Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

De vroege oorsprong van de tarot: hoe de kaarten ontstonden

Tarotkaart lezingen zijn uitgegroeid tot een integrale tool voor velen van ons die hunkeren naar verlichting en zelfbewustzijn. Ze maken deel uit van het landschap van de moderne cultuur, maar de traditie van de kaarten gaat al eeuwen terug. Bij het onderzoek naar de tarot is er echter een enorme hoeveelheid informatie te ziften, waarvan een groot deel vaag, tegenstrijdig en uiteindelijk niet te verifiƫren is.

Sommige bronnen noemen het oude Egypte, het dynastieke China, India en de vroege Hebreeuwse tradities als de bedenkers van deze beroemde mystieke occulte kaarten. Maar veel van het zogenaamde "tarot-verhaal" dat honderden jaren lang als feit werd beschouwd, werd later ontkracht door deskundigen en aanhangers, zoals de invloedrijke 19e-eeuwse Amerikaanse expat en Britse geleerde en dichter A.E. Waite.

Wat wel bekend is over de vroegste oorsprong van de tarot, is dat de kaarten, ongeacht de bron van hun symbolische beeldspraak, zijn geƫvolueerd van de vroege speelkaarten die favoriet waren aan de hoven van de Europese adel die, in die tijd, de enigen waren die het zich konden veroorloven om ambachtslieden te betalen om voorwerpen te maken voor vrijetijdsbesteding. Uiteindelijk, naarmate de boekdrukkunst zich ontwikkelde, werden kaarten, inclusief de Tarot, massaal geproduceerd en gemakkelijker verkrijgbaar. Maar gaandeweg, zouden politiek en religie vormen invloeden op de ontwikkeling van de kaarten die uiteindelijk veel zwaarder zouden wegen dan de innovaties van de druktechnologie.

Hieronder volgt een vroege tijdlijn van gebeurtenissen die de vroege oorsprong van de tarot schetsen, vanaf de eerste vastgelegde kaarten tot aan het begin van de Gouden Eeuw.

Zoals u kunt zien, werd de tarot, net als andere kaartspellen uit die tijd, in de kindertijd voornamelijk gebruikt als speelkaarten en was deze alleen beschikbaar voor de elite. Naarmate het drukproces verschoof van handblokkeringen naar gemakkelijker te reproduceren methoden, werden kaarten en ander drukwerk toegankelijk voor een breder publiek, wat op zijn beurt mogelijkheden opende om de kaarten op verschillende manieren te gebruiken. De eerste banden met het occulte werden aangehaald, en uiteindelijk raakte de tarot onverbrekelijk verweven met waarzeggerij en andere uitingen van spirituele waarzeggerij.

We gaan verder met het verkennen van de geschiedenis van de tarot. De volgende keer zullen we leren hoe de tarot op de voorgrond treedt in een "Gouden Eeuw", wanneer 19e-eeuwse kampioenen de kaarten en de studie van het occulte naar nieuwe hoogten tillen.

Als u wilt zien hoe uw eigen geschiedenis in elkaar steekt, is er geen betere leraar dan de Tarot. Waarom laat u uw leven niet door een KEEN-adviseur in een verhelderende cursus van studie?