Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

Wat voor invloed hebben omgedraaide tarot kaarten op een lezing?

Tarot kaartenliefhebbers die de traditionele benadering van de kaarten volgen, zullen je waarschijnlijk vertellen dat wanneer een kaart in een lezing ondersteboven verschijnt, de betekenis van de kaart "omgekeerd" is. In de meest eenvoudige bewoordingen wordt een "goede" kaart in omgekeerde richting een "slechte", terwijl een "negatieve" kaart nu als "positief" wordt gezien.

Zou de kaart bijvoorbeeld in je volgende lezing opduiken, dan zou ze, afhankelijk van waar ze ligt, kunnen wijzen op wanhoop, emotionele pijn en wreedheid in je toekomst. Omgekeerd zou het echter kunnen betekenen dat de komende dagen emotionele genezing zullen brengen en een einde aan je lijden. De Drie van bekers, in een rechtopstaande positie, voorspelt feesten, nieuwe vriendschappen, en gunstige allianties, maar wanneer omgekeerd, kan waarschuwen voor dwaasheid, bedrog, en het onvermogen om zich te distantiëren van groepsdruk en de onrealistische verwachtingen van anderen.

Natuurlijk houden sommige niet-traditionele lezers, die minder op structuur en meer op intuïtie vertrouwen, zich niet bezig met omgekeerde betekenissen en kiezen in plaats daarvan voor een definitie voor elke kaart die volledig afhankelijk is van de boodschappen die de kaart onthult, ongeacht de oriëntatie. Zoals ik al eerder heb gezegd, uiteindelijk is er geen enkele "juiste" of "verkeerde" manier om de tarot te lezen. De methode waar jij je het prettigst bij voelt, is de juiste voor jou.

Teruggedraaide Tarotkaarten als waarschuwing

Diegenen die ervoor kiezen om omgekeerde kaarten in hun lezingen op te nemen, geloven niet noodzakelijk dat de definitie van een kaart de tegenovergestelde betekenis heeft wanneer deze ondersteboven ligt. Een omgekeerde kaart moet worden geïnterpreteerd in de grotere context van zijn plaats in een lezing, en zijn relatie tot de andere kaarten die de lezing als een geheel vormen. In plaats van te fungeren als een compleet tegengestelde, dienen ze vaak als rode vlaggen voor situaties waarin je huidige koers kan leiden tot onverwachte of ongewenste gevolgen. Zo was de 43-jarige Jane na jaren in dezelfde carrière op zoek naar een nieuwe baan en had ze net een strategisch contact gelegd bij een bedrijf waar ze een baan hoopte te vinden via een sociaal netwerkevenement voor vrouwen boven de 40.

Toen Jane hoorde dat haar droomwerkgever een vacature had waarvan ze dacht dat ze er geknipt voor zou zijn, solliciteerde ze onmiddellijk op de functie. Ze was dolgelukkig met wat zij als een "binnenkomer" beschouwde en zag zichzelf al in het kantoor van de aanwervende manager zitten, handen schuddend en met de vraag: "Wanneer kun je beginnen?"

Terwijl een follow-up als gepast wordt beschouwd, stuurde Jane om de paar dagen een e-mail naar haar nieuwe kennis waarin ze benadrukte hoe oprecht en enthousiast ze was om deel uit te maken van het personeelsbestand van het bedrijf. Ze dacht dat het slechts een kwestie van tijd zou zijn voordat het bedrijf haar een aanbod zou doen, maar toen Jane ging zitten voor een lezing om de voortgang van haar banenjacht te controleren, schetsten de kaarten een heel ander beeld.

De kaart die Jane's acties in de huidige situatie vertegenwoordigde was De Keizer, omgekeerd. In plaats van te worden gezien als "professioneel volhardend", kwam haar voortdurende stroom van communicatie over als overheersend en enigszins wanhopig. Jane's nieuwe kennis begon te twijfelen aan de wijsheid om te hebben gezongen zo lovend over haar was tegen de manager. Wat als Jane de collega uit de hel zou blijken te zijn?

Als Jane op haar huidige koers was gebleven, zou een omgekeerde Zes van manden eerder op een nederlaag wijzen dan op een overwinning. De lezing (met behulp van een Kruis & Driehoek spread) suggereerde dat Jane zou kunnen realiseren een meer positieve uitkomst door het gebruik van geduld en bezinning, zoals gesymboliseerd door de Vier van zwaarden, in plaats van een meer agressieve cursus van actie. Hoe moeilijk het ook voor haar was, Jane trok zich terug, vastbesloten om te wachten op de human resources manager om contact met haar op te nemen; tegen de tijd dat het telefoontje kwam, had Jane een waardevolle les geleerd. Tijdens het gesprek was haar houding professioneel en opgewekt, in plaats van overdreven, en de indruk die ze maakte was veelbelovend.

Sommige tarotliefhebbers nemen omgekeerde kaarten ter harte, terwijl anderen dat niet doen, maar het maakt niet uit welke kant het opgaat, een vertrouwde KEEN-adviseur kan helpen bij het ontcijferen van de diepere boodschappen van uw tarotlezing onthult.