Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

Hoe werkt divinatie met tarot?

Heb je ooit een reading gehad, of kaarten getrokken voor jezelf, en kreeg je koude rillingen omdat de kaarten zo juist lagen? Of misschien heb je vastgezeten in je leven en ontdekte je dat het dagelijks werken met kaarten gedurende een paar weken je echt door een moeilijke tijd heen hielp. De meesten van ons die Tarot gebruiken, als lezers, studenten, cliënten of nieuwsgierigen, hebben de geheimzinnige kracht van dit waarzeggerij gereedschap gevoeld. Deze kracht is de reden waarom we blijven, leren en groeien met Tarot.

Hoewel de Tarot geëvolueerd is van oude gaming kaarten, valt niet te ontkennen dat de afbeeldingen en archetypische betekenissen een rijke kracht en mogelijkheid bezitten om ons te helpen toegang te krijgen tot ons hogere zelf en leiding te kanaliseren van spirituele gidsen.

Maar hoe werken Tarotkaarten eigenlijk?

Wat Tarot is

Tarot is een oud systeem dat 78 kaarten gebruikt, verdeeld in de Grote en Kleine Arcana. De grote arcana bestaat uit 22 kaarten die archetypische symbolen van de menselijke reis voorstellen, ook wel het "proces van individuatie" genoemd door Carl Jung. De 56 resterende kaarten zijn verdeeld in vier kleuren: Tanden, Koppen, Koppen, Zwaarden, en Schijven (of Pentakels). Ze zullen bekend voorkomen, omdat ze de voorlopers zijn van de moderne speelkaarten.

Tarotkaarten ontleenden hun beeldtaal aan mythen, mysteriespelen en andere middeleeuwse bronnen die krachtig van betekenis en gemakkelijk herkenbaar waren. Astrologische en Kabbalistische correspondenties werden toegevoegd in de 19e en 20e eeuw.

Hoewel je vandaag de dag dekken kunt vinden die weinig te maken lijken te hebben met de originele Tarot, vertrouwen de meeste wel op een symbolische betekenis voor elke kaart. Het is dan aan de wichelroedeloper om hun intuïtie te gebruiken en hun eigen draai aan de kaarten te geven. Dit is de individuele kunst van de Tarot, die oefening en experimentatie vereist.

In lezingen, verschijnen de Grote Arcana voor belangrijke kwesties of plaatsingen binnen een verspreiding. Zij laten zien hoe de archetypische krachten zich in ons leven afspelen. De Kleine Arcana wijzen op alledaagse kwesties. De hofkaarten van elke kleur vertegenwoordigen mensen, of, vaker nog, persoonlijkheidskenmerken in onszelf die worden opgeroepen voor ontwikkeling.

Als een instrument voor waarzeggerij, maakt de Tarot gebruik van de symbolen om de onderbewuste geest van de lezer te stimuleren. Het heeft de neiging om de rechterhersenhelft te activeren en op te roepen tot

Met de Tarot wordt dagelijks gewerkt en het is ook een hulpmiddel voor persoonlijke verhalen en groei.

Intuïtie, Tarot, & Divination

Psychische vermogens en intuïtie worden vaak gezien als "bovennatuurlijk". Iedereen kan echter paranormale gaven ontwikkelen omdat we allemaal toegang hebben tot intuïtie. Daarom kan iedereen Tarotkaarten lezen!

Mijn cliënt Riah was sceptisch over de Tarot. Hoe kan een systeem dat berust op aangeleerde interpretaties een echt "paranormaal" hulpmiddel zijn? De kunst van Tarot, zo legde ik uit, is het synthetiseren van de grondbetekenissen met iemands eigen intuïtie of paranormaal vermogen, en het toepassen van die betekenis op de situatie bij de hand.

"Maar je kunt de kaarten laten betekenen wat je maar wilt," zei Riah. "Hoe kan dat nuttig zijn?"

"Ja, dat is waar. Daarom is het in het begin goed om lezingen van ervaren lezers te krijgen. Maar als je oefent met de kaarten, krijg je meer objectiviteit."

Ze was niet overtuigd, dus nodigde ik haar uit om elke dag zonder verwachtingen een kaart voor zichzelf te trekken. Als onderdeel van de oefening vroeg ik haar om 's avonds de gebeurtenissen van de dag op te schrijven en die in verband te brengen met de kaart die ze had getrokken. Ik zei haar: "Denk er niet te lang over na, vertrouw gewoon op je eerste gedachte om verbanden te leggen. Het is misschien niet altijd duidelijk, maar als je bij deze oefening blijft, zul je correlaties zien."

Riah deed deze oefening een maand lang. In haar wetenschappelijke ijver wilde ze bewijzen dat Tarotkaarten in het beste geval slechts willekeurige, subjectief geïnterpreteerde afbeeldingen waren.

Riah ontdekte dat hoewel ze het kaartspel elke keer goed schudde, er drie kaarten waren die vaak opdoken, en die direct verband hielden met moeilijkheden die ze met haar moeder had. Andere kaarten voorspelden actuele gebeurtenissen in haar dagelijks leven! Natuurlijk waren er ook momenten dat de kaart helemaal niet veel invloed leek te hebben. Belangrijker was dat ze openstond en met verschillende interpretaties speelde, waarbij ze ontdekte dat haar eigen ideeën over bepaalde kaarten meer betekenis hadden dan de klassieke.

Ze realiseerde zich dat als ze zonder echte verwachtingen met de kaarten speelde, ze haar geest kon openen en haar eigen intuïtie naar voren kon laten komen op een manier die haar leven verbeterde.

De waarheid van Tarot

De waarheid over de werking van Tarot is omstreden. We zien vaak wat we willen in de kaarten, net zoals we dat in het leven doen. Modern onderzoek vertelt ons dat het brein creëert wat het verwacht te zien, maar we hebben geen wetenschap nodig om ons dat te laten zien! Wij weet dit gewoon uit het leven.

Als je echter met Tarot of een ander systeem van waarzeggerij gaat werken, is het belangrijk om te accepteren dat er wijsheid is buiten je bewuste weten. Of u nu denkt dat die wijsheid afkomstig is van uw onderbewustzijn, het collectief onbewuste, God, , of uw hogere zelf doet er niet toe. De waarheid van de Tarot zal zich aan u openbaren als u er na verloop van tijd mee werkt. Misschien creëer je zelfs je eigen deck!

Er zijn zeker momenten waarop je het trekken van kaarten voor jezelf moet vermijden, wanneer het het beste is om een objectieve lezing te krijgen. Als je nieuwsgierig bent naar de magie van de Tarot, waarom bel je dan niet een Keen-adviseur vandaag?