Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

Het begrijpen van de "enge" tarot kaarten: de negen van zwaarden

Clare is een oude klant van me met wie ik aan de telefoon werk. Ze belde voor een Tarot lezing en kwam meteen ter zake.

"Ik heb een aantal drie-kaart lezingen voor mezelf gedaan," zei ze, "Ik schud het deck elke keer, echt goed, en snij het, en ik zweer het, de Negen van Zwaarden komt ongeveer vier van de vijf keer naar boven. Ik word er gek van! Wat betekent het?"

"Nou, elke keer als een kaart zo opkomt, wordt er van je gevraagd om aandacht te besteden aan de boodschap. Dat weet je. En ik begrijp dat de negen van zwaarden een moeilijke kaart kan zijn. Waarover heb je lezingen gedaan?"

Clare vertelde verder dat ze op het punt stond haar baan op te zeggen en dat ze probeerde te beslissen welke nieuwe richting ze op zou gaan. Ze had een aantal opties en had over elke optie een kleine reading gedaan.

"De enige reading die ik heb gedaan waar die kaart niet in voorkwam, was die voor mijn huidige baan - en ik kan niet blijven. Ik ben het zo zat."

We besloten dat ik een reading voor haar zou doen over haar carrière, maar eerst wilde ik meer uitleggen over de Negen van Zwaarden, omdat die duidelijk een belangrijke boodschap voor haar had.

Betekenis voor de Negen van Zwaarden

Het Rider-Waite-deck toont een afbeelding van een persoon die rechtop in bed ligt met zijn hoofd in zijn handen. Negen boosaardig uitziende zwaarden hangen op de achtergrond. Mijn deck is gelijkaardig maar toont ook een hond die op het bed springt waar de persoon in wanhoop zit of alsof ontwaken uit een nachtmerrie. Het is een boeiende kaart die mijn cliënten angst inboezemt, vooral als ze als uitkomstkaart verschijnt.

De traditionele betekenissen suggereren dat wanhoop, verwarring en zelfs krankzinnigheid op komst zijn. Er is verdriet, verlies, tragedie, scheiding, baanverlies, of zelfs de dood! Jakkes, geen wonder dat we doodsbang zijn als we deze kaart krijgen! De negen van zwaarden lijkt te gaan over vreselijke dingen die ons overkomen.

Ik heb natuurlijk readings gedaan waarbij ongeluk zich voordeed, en er waren momenten dat de negen van zwaarden de kaart was die dit aangaf. Maar vaker zie ik deze kaart als een soort waarschuwingsteken, als een kaart die je wakker schudt, wanneer je leiding zegt: "Hier zijn draken."

De zwaarden wordt beheerst door Lucht en is verbonden met het intellect en wijsheid verkregen uit ervaring. De Negen, met zijn donkere afbeelding, suggereert dat je eigen geest uit de hand is gelopen en je een nachtmerrie-ervaring voor jezelf creëert. Als we verantwoordelijkheid willen nemen voor ons leven en willen creëren wat we willen, moeten we de overduidelijke waarheid onder ogen zien dat onze ergste vijand soms onszelf is. Ik geloof dat de Negen verschijnt als we op dit moment bezig zijn met verkeerd denken, een destructieve mentale lus, buitensporige zorgen en ongemachtigde denkpatronen.

Of deze kaart nu opduikt in een spreiding, ik lees het als het Universum dat zegt: "Word wakker! Besteed aandacht aan je gedachten! Verander je geest om wakker te worden uit deze enge "droom." Ik legde dit aan Clare uit, en we spraken een tijdje over hoe dit er in haar leven uitzag. Daarna deden we een nieuwe drie kaarten-spreiding voor haar werksituatie.

Een interpretatie van de Negen van Zwaarden

Ik trok drie kaarten voor Clare, een voor elke baanmogelijkheid. De eerste was de Vijf van Schijven, de tweede de Vier van Bekers, en de derde was de Negen van Zwaarden. We moesten lachen. Dit is de magie van de Tarot!

De eerste baan zou een overgangsperiode van financiële zorgen veroorzaken en mogelijk de moeilijkste van de drie zijn, omdat energieën zich in onze fysieke werkelijkheid manifesteren wanneer de Schijven, of Pentakelkaarten, aanwezig zijn. De tweede optie zou haar in staat stellen een soepeler emotionele overgang te maken en zou het meest stabiel aanvoelen, althans voor nu. Waarschijnlijk zou deze baan haar niet lang tevreden houden, want de Bekersvier suggereert altijd een beetje verveling of een gevoel van "Wat nu?"

De Zwaarden Negen in deze situatie liet duidelijk zien dat de derde optie intellectueel gezien de meest uitdagende was en haar mogelijk de grootste kans op zelftransformatie zou geven. Dit was in feite de optie die haar het meest interesseerde en die inhield dat ze haar eigen adviesbureau zou beginnen. Mijn begeleiding was duidelijk dat ze haar persoonlijke ontwikkeling en echt haar overtuigingen en attitudes aan te passen om de consulting job uit te voeren, maar waarschijnlijk zou het de moeite waard zijn op het einde. De ontberingen zouden haar eigen creatie zijn - in haar gedachten - maar ze zou ongelooflijk gesterkt zijn als ze de sprong waagde.

Eindelijk besloot Clare de baan van de Bekersvier aan te nemen en daarnaast een adviesbureau op te zetten. Ze werd wel geconfronteerd met haar angsten over haar waardigheid en haar intelligentie, en daar werken we nu aan. Ze besloot ook naar een therapeut te gaan om nog meer transformatie te creëren. De baan die ze heeft aangenomen is prima; het daagt haar niet uit, maar dit geeft haar de energie om aan zichzelf en haar eigen bedrijf te werken.

De "enge" Tarotkaarten zijn bedoeld als rode vlaggen - maar betekenen meestal niet dat er iets vreselijks staat te gebeuren. Als we bereid zijn onze angst los te laten en ons echt te verdiepen in wat de kaart in ons eigen leven betekent, kunnen deze rode vlaggen leiden tot groei en verandering, en misschien wel het beste van alles, tot het loslaten van angst.

Komen er in uw lezingen bepaalde kaarten voor waarvan u niet weet hoe u ze moet interpreteren? Wilt u voorbij uw angst stappen en met de Tarot in uw kracht komen? Krijg de steun van een adviseur op Keen!