gebeuren als er een nucleaire oorlog zou uitbreken. De gevolgen van de opwarming van de aarde zien er goed uit in vergelijking met de gruwelen die deze film liet zien. In 1986 zei de premier van de Sovjet-Unie, Mikhail Gorbatsjov, tegen president Reagan dat ze al hun kernwapens moesten afschaffen. Reagan zei nee. Gorbatsjov koos ervoor in het onmogelijke te geloven - hij voorkwam eigenhandig de mogelijkheid van een nucleaire oorlog zonder de medewerking van Amerika. Hij bereikte dit door zijn volk te bevrijden en de Sovjet-Unie te ontmantelen. Dit heeft op zijn beurt de mogelijkheid van een wereldwijde holocaust, veroorzaakt door een kernoorlog, de kop ingedrukt.

Veel wetenschappers schijnen te geloven dat de aarde ten dode is opgeschreven als gevolg van de opwarming van de aarde, volgens het artikel in de New Scientist. Dr. Suzuki is niet één van hen. Hij denkt dat het nog steeds mogelijk is om het kooldioxidegehalte in de oceaan weer onder controle. Dr. Suzuki geeft nog steeds internationale lezingen in de overtuiging dat we nog steeds Afrika, Azië, Zuid-Amerika, de VS, Europa en de ijskappen op de polen kunnen redden. Op dit ogenblik is hij degene die in het onmogelijke gelooft. Kijken naar Dr. Suzuki is als kijken naar Joe Montana die in zijn eigen eindzone wordt overrompeld. Het ziet er misschien niet goed uit, maar het is nog steeds Joe Montana en als iemand in de laatste seconden een weesgegroetje kan gooien om de Super Bowl te winnen, dan is hij het wel.

En laten we Dr. Grey niet vergeten. Is er iets onmogelijkers dan te geloven dat mensen die nu 55 jaar of jonger zijn, 1000 jaar oud zullen worden? De wetenschap staat aan zijn kant - we kunnen ophouden hem te zien als Dr. Frankenstein en zijn lezingen op internet bekijken.

Als je erover nadenkt, hebben mensen altijd al in het onmogelijke geloofd. Iemand moest met een plan komen om de piramides in Egypte te bouwen. We weten nog steeds niet hoe ze zijn gebouwd, maar iemand geloofde duizenden jaren geleden in het onmogelijke en dus bestaan ze.

David Suzuki en Aubrey de Grey zijn de nieuwste gekken die ons vertellen dat er iets heel groots om de hoek staat. In feite zijn twee boodschappen afkomstig van Dr. Suzuki. Hij was een van de eersten die ons bewust maakte over de opwarming van de aarde en hij lijkt de laatste te zijn die ons vertelt dat het nog niet te laat is. Ergens in het woordenboek moeten de termen "ballen" en "optimisme" synoniem zijn.

Dus wat heeft geloven in het onmogelijke te maken met manifesteren? Geloven in het onmogelijke is manifesteren!

In wat voor soort onmogelijkheden geloof jij? Kun je geloven dat je de recessie zult overleven? Kun je geloven dat je geen partner nodig hebt omdat je al "compleet" bent? Kun je geloven dat dingen beter zullen worden? Kun je dat? Zo ja, dan is dat de eerste stap om in het onmogelijke te geloven, en je weet wat er wordt gezegd over reizen - ze beginnen met één enkele stap.

En als je niet bang bent om te geloven, dan zal die stap je duizend jaar dragen - over de hele wereld!

Andere artikelen over de Wet van Aantrekking