Opzoek naar spirituele verlichting?

Het belang van afstemming bij manifesteren

Velen van jullie hebben waarschijnlijk wel eens gehoord van De Wet van Aantrekking. Volgens dit geloofssysteem dicteren onze gedachten (zowel bewuste als onbewuste) de realiteit van ons leven. In essentie, als je echt gelooft dat het mogelijk is om iets te hebben wat je echt wilt, zul je de realiteit ervan in je leven creëren. Wat mensen zich echter vaak niet realiseren is dat je aandacht en gedachten ook datgene kunnen aantrekken wat je niet wilt.

Alle gedachten creëren een gevoel. Gevoelens creëren de energie die de "magneet" vormt die aantrekt wat er in ons leven komt. Daarom is het voor manifestatiedoeleinden heel belangrijk dat we ons bewust zijn van onze gedachten, zowel positieve als negatieve.

Bang zijn en ons zorgen maken zijn heel krachtige gevoelens. Als we gedachten toelaten die angst en zorgen in ons oproepen, dan is dat precies wat we in ons leven zullen binnenhalen - onrust. Als je van binnen onrustig bent, sta je niet op één lijn met de positieve dingen die je wilt aantrekken.

Zo zou je bijvoorbeeld een nieuwe auto in je leven willen manifesteren. Je zendt gedachten en gevoelens uit die je intentie voor een nieuwe auto bepalen. Maar al snel begin je je zorgen te maken. Je denkt na over wat er allemaal mis kan gaan. "Wat als ik een nieuwe auto krijg en morgen ontslagen word en hem niet kan betalen?" Je zorgen maken over de "wat alss" brengt je uit lijn met je intentie. Het is alsof je een gemengde boodschap naar het universum hebt gestuurd en het universum nu geen idee heeft wat je werkelijk wilt.

Jezelf perfect afstemmen op je intenties is de sleutel tot manifestatie. Door je bewust te zijn van je gedachten, kun je dit afstemmingsproces inderdaad beheersen. Het is een kwestie van aandacht schenken aan waar je gedachten stromen, en de gevoelens die die gedachten in je oproepen. Als je je boos of ongemakkelijk voelt, ga dan terug naar de gedachten die dit ongemak veroorzaken. Als je die gedachten eenmaal kunt lokaliseren, doe dan een bewuste poging om ze te veranderen of om te keren.

Eén benadering is om je eerst voor te stellen dat je de intentie leeft. Maak een korte reis in je geest en stel je voor dat je al hebt wat je wilt in je leven. Hoe voel je je als je hebt wat je wilt? Als er gemengde emoties, angsten of tweede gedachten worden opgeroepen, dan moet je bijstellen wat je wilt aantrekken. Blijf dit doen totdat het object van je verlangen alleen maar positieve gevoelens oproept.

Laten we zeggen dat je je intentie hebt gezet op een gloednieuwe Mercedes-Benz SLR roadster met een stickerprijs van €495.000. Stel u voor dat u de eigenaar bent. Bent u er zorgeloos en gelukkig mee? Of maakt u zich zorgen over een krasje of een deukje telkens als u ermee rijdt? Voelt u zich ziek in uw maag bij de gedachte aan die maandelijkse autokosten? Deze gevoelens zijn precies wat het Universum zal vertellen, "Nee! Ik wil dit niet echt in mijn leven." Misschien moet je de prijsklasse van je verlangen verlagen en een auto kiezen die in de €30.000 range ligt. Kijk hoe dat voelt. Als je een gevoel van innerlijke rust ervaart, dan ben je aan het leren om je af te stemmen op je intentie. Je geeft het universum een helder, duidelijk signaal over wat je precies wilt.

Houd in gedachten dat het de sleutel is om de afstemming te creëren door alleen maar positieve gevoelens te hebben bij wat je aan het manifesteren bent. Het kan een paar keer nodig zijn om je intenties bij te stellen of te wijzigen. Maar als je eenmaal die totale afstemming hebt, houd hou je vast - het universum heeft een manier om heel snel te werken!

Andere artikelen over energie-uitlijning

Andere artikelen over de Wet van Aantrekking