Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

Koningin van pentakels omgekeerde tarotkaart

De omgekeerde Koningin van Pentakels is een van die kaarten die meerdere interpretaties kan hebben op basis van haar plaats in een spreiding en de vraag die je hebt gesteld, maar elke interpretatie is vrij eenvoudig. Of de Koningin nu naar jou of naar iemand anders verwijst, je hebt te maken met een aantal moederlijke en materiële kwesties. Ga ze te lijf voor het best mogelijke resultaat.

De Pentakels en omgekeerde kaarten

Pentakels (of schijven of munten, in sommige decks) zijn de betekenaars van rijkdom, comfort, geld en materiële goederen. Dit is het pak van hard werken dat loont, van zekere toekomsten en wegwijzers die je helpen je benadering van de materiële kant van een situatie te matigen. Als u vragen hebt over een zakelijke of huishoudelijke kwestie, is Pentakels meestal de kleur die u wilt zien.

Pentakels omgekeerd geeft natuurlijk aan dat er iets niet klopt. Vertragingen, gemiste aanwijzingen, en ook overdrijven, of te maken hebben met een gebrek aan terughoudendheid met betrekking tot iets materieels, zijn kenmerken van deze omgekeerde kaarten. Laat je niet afschrikken als een omgekeerde Pentakelkaart opduikt in een spreiding; onthoud dat deze kaarten signalen zijn, geen regelrechte lotsbestemmingen.

Een zeer positief voordeel van het krijgen van een omgekeerde Pentakelkaart is dat het je ertoe kan aanzetten beter te kijken naar mogelijkheden.

De koningin van het materiële domein

Koninginnen zijn vaak, maar niet altijd, moederlijke figuren; de Zwaardenkoningin, bijvoorbeeld, duidt vaak op een alleenstaande vrouw die niet noodzakelijkerwijs een partner en kinderen heeft. (sommige decks plaatsen de Koning van Zwaarden als haar broer, in plaats van een echtgenoot). Koninginnen hebben een stabiele energie die vaak rustig en gestaag tot uiting komt, en ze is zich goed bewust van waartoe ze in staat is. Ze is een positieve figuur om in een spreiding te hebben.

Een Koningin kaart die omgedraaid is, heeft de neiging om de energie om te keren. Al die interne expressie is nu naar buiten gericht en zeer duidelijk, zo niet overweldigend.

De Koningin van Pentakels neemt die moederlijke, capabele energie en gaat ermee aan de haal. Ze is een buitenmens, maar houdt ook van het goede leven. Ze hoeft niet te kamperen, maar ze houdt wel van een rustige, nette omgeving en een bezoekje aan een spa als het kamperen voorbij is. Ze is ook een fantastische zakenvrouw en haar energie wijst op een comfortabel huiselijk leven en stabiele financiële middelen voor haar en haar familie.

Dus de aanblik van het omgekeerde van de Koningin van Pentakels kan op het eerste gezicht erg deprimerend lijken, en als een hofkaart kan ze iemand vertegenwoordigen die de Pentakel-energie niet op de meest productieve manier uitdrukt. Maar het is altijd mogelijk om de situatie te veranderen.

Net als bij andere hofkaarten, kan de Koningin van Pentakels en haar keerzijde wijzen op een persoon, jezelf, of de omstandigheden rond een aspect van je vraag. Bijvoorbeeld, als je gaat verhuizen en wilt weten hoe jij en je huisgenoten met elkaar zullen opschieten, en je krijgt de Koningin van Pentakels omgekeerd in een gespreide positie Als je het op jezelf betrekt, kan het zijn dat je uiteindelijk de volwassene in de kamer moet zijn, of dat je gedrag overdreven moederlijk overkomt op de andere huisgenoten. Het kan zijn dat je veel te veel bakt en je keukenexperimenten aan anderen opdringt, maar het kan ook wijzen op de onverantwoordelijkheid van anderen die jij moet opruimen of beheren.

Of, als je al in die situaties hebt gezeten waarin je in feite voor iedereen moet zorgen, kan het wijzen op een angst dat je in dezelfde val zult lopen. Controleer je gedachten en kijk of je je te veel concentreert op je eerdere ervaringen terwijl je probeert vooruit te komen. Gerekeerde kaarten kunnen wijzen op tegenwerking, en tegenwerking door een eerdere ervaring past in dat plaatje.

Als de kaart verschijnt op een positie die verband houdt met anderen in het huis, of met een uitkomst op korte of lange termijn, dan zou je te maken kunnen krijgen met een vrouw die je op de een of andere manier verstikt. Misschien heb je een hospita die blijft knoeien met je wasgoed omdat ze denkt dat haar manier de enige juiste is om het te doen, of misschien heeft een huisgenote kritiek op je voedselkeuzes. Of een buurvrouw (of zelfs een familielid, als je voor het eerst op jezelf woont) raakt ervan overtuigd dat je niet voor jezelf kunt zorgen.

Als je de kaart vanuit milieu-oogpunt bekijkt, in plaats van vanuit een persoonlijk oogpunt, kan het een signaal zijn dat je je aan een strak budget moet houden totdat je meer zekerheid hebt over je maandelijkse uitgaven, of een signaal dat het creëren van een comfortabel huis meer middelen zal vergen dan je je realiseerde. Er klopt iets niet, materieel gezien, dus wees voorzichtig

Om terug te komen op het stukje over kansen zien: Het is heel goed mogelijk dat de omgekeerde Koningin van Pentakels u vertelt dat er iets materieel mis is met uw situatie, maar dat dit leidt tot iets beters. U kunt bijvoorbeeld eerst in een twijfelachtige woonsituatie terechtkomen, maar dan een veel compatibeler groep huisgenoten vinden verderop in de straat - maar misschien had u nooit naar die tweede groep gekeken als u de eerste groep niet had gevonden.

Richting van het gezicht

De meeste decks plaatsen de hofkaarten in profiel, zodat de persoon op de kaart de ene of de andere kant op lijkt te kijken. Kijk altijd naar waar de Koningin van Pentakels naar kijkt. Als ze naar een andere kaart kijkt, let dan vooral op die kaart. Het zal je meer aanwijzingen geven over hoe je de omgekeerde hofkaart moet interpreteren en mogelijk hoe je de situatie kunt verhelpen. Als ze bijvoorbeeld een kaart uit de emotionele kleur bekers onder ogen krijgt, kan dat erop wijzen dat er meer begrip tussen mensen nodig is, of dat de kwestie die aan de orde is meer een emotionele, persoonlijke buiging zal hebben dan een die op het werk gebaseerd is.

Beelden

Het interpreteren van kaarten is persoonlijk en hangt uiteraard af van het kaartspel dat u gebruikt. Velen volgen het klassieke Rider-Waite beeld van een zittende koningin die een munt of pentagram vasthoudt, maar anderen gebruiken creatievere visuals en het kan geen kwaad om met deze nieuwe beelden rekening te houden. Een kaartspel met modernere beelden, bijvoorbeeld, dat de Koningin van Pentakels in een kantoor laat werken, kan de interpretatie wat meer laten overhellen naar de zakenvrouwelijke kant van de Koningin. Budgettering, huishoudelijke uitgaven en werkkwesties, zoals het evenwicht tussen werk en privéleven, zijn misschien meer aan de orde dan overmoed. Als de kaart de Koningin in een weelderige tuin laat zien, kunnen gezondheid en lichaamsbeweging een rol spelen.

Je vraag en de spreiding als geheel geven je het complete verhaal. Er zijn spreuken met één kaart, maar spreuken met meerdere kaarten geven je een breder beeld en een online tarotlezing helpt je bij het navigeren door welke kwestie dan ook. En als de Koningin van Pentakels omgekeerd opduikt, verwelkom haar dan - je krijgt een belangrijke boodschap en als je er met vertrouwen naar handelt, zul je merken dat je leven