Opzoek naar spirituele verlichting?

Uw verleden opnieuw creëren

Aan het verleden wordt in ons leven veel belang gehecht. De betekenis die we aan het woord "verleden" geven, kan bepalen hoeveel macht het heeft over wie we zijn, wat er in het heden gebeurt en hoe we onze toekomst zien. Maar in werkelijkheid is het verband dat we leggen tussen het verleden en het heden een illusie. Het verleden is iets dat gebeurd is en heeft nu niets te maken met het heden of de toekomst.

Twee verschillende mensen kunnen dezelfde gebeurtenis meemaken, maar hun eigen individuele perceptie hebben van wat er is gebeurd. Hun herinneringen en gevoelens zullen uniek zijn voor henzelf. Wat er is gebeurd, leidt dus niet tot slechts één resultaat. Er zijn een oneindig aantal reacties die men op dezelfde gebeurtenis kan hebben. Het is belangrijk om te begrijpen dat je het verleden geen speciale aandacht hoeft te geven die uiteindelijk gaat interfereren met hoe je in het heden leeft en verder gaat naar de toekomst.

Bangheid, negativiteit, reacties en emoties worden allemaal gevormd door ons ego tijdens situaties uit ons verleden. Je kunt op straat lopen, een auto zien staan die precies lijkt op die van je ex-vriendje en plotseling terug in de tijd worden gebracht. Je menselijke ego neemt je mee naar een plek waar je opnieuw de ruzie ervaart die je had toen hij niet belde, hoe hij ontrouw was of je op een andere manier mishandelde.

Het probleem met reageren op huidige gebeurtenissen door je te richten op negativiteit die wordt opgeroepen door wat er in een eerder stadium is gebeurd, is dat we meer situaties in ons leven zullen aantrekken die negatieve emoties en herinneringen oproepen. Wil je je echt vreselijk voelen en altijd beheerst worden door iets dat al gebeurd is?

Het komt vaak voor, "Het verleden is het verleden. Je kunt het niet veranderen." Maar die uitspraak is misleidend. Je kunt misschien geen tijdmachine op Ebay vinden die de veronderstelde "misstanden" uit je verleden rechtzet, maar je kunt wel je perceptie veranderen. Als je iets positiefs uit een negatieve gebeurtenis haalt, verander je dat deel van het verleden. Onze gedachten creëren onze werkelijkheid. Als je je dus op het positieve richt, creëer je positieve gevoelens en trek je meer positieve herinneringen en gebeurtenissen aan in je huidige leven.

Het is belangrijk om te onthouden dat elke situatie je gebracht heeft tot waar je nu bent. Hoewel liefdesverdriet, financiële problemen en baanverlies rampzalig kunnen lijken, kunnen ze ook vermomde zegeningen zijn. In plaats van te denken, "Wow! Ik was zo'n loser omdat ik geen baan kon houden," concentreer je op iets goeds dat uit de ervaring voortkwam. Misschien heeft het verlies van een baan je ertoe aangezet een interessanter vak te leren of misschien heb je een speciaal iemand ontmoet op een nieuwe werkplek. Door uw gedachten en gevoelens te veranderen, bent u op weg om positieve mensen, situaties en ervaringen in uw leven aan te trekken.

Hoe het verleden te herscheppen

  • Als een negatieve herinnering opkomt, verander die dan

    Dagdroom over hoe u had gewild dat de gebeurtenis zich had voltrokken, maar vergeet niet dat u een ander persoon niet kunt veranderen. Concentreer u op een gevoel van opwinding of blijdschap, in plaats van op boosheid over iets dat is gebeurd. Stel je voor dat je opgelucht bent dat je die baan niet gekregen hebt, omdat hij echt niet geschikt voor je was. Geloof dat het uitmaken met je ex de juiste beslissing was voor het welzijn van jullie beiden.

  • Verander de Overtuigingen die u hebt gecreëerd op basis van gebeurtenissen uit het verleden

    Bent u ervan overtuigd dat de liefde moeilijk is? Geloof je dat je altijd financiële problemen zult hebben? Verander deze overtuigingen. Visualiseer jezelf lachen om die overtuigingen. Is het niet dwaas om te denken dat het universum niet wil dat je succes hebt zoals andere mensen? Is het niet hilarisch dat we zoveel macht hebben gegeven aan een andere persoon of situatie dat het onze gedachten heeft veranderd? Omarm het geloof dat je de macht hebt om alles voor je eigen bestwil te veranderen.

  • Vind de lessen in je ervaringen

    Wat heb je geleerd van negatieve ervaringen? Wat heeft het u opgeleverd? Vergeet niet om u op het positieve te richten. Denk er niet aan dat u twee weken lang op de bank koekjesdeeg hebt gegeten omdat een of andere vent u niet wilde. Ontspan je in plaats daarvan in de mentale toestand waarin je die "aha"-momenten had. Door je te concentreren op de lessen, zul je meer "aha" momenten aantrekken over het verleden en je huidige situaties. Deze plaats van helderheid en acceptatie zal vrede brengen.

Over het geheel genomen moet je geen slaaf van je verleden zijn. Onthoud dat u magnetiseert waar u zich op richt. Wat wil je dat er in je leven komt? Een relatie? Een nieuwe vriend? Een Jaguar roadster cabriolet? Geef jezelf de kracht om oude nutteloze gevoelens en overtuigingen te overwinnen. Door een plaats van innerlijke harmonie te bereiken, zul je consequent aantrekken wat je wilt in je leven en je hoogste goed manifesteren.

Andere artikelen over de Wet van Aantrekking