Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

Werken met uw hofkaarten: de vier ridders van tarot

Heeft u ondervonden dat het werken met uw Tarotkaarten verwarrend is wanneer de Hofkaarten opduiken? Je bent niet de enige! De meeste lezers vinden de Hofkaarten in het begin een uitdaging. In dit artikel gaan we in op de traditionele betekenissen en hoe je je weg kunt vinden met de uitbundige ridders van de Tarot.

De oorsprong van de Hofkaarten is anders dan hoe we er vandaag de dag mee werken. In de oorspronkelijke Europese speelkaartendecks waren er Overste en Inferieure Officieren. Geschreven beschrijvingen van Koningen verschenen op de islamitische decks, samen met Ministers en Plaatsvervangers. De Koningin verscheen pas toen de Europese speelkaarten in de 15e eeuw de Hofkaarten ontwikkelden. De Fransen hernoemden de Superieure en Inferieure officieren respectievelijk Koningin en Schelm, en andere landen volgden dit voorbeeld.

Hofkaarten ontwikkelden zich zoals de Tarot zelf, vernoemd naar de Negen Waardigen - een verzameling van heroïsche figuren - die theoretisch de vier grote rijken van de wereld vertegenwoordigden zoals gezien in de middeleeuwen. Grieken, Romeinen, Christenen, en Joden werden vertegenwoordigd. Uiteindelijk vertegenwoordigden de Waardinnen de Koningen, terwijl de Koninginnen de namen aannamen van Bijbelse en mythologische vrouwen. Knaves waren ridders of kampioenen goed bekend bij mensen van die tijd.

Moderne decks hebben meestal een King, Queen, Ridder, en Page/Prinses. Sommige tradities vervangen Koningen door Ridders en hebben een Page en Prinses. Maar voor onze doeleinden, laten we de vier Ridders zien als de adolescente, jeugdige uitdrukking van elke kleur.

Nacht van Schijven

Schijven, munten, of pentakels vertegenwoordigen het Aarde-element en het praktische gebied van ons leven. Ze vertegenwoordigen ook wijsheid, geschoold werk, geld, studie, en gestage groei. De ridder hier vertegenwoordigt, als persoon in het leven van de kweker, een nuttige, vaste invloed. Middeleeuwse cartomancers geloofden dat de ridders de gedachten van de koning of koningin voorstelden, in plaats van een persoon met wie je daadwerkelijk te maken hebt.

Wanneer deze Ridder opduikt in een reading, weten we dat er een betrouwbare, stabiele energie nodig of aanwezig is (afhankelijk van waar hij zich in je spreiding bevindt). Het kan duiden op een jong persoon met die energie die beschikbaar is, maar vaker vind ik dat het duidt op de aanwezigheid van de gestage groei van een project, een nuttige, dynamische energie die in de situatie opduikt - of een behoefte daaraan. Hier is de ridder die toegewijd is aan zijn zoektocht, hoe langzaam die zich ook ontvouwt. Hij zal op koers blijven.

Kopjesnacht

Kopjes vertegenwoordigen het water, of emotionele element, en het innerlijke leven van ons hart. Ze vertegenwoordigen ook onze creatieve expressie. Deze charismatische Ridder is een romanticus, een echte hoofse minnaar in de zin die we kennen uit de Arthurverhalen. Hij is op zoek naar de perfecte zoektocht - en blijft vaak zo betrokken bij zijn idee van de zoektocht dat hij niet eens een duik neemt in de echte emotionele rivier die vlak onder hem stroomt.

Traditionele cartomancers zagen deze Ridder als een boodschapper of de voorbode van een aankomst of uitnodiging.

Ik vind dat wanneer deze ridder in beeld komt, hij zeker enthousiasme vertegenwoordigt, maar ook een de neiging om de realiteit van een situatie niet te zien. Soms vertegenwoordigt hij een gewillige minnaar in relatieverspreiding, maar ook een die emotioneel onvolwassen kan eindigen.

Vaak laat hij zien dat de querent de overvloed die hij of zij al heeft over het hoofd ziet, terwijl hij of zij voortdurend op zoek is naar de volgende beker overvloed. Het kan een boodschap zijn om jezelf niet te verliezen in de eeuwige zoektocht naar iets dat misschien niet bestaat.

Zwaardenridder

Als vertegenwoordiger van het element lucht, Zwaarden symboliseren ook het intellect en de geest. De ridder van dit rijk is een natuurlijke strijder en is aanwezig om ideeën en overtuigingen uit te roeien die de situatie niet dienen - of hij vertoont verstrooid denken dat energiek kan zijn maar te chaotisch om nuttig te zijn. Hij kan extravagant zijn, wantrouwend, of laten zien dat, in de situatie van de querent, er een gebrek aan vertrouwen is.

In mijn deck (de Gouden Tarot), wordt deze Ridder afgebeeld in gevecht met een draak. Ik zie hem als de onvermoeibare innerlijke kracht die destructieve gedachten en mentale patronen doodt. Hij ondersteunt de zoektocht van het doden van onze eigen gedachte-draken.

Traditionele cartomancers zagen hem als een man van oorlog, vaardigheid en dapperheid die het leven van de querent zou binnentreden.

Knight of Wands

De avontuurlijke Knight of Wands brengt de energie van vuur en, in het rijk van onze creatieve, spirituele inspanning, onze wil om actie te ondernemen. Hij is mannelijk, assertief, en onderweg. Hij kan gewelddadig zijn, en net als alle Ridders, geneigd om eerst te handelen en dan pas na te denken. Zijn uitbundigheid moet vooral gekanaliseerd worden - en laat zien dat de kwade geest misschien impulsief te werk gaat en het rustiger aan moet doen.

Zoals alle Hofmannen vind ik dat hij een bepaalde dwingende seksuele energie heeft en de gevaarlijke of riskante aantrekkingskracht in relatieverspreiding kan vertegenwoordigen - hoewel dit juist kan zijn wat we willen! Zijn impulsiviteit heeft het meest directe effect van alle ridders, en hoewel dit een stimulerende energie is, moet er bewust mee worden gewerkt.

Traditionele kaartlezers zijn het er allemaal over eens dat deze kaart een vertrek, een verhuizing, een vertrek van huis betekent.

Werken met Hofkaarten

Je moet je eigen manier vinden om met deze energieën te werken. Als ik de Hofkaarten in lezingen tegenkom, heb ik het gevoel dat ze vaker een sterke distillatie van hun kleur en rang vertegenwoordigen, in plaats van een echte persoon. Maar misschien vindt u dat anders!

We hebben allemaal het mannelijke en het vrouwelijke in ons dat we moeten ontwikkelen, en vaak roepen deze kaarten op wat nodig is. Soms hebben ik of mijn cliënten een significator van het Hof gekozen die niet van ons hetzelfde geslacht is om ons dieper met de specifieke energie te identificeren.

De Ridders tonen actie en activiteit, het actieve zoeken naar het principe dat zij vertegenwoordigen. Ze zijn niet volgroeid, maar het zijn ook geen kinderen. Ze zijn te vertrouwen, maar niet meer dan dat, want ze hebben nog niet de wijsheid van ervaring en leeftijd opgedaan.

De volgende keer dat er een Ridder in uw reading opduikt, of als u consequent een Ridder aantrekt, waarom probeert u dan niet een sessie met een adviseur op Keen om de boodschap van de Ridder verder te verhelderen voor jij?