Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

Meer dan alleen een blij gezicht: de tien en twee van koppen

Gilly is al heel lang een klant van mij en een Reiki beoefenaar. Ze is heel wijs maar heeft, net als wij allemaal, soms begeleiding nodig.

"Ik haat het bijna om je te vertellen wat er aan de hand is," zei ze. "Het gaat over Tom, opnieuw. Hij is terug in mijn leven en ik weet gewoon niet wat ik moet doen."

Clara was een nieuwe klant die kwam voor een reading over een vriend die een liefdesrelatie aan het krijgen was. Ze wist niet zeker of ze serieuzere afspraakjes wilde of gewoon "vrienden met voordelen" wilde blijven.

"Simone is geweldig," zei Clara. "Maar... ik weet het niet. Ik ben het zat om relaties aan te gaan en dat ze dan op niets uitlopen. Hoe weet ik of we verder moeten gaan?"

Typische "geluk"-kaarten-de Tien en Twee van Bekers- kwamen voor in zowel Gilly als Clara's Tarot lezingen. Maar, zoals we ontdekten, soms zijn deze kaarten niet zo eenvoudig als we misschien denken en hebben ze een diepere, meer contextuele lezing nodig.

De Tien van Bekers: Voldoening en beëindiging

Tom was de ex-man van Gilly. De twee hadden een uiterst gecompliceerde relatie-definitely soulmates-maar ze konden niet samen zijn. Hij werkte voor de CIA, en zij wist niet eens wat zijn functie was. Hij verdween maanden achter elkaar voor opdrachten. Dit zou genoeg zijn om elk huwelijk onder druk te zetten, maar twee jaar eerder had hij ook al een inzinking gehad na een "klus" en gewelddadig werd. Gilly had, met een bezwaard hart, de relatie beëindigd. Sindsdien had ze geprobeerd hem emotioneel te steunen, want zijn werk eiste duidelijk zijn tol. Ik had haar Derde chakra meerdere malen opnieuw opgebouwd, blokkades uit vorige levens opgeruimd, en ik vroeg haar nu of ze klaar was om eindelijk hun zielsverwantencontract op te heffen.

"Laten we eens kijken wat de kaarten zeggen als ik hem deze laatste keer weer in mijn leven toelaat," zei ze.

Dus deden we een three card Tarot reading. Een kaart was voor haar, een voor hem, en een voor de energie rond het betrokken blijven. Tot mijn en haar verrassing was de derde kaart de Tien van Bekers.

Hoewel het verleidelijk was om de Tien te lezen als een "ja" voor betrokken blijven, gingen er bij mijn intuïtie waarschuwingsbellen rinkelen bij het nemen van het gemakkelijke/leuke antwoord. Vaak staat deze kaart symbool voor het feit dat een situatie of relatie ongetwijfeld gelukkig en bevredigend zal zijn, en dat zou hier het geval kunnen zijn. Maar de Tien in welke kleur dan ook kan ook een feitelijk einde van een cyclus laten zien, de vervulling van energie, en de daaropvolgende behoefte om verder te gaan. Dit is een kaart die zorgvuldig moet worden gelezen in de context van de andere kaarten in de spreiding.

Gilly's kaart was de Zeven van Bekers. Ze had veel voorstellingen, hoop en zelfs fantasieën over haar relatie met Tom. Het was onduidelijk wat de juiste weg vooruit was door de verschillende gezichten die hij haar toonde en haar verschuivende gevoelens over hem. Ze kon zijn vriend zijn, ze kon zijn minnaar zijn, ze kon de relatie volledig, kon ze hem genezing geven, op en op!

Tom's kaart was de Negen van Zwaarden. Hij was in een mentale hel van zijn eigen makelij, verergerd door wat het ook was hij aan het doen was voor zijn geheime baan. Als hij ervoor koos om in een stressvolle carrière te blijven, was er geen enkele manier waarop Gilly een weloverwogen keuze over hem kon maken.

In deze context was de Tien van Bekers een uitnodiging om te vieren wat was geweest en het contract af te ronden. Na een paar dagen te hebben nagedacht, koos Gilly ervoor haar contract met Tom op te zeggen. Nu ze niet langer gebonden waren, kon ze een nieuwe cyclus beginnen (de aas) en een nieuwe liefde vinden.

Twee van Bekers: Ware liefde of beste vrienden?

Ik heb een soortgelijke drie-kaartenspreiding voor Clara gedaan. Zij en Simone waren al een tijdje bevriend en Simone was ambivalent in haar seksuele voorkeuren. Clara wist niet zeker of ze meer konden zijn dan vrienden die af en toe wat intimiteit hadden, omdat ze bang was dat Simone niet gewoon bij een vrouw kon zijn. Moest ze de sprong wagen of gewoon vrienden blijven?

De drie kaarten die ik trok waren de Pagina van Bekers voor Clara, de opgehangen man voor Simone, en de Twee van Bekers voor de energie van de relatie. Clara raakte opgewonden toen ze de kaart zag die in de volksmond staat voor ware liefde.

"Laten we dieper kijken," zei ik. "Mijn gevoel zegt me dat dit niet zo duidelijk zijn."

Clara, met haar Page, was duidelijk klaar voor een nieuwe relatie. Ze werd aangemoedigd om haar hart te openen en met jeugdige nieuwsgierigheid en enthousiasme verder te gaan. Maar Simone's kaart was veel onduidelijker. Zij bevond zich in het midden van een grote levensles of een tijd van persoonlijke transformatie, zoals de Gehangen Man aanduidt. Ze had nog geen definitieve beslissingen genomen over haar voorkeuren en wist echt niet of ze haar leven aan een vrouw kon wijden. Ik dacht dat de Twee in dit geval een toegewijde vriendschap zou kunnen voorstellen die Simone een ondersteunende, veilige plek zou kunnen bieden om haar seksuele voorkeuren en gevoelens te onderzoeken. Dit zou kunnen leiden tot een toegewijde relatie, maar de Twee garandeerde dat niet.

"De kaart laat zien dat liefde aanwezig en mogelijk is. Ik zou zeggen: sta open en vertrouw op je instincten. De Page of Cups gaat ook over het openstaan voor je eigen intuïtie. Wees nieuwsgierig, maar geef het meer tijd. Je zult er op zijn minst een stabiele, liefdevolle vriendschap aan overhouden."

Clara ging weg met het doel om haar intuïtie echt te laten spreken, terwijl ze terloops met Simone bleef uitgaan. Een paar dagen later stuurde ze me een sms om me te laten weten dat ze in haar buik had gevoeld dat Simone meer tijd nodig had om te verkennen. Clara stelde haar verwachtingen van Simone bij en ging verder met het daten met andere vrouwen, terwijl ze Simone hielp om intimiteit op nieuwe manieren te ervaren. Toen ik haar een paar maanden later zag, onthulde ze dat Simone had besloten dat ze liever met mannen uitging.

"Ik ben blij dat je zei dat ik op mijn instinct moest vertrouwen," zei ze. "En dat ik er niet zomaar in ben gesprongen. Ik ben in staat om vrienden met Simone te zijn, en ik ben blij dat ik kon haar helpen duidelijk te krijgen wie ze is. We hebben nu een echt liefdevolle vriendschap, en haar vriend lijkt een geweldige vent - hij weet van ons en vindt het helemaal niet erg."

Veel kaarten in de Tarot hebben een duidelijke betekenis, en de Tien en Twee Bekers zijn vaak voorbodes van geluk en liefde - kaarten om te vieren in een lezing. Maar het is belangrijk, zoals met alle kaarten, om te kijken naar diepere betekenis en mogelijkheden, vooral in de context met andere kaarten in een lezing. Geluk kan zich immers in veel verschillende vormen manifesteren. Een betrouwbare Tarot-adviseur kan u helpen de kaarten zo volledig mogelijk te begrijpen en het meeste uit uw lezingen te halen.

Op zoek naar deskundig Tarot-advies? De adviseurs van Keen staan klaar om u te helpen. Bel vandaag!