Informatie nodig of uw partner of relatie?

Overwin de angst voor een mislukte relatie

Toen Thomas Edison eind jaren 1800 een gast aan het entertainen was, vertelde hij dat hij 10.000 verschillende experimenten had moeten uitvoeren voordat hij de uitvinding van de gloeilamp had geperfectioneerd. De gast reageerde met iets als, "Het is verbazingwekkend dat je 9.999 mislukkingen hebt moeten doorstaan totdat je het goed had." Edison snauwde terug, "Dat waren geen mislukkingen. Ik heb gewoon 9.999 manieren ontdekt waarop gloeilampen niet werken."

Dus wat heeft dit met ons te maken? Onze perceptie van mislukking bepaalt hoe we ermee omgaan. Falen is geen realiteit, zoals dag en nacht realiteiten zijn. Falen is een idee dat macht krijgt, afhankelijk van hoeveel waarheid we eraan hechten in elke situatie. Het is één ding om te zeggen, "Ik heb het geprobeerd en het werkte niet." Het is iets anders om te zeggen, "Ik heb gefaald." Het eerste klinkt als een tijdelijke tegenslag, terwijl het tweede klinkt als een blijvende smet op je blazoen.

Nergens heerst de angst om te falen meer dan in de wereld van relaties. Misschien bent u een van degenen die wel eens heeft gezegd: "Ik heb zoveel tijd in deze relatie geïnvesteerd. Als ik nu wegloop, betekent dat dat ik heb gefaald." Waarom is dat jouw overtuiging? Het enige waarmee u echt zou weglopen, is de ontdekking dat een relatie niet werkt.

De enige echte mislukking is het helemaal niet proberen. De bereidheid om risico's te nemen verraadt een sterke persoonlijkheid. Wanneer u ontdekt dat de relatie niet werkt, leun dan achterover en vraag uzelf af: "Maakt het van mij een mislukking om deze ongelukkige situatie te verlaten of maakt het van mij een mislukking om

Als Edison was gestopt bij experiment #245, zouden deze woorden bij kaarslicht met een potlood zijn geschreven en zou u ze nu in de krant lezen voordat de zon onderging. In plaats daarvan stortte hij zich van het ene experiment in het andere tot hij het antwoord op zijn probleem vond. Je moet hetzelfde doen met relaties. Vraag jezelf af: "Heb ik mijn best gedaan om dit te laten werken?" Als je eerlijk kunt zeggen dat je dat hebt gedaan, dan is het geen mislukking om weg te lopen. Het is geen schande om te zeggen: "Het werkte niet, dus ik heb wat dingen veranderd en ik ben klaar om het opnieuw te proberen met een nieuw iemand."

Sommige mensen gaan op zoek naar hun volgende partner terwijl ze nog steeds toegewijd zijn aan de partner die hen ongelukkig maakt. Dit is om een paar redenen niet aan te raden. De nieuwe persoon kan de negatieve indruk krijgen dat u het stiekeme "cut and run"-type bent. Hij of zij zal denken dat je onbetrouwbaar bent, je niet serieus nemen en er misschien voor kiezen om misbruik van je te maken.

Ook, als de persoon met wie je nog steeds samen bent ontdekt wat je aan het doen bent, kom je over als een bedrieger en dat kan behoorlijk gênant zijn. Er zijn geen sluiproutes in de zoektocht naar liefde. Als je het echt niet aankunt om single te zijn en de gedachte daaraan je waardeloos laat voelen, dan is dat iets wat je met een therapeut moet bespreken.

Het dichtst bij een mislukking komen we als we het helemaal opgeven en niet meer proberen om nieuwe oplossingen te vinden. Dan krijg je te maken met je geweten, want dat schreeuwt dat je jezelf in de steek hebt gelaten. De belangrijkste relatie is de relatie die je met jezelf hebt en er bestaat niet zoiets als mislukking alleen tijdelijke tegenslagen.

Andere artikelen van adviseur "Marshall Delaware"