Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

De betekenaar: het kiezen van de tarotkaart die het beste bij u past

Misschien wel de meest persoonlijke beslissing die u zult maken voor uw interactie met de Tarot is het kiezen van een significator-maar wat is een significator precies? Nou, een significator kan een paar dingen zijn: het kan dienen als uw persoonlijke vertegenwoordiger in een bepaalde lezing, of het kan een object, dilemma of beslissing symboliseren waarmee u te maken hebt, en waarvan u een oplossing zoekt.

Laten we beginnen met de menselijke kant van de zaak, en een significator voor u kiezen. Wist u dat u er niet slechts één hoeft te kiezen? Je kunt eigenlijk voor elke tarotlezing een andere significator kiezen. Afhankelijk van hoe je je voelt en wat de omstandigheden zijn, kun je er de voorkeur aan geven om iets anders te kiezen dan je "go-to" tarotkaart om weer te geven hoe jij je rol in een bepaalde situatie ziet - en daar komen we zo op.

Significator Basis

Veel mensen kiezen een significator op basis van hun . Dat komt omdat de vier tarotkleuren-Koppen, staven, Pentakels en Zwaarden rechtstreeks overeenkomen met de vier astrologische elementen Aarde, Lucht, Vuur en Water.

In de tarot worden de watertekens Vissen, Kreeft en Schorpioen vertegenwoordigd door Bekers. De aardetekens - Stier, Maagd en Steenbok - worden vertegenwoordigd door Pentakels. staven (ook wel Staven genoemd) zijn de vuurtekens Ram, Leeuw en Boogschutter; terwijl de luchttekens Tweelingen, Weegschaal en Waterman worden aangeduid met Zwaarden.

Zo, bijvoorbeeld, stel dat je een vrouw bent die geboren is onder het teken Vissen. Een natuurlijke significator voor u om zou kiezen voor de Koningin van Bekers. Natuurlijk is er geen regel die zegt dat alleen omdat je een Vissen-meisje bent, je die kaart moet kiezen om jou te vertegenwoordigen.

Een meer persoonlijke benadering

Elke kaart heeft zijn eigen verhaal te vertellen, en elke kaart staat open voor je eigen persoonlijke interpretatie. Welke "betekenis" experts of boeken ook toekennen aan een bepaalde kaart, geen enkele definitie is correct voor iedereen of elke situatie. De beste manier om een persoonlijke significator te kiezen is door de kaarten te bestuderen om uit te vinden welke kaart echt tot je spreekt en met welke je je het meest verbonden voelt.

Zelfs als Vissen voel je je misschien meer verbonden met de Koningin van Wijzen of Pentakels, of misschien voel je je beter vertegenwoordigd door een kaart die "mannelijke" energie uitbeeldt, zoals een page, koning of ridder. Er is geen goed of fout antwoord. Ieder van ons heeft zowel mannelijke als vrouwelijke energie, kracht en zwakte, dus elke kaart die voor jou goed voelt, kan goed voor je zijn.

Veranderende kaarten voor veranderende behoeften

Laten we zeggen dat je hebt besloten dat de kaart die jou het beste vertegenwoordigt in je dagelijkse leven de Koningin van Bekers is, omdat je een Vissen bent en je geneigd bent om je af te stemmen op dingen die meer etherisch en vluchtig zijn dan op dingen die pragmatisch zijn. Maar wat als je al een tijdje een relatie hebt, en je biologische klok tikt een beetje te hard om te negeren? Als dat de focus van je reading gaat worden, kun je misschien beter de Keizerin kiezen als je Of misschien heb je een creatief project op stapel staan en wacht je op groen licht van een geldschieter of uitgever voordat je verder kunt gaan. In dat geval zou de Page of Cups een goede keuze kunnen zijn, aangezien hij alles te maken heeft met het brengen van het nieuws.

Voorwerpen en omstandigheden

Een andere manier om een significator te kiezen is om je te concentreren op een bepaalde kwestie of probleem waarop je een antwoord zoekt, en een kaart te kiezen die niet jezelf vertegenwoordigt, maar het ding of de situatie.

Als je zonder werk zit en je je afvraagt of er een nieuwe baan in het verschiet ligt, is de Tien van Pentakels, die de markt en het bedrijfsleven weergeeft, een logische kaart om je op te concentreren. Ben je bang dat iemand op je werk je achter de schermen saboteert? De Zeven van Zwaarden zou wel eens de sleutel in handen kunnen hebben. Of misschien wilt u voor eens en voor altijd uitzoeken: is uw huidige relatie een echte zielsverwantschap of slechts een lustverhouding? De Twee van Bekers, die een koppel voorstelt dat meer deelt dan alleen vleselijke verlangens, kan misschien licht werpen op uw situatie.

Kiezen om niet te kiezen

Maar wat als u helemaal geen significator wilt kiezen? Dat hoeft ook niet. Sommige korte spreads hebben er sowieso geen nodig, maar als je liever het universum zijn gang laat gaan, is er niets mis mee om de willekeurige weg te kiezen. Laat de krachten die er zijn Het interpreteren van wie je bent kan je een ander perspectief geven, en misschien inzicht bieden in hoe de wereld in het algemeen je ziet op manieren die jij misschien niet ziet.

Het vinden van echt inzicht in jezelf is de poort naar een krachtige, authentieke tarotreading. En er is niemand beter om je te helpen in contact te komen met je significator dan een KEEN adviseur.