Informatie nodig of uw partner of relatie?

Het begrijpen en identificeren van zielsverwantschappen

Andora boekte een sessie om duidelijkheid te krijgen over een verbroken relatie.

"Ik wist zo zeker dat hij de ware was!" vertelde ze. "We zijn zielsverwanten, daar ben ik zeker van! Hoe kon onze relatie niet standhouden?"

We spraken meer over haar relatie en gingen toen verder met de reading om de aard van hun zielsverwantschap vast te stellen. Waren zij ? Tweelingzielen? Of, zoals zij voelde, zielsverwanten?

Door de aard van hun zielsverwantschap te begrijpen, kunnen we inzicht krijgen in de aard van de lessen die de breuk ons heeft geleerd en Andora helpen verder te gaan.

Wat is de volgende stap in je liefdesleven? Kom erachter met een psychische liefdesreading.

Wat is een zielsverwant?

Het woord zielsverwant wordt in onze cultuur heel terloops gebruikt, maar in werkelijkheid gaat het om een heel specifieke soort overeenkomst. Soulmates zijn zielen die vele malen samen zijn geïncarneerd en die elkaar op zielsniveau "herkennen". De meesten van ons hebben niet het soort communicatie met ons hogere zelf/ziel om deze herkenning bewust te begrijpen, maar we ervaren het als een diepe troost en vertrouwdheid met elkaar, zelfs als we elkaar net hebben ontmoet.

Zoals bij karamaparen is er soms sprake van karma uit vorige levens dat ieder van ons probeert op te lossen. Maar er is ook het leren dat elke ziel wil hebben, zodat het leven dat zij delen gaat meer over een gezamenlijke ervaring dan over terugbetaling of het in evenwicht houden van de weegschaal, om het zo maar eens te zeggen.

Ik gebruik graag het beeld van een koffiebar waar zielen elkaar ontmoeten en samenkomen tussen levens in. Net als bij een ontmoeting met een oude vriend praten we over wat we in ons volgende leven willen ervaren en spreken we af dat te delen met een van onze "zielenfamilies". Het is als kiezen uit het grote karmische menu. Wat we kiezen hoeft niet noodzakelijkerwijs te maken te hebben met gedeelde afspraken uit het verleden die opgeschoond moeten worden.

Types zielsverwanten

Zielsverwanten kunnen vrienden, geliefden, familie of huisdieren zijn. Zo waren een collega van mij, Jasmine, en ik samen in een vorig leven waar we allebei slachtoffer waren van de inquisitie. Toen we elkaar ontmoetten in de "koffiebar" besloten we dat het leuk zou zijn om de ervaring te hebben elkaar te helpen en gaven te delen in een volgend leven (in plaats van te sterven in een gruwelijke executie!). Een andere cliënt, Chantal, heeft een kat genaamd Ginger met wie ze een griezelige band heeft. Ze adopteerde de kat onder ongebruikelijke omstandigheden en wist meteen toen ze hem zag dat ze bij elkaar moesten zijn. Het dier draagt evenveel bij aan haar leven (of meer) dan sommige van haar relaties met mensen. Ze was nieuwsgierig naar de connectie en dus bekeken we het in een sessie. Zeker genoeg hadden hun twee zielen vele levens gedeeld. Chantal in Deze voorbeelden illustreren een ander kenmerk van de zielsverwantschap: ze kunnen bestaan tussen dieren, vrienden en familie, niet alleen tussen romantische partners. Sommige mensen geloven dat je soulmate-relaties kunt hebben met plaatsen, wilde dieren of zelfs bomen.

Worden soulmates niet verondersteld voor altijd te zijn?

Dit is een veelgestelde vraag, die ons terugbrengt naar Andora's dilemma. Door films, popsongs en romans geloven mensen dat een zielsverwantschap voor altijd moet duren en probleemloos moet zijn - als dat niet zo is, dan is het geen zielsverwantschap. Als we kijken naar de "levensduur" van werkelijke zielen, die niet sterven, dan ja, dan zou elke relatie eeuwig kunnen duren. Maar in termen van onze menselijke ervaring van een ander, is dit duidelijk niet mogelijk.

Soulmate-verbindingen kunnen een leven lang duren, maar karamaatjes ook (hoewel dit minder vaak voorkomt). Het hangt allemaal af van de overeenkomst en wat de twee zielen willen ervaren. En geen enkele relatie is zonder problemen en uitdagingen, niet als ze enige diepgang heeft.

Toen we naar de overeenkomst tussen Andora en haar ex Damon keken, leerde ik dat Andora's gevoel dat zij zielsverwanten waren, juist was geweest. En hun ontmoeting - zeer synchroon - met het kenmerk van onmiddellijke vertrouwdheid was een ander teken.

De reading onthulde dat ze bij elkaar waren gekomen om te groeien door liefde en het verlies van die liefde. Andora's ziel wilde de transformerende kracht van verdriet en vergeving ervaren, en Damon had zich als zielsverwant aangeboden om haar te helpen die ervaring op te doen. Hoewel het voor Andora's hart niet logisch was, hadden zij en Damon op zielsniveau precies bereikt wat ze wilden.

Hoe weet ik of een ander een zielsverwant is?

Zoals ik al zei, ontmoeten zielsverwanten elkaar meestal op een manier die synchronistisch aanvoelt. Als je een onmiddellijke verstandhouding, comfort of vertrouwdheid hebt, is dat een ander teken. Vaak bevinden zielsverwanten zich op een parallel levenspad en hebben ze griezelige gelijkenissen. Andora en Damon voelden zich verbonden met een unieke visie op samenleven, die hun relatie vele jaren in stand hield. Een zielsverwantschap is als een harmonieus akkoord in de muziek: alle noten klinken goed samen en voelen verbonden. Zelfs de uitdagingen.

De band tussen soulmates, of ze nu vriend, dier of romantisch zijn, wordt vaak beschreven als diep of geworteld. Veel mensen die niet noodzakelijkerwijs de theorie van vorige levens onderschrijven, zullen zeggen dat ze dat soort verbondenheid voelen, ook al is het voor hen niet logisch.

En als soulmate-relaties eindigen, blijft het gevoel van de band vaak bestaan, zelfs als de twee volledig van elkaar zijn afgesneden of gescheiden.

Naarmate het menselijk bewustzijn zich ontwikkelt en de samenleving verandert, is er minder behoefte aan een enkele romantische relatie die een heel mensenleven duurt. Veel zielen die nu incarneren, kiezen ervoor om meer persoonlijke vrijheid te ervaren binnen de context van veel verschillende soorten relaties.

Hoewel het beëindigen van relaties altijd een emotionele uitdaging zal zijn, is dat vanuit zielsoogpunt geen slechte zaak. Door pijn heen groeien kan net datgene zijn wat we van het karmische menu hebben besteld.

Ben je niet zeker of je relatie een relatie tussen zielsverwanten is, of een andere connectie? Adviseurs van Keen kunnen je helpen om duidelijkheid in je situatie te brengen.