Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

Wat je kunt verwachten van een tarot kaart lezing - en wat je niet kunt verwachten

Sceptici doen de tarot af als totaal willekeurig en subjectief, en waarschuwen degenen die proberen de boodschappen die de tarot onthult te begrijpen, of de openbarende inzichten als leidraad te gebruiken, dat ze hun tijd verspillen. Degenen met zo'n "tarot-negatieve" instelling zijn over het algemeen dezelfde mensen die geloven dat als je iets niet kunt zien, meten of in logische, eindige termen kunt uitleggen, het dan waarschijnlijk niet waar is.

Op dezelfde manier zijn degenen die de tarot benaderen alsof het een meetbaar wetenschappelijk diagnostisch hulpmiddel is - zoals een röntgenfoto, een MRI of een MRI - en verwachten dat het een soort "psychische routekaart" is waarmee de toekomst kan worden voorspeld, of een bron die netjes de oplossingen voor alle problemen in het leven op een rijtje zet - gedoemd tot teleurstelling en frustratie.

Tarot Perceptie vs. Realiteitscontrole

Hoewel de tarot een kritisch inzicht kan verschaffen in gebeurtenissen in het verleden en heden, en ook mogelijke en zelfs waarschijnlijke uitkomsten voor huidige situaties kan verhelderen, zijn tarotlezingen noch een magische kogel, noch een waterdichte almanak om de toekomst te voorspellen.

Dit is waar de nee-zeggers zich zullen aansluiten met hun tevreden koor van "ik zei het je toch". Een "logisch" argument dat ik vaak tegenkom bij het bespreken van de nauwkeurigheid, of waarschijnlijker, de onnauwkeurigheid van de tarot is het raadsel waarom, als de tarot moet worden gezien als een echte barometer van het verleden, de huidige en de toekomstige werkelijkheid, niet steeds dezelfde kaarten naar voren komen als iemand zich concentreert

afgezien daarvan wordt een tarotlezing, net als het weer, van moment tot moment beïnvloed door veranderende externe krachten en veranderende omstandigheden. Zelfs met de meest geavanceerde wetenschappelijke apparatuur, vooral op de lange termijn. Hoe verder weg van een gebeurtenis, hoe minder waarschijnlijk het is dat de weersomstandigheden op een bepaalde dag overeenkomen met een voorspelling die weken of zelfs maanden eerder werd gedaan. En toch houden degenen die de tarot verachten de vluchtige en veranderlijke aard van de kaarten voor "bewijs" dat de boodschappen die ze onthullen niet serieus kunnen en mogen worden genomen.

Consistentie troef

Ironiek is dat zelfs na grondig schudden en het verstrijken van de tijd, kaarten zichzelf kunnen en zullen herhalen in opeenvolgende lezingen voor dezelfde persoon. Hoewel elke kaart die in de exacte volgorde verschijnt, steeds opnieuw en opnieuw, het materiaal is van slechte occulte romans en horrorfilms, zullen diegenen die zich echt verbonden voelen met een bepaalde lezer en stevig gefocust zijn op een kwestie zonder afleiding, waarschijnlijk patronen zien ontstaan.

Deze patronen, eerder dan statisch te zijn, worden beïnvloed door de veranderende houdingen, percepties en acties van de querent. Naarmate nieuwe waarschijnlijkheden aan het licht komen, evolueren de mogelijke uitkomsten.

Op elkaar afgestemd raken

Ik vergelijk een tarotlezing wel eens met een muzikale compositie. Hoewel de noten hetzelfde blijven - de plaatsing van de kaarten in een spreiding en hun algemeen aanvaarde betekenissen veranderen niet - verandert er niet elke keer iemand Het fysieke en emotionele welzijn van een speler, evenals de atmosferische en sociale invloeden die hem omringen, hebben allemaal een directe invloed op elke individuele uitvoering. Voeg daarbij de mogelijkheid om te improviseren, bijvoorbeeld door een jazzriff toe te voegen, een nieuwe harmonie te gebruiken, een referentiemuziekstuk te samplen om als tandem of contrapunt te spelen bij iets bekends, of misschien zelfs een favoriet stuk traditionele muziek te horen spelen op een totaal onverwacht instrument, zoals - en de mogelijkheden voor variatie worden grenzeloos.

Wanneer muziek live wordt gespeeld, wordt deze gefilterd door de ervaring van de musicus en beïnvloed door het niveau van hun passie en talent - en op concertniveau, door de overtuigende krachten van de dirigent en de synergie van het publiek en de medemusici. Tenzij iets van tevoren is opgenomen, zul je, hoe vaak je ook naar hetzelfde stuk luistert, nooit twee keer precies hetzelfde horen, en zo is het ook met de tarot.

Leren om de veranderende boodschappen die de tarotkaarten onthullen te omarmen, is cruciaal voor het vinden van een pad dat echt van jezelf is. Waarom laat u zich niet door een KEEN-adviseur in de juiste richting wijzen en beter begrijpen wat de kaarten te vertellen hebben?