Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

Een creatieve boost als aanvulling op de logica: de intuïtieve voordelen van een tarot lezing

Zouden Tarotkaarten ooit zo nuttig kunnen zijn als een spreadsheet of zo verhelderend als een lijst met voors en tegens wanneer je een grote beslissing moet nemen? Als professioneel lezer ben ik een beetje bevooroordeeld, maar het zal je misschien verbazen dat veel van mijn klanten niet de traditionele metafysische types zijn. De Tarot is, voor veel mensen die niet zijn afgestemd op paranormale hulp op andere gebieden van hun leven, een creatief hulpmiddel bij het oplossen van problemen.

Mijn vriend Dan is een goed voorbeeld: hij is midden dertig en een succesvolle webontwikkelaar die vanuit San Francisco opereert. Op een dag praatten we bij aan de telefoon toen hij enigszins schaapachtig zei dat hij overwoog zijn bedrijf te verlaten.

"Ik denk erover - gewoon erover na op dit moment; ik weet niet of het echt zal werken - om een startup te beginnen."

"Wow, Dan, dat zou fantastisch zijn! Wat heb je in gedachten?"

Hij vertelde me over een telefoontoepassing waar hij in zijn weekend mee speelde (meer kan ik niet over zijn plannen vertellen, anders zou ik niet bepaald een goede vertrouwenspersoon zijn, toch?) In feite twijfelde Dan al bijna een jaar om solo te gaan. Hij vertelde me al het onderzoek dat in zijn nog niet genomen beslissing was gaan zitten: andere startups bekijken, informatie over investeerders inwinnen, een pitch bijschaven, een budget opstellen, en die de markt voor zijn app beoordeelt.

"Dus wanneer begin je?" vroeg ik.

"Ik weet het niet, het is gewoon zo'n risico. Ik weet niet zeker of dit gaat werken. Ik moet nog wat nadenken."

"Dan, het klinkt alsof je dit tot in de puntjes hebt gepland. Mag ik je een Tarot lezing aanbieden? Ik weet dat het niet jouw ding is, maar misschien kan een ander perspectief de situatie verduidelijken."

"Je weet dat ik niet in het lot geloof," zei hij wantrouwig."

"Ik probeer je niet de toekomst van de aandelenmarkt of iets dergelijks te voorspellen. Veel van mijn klanten hebben gewoon een creatieve oppepper nodig, iets om hun eigen intuïtie over een lastig probleem te ontsluiten. De meesten van hen zitten al een hele tijd vast en vertrouwen alleen op logica. Ze zitten gevangen in hun eigen hoofd. Negen van de tien keer onthullen Tarot lezingen het knelpunt. Het laat ze zien wat ze moeten doen om in beweging te komen."

Hij stemde voorzichtig in met een lezing, en ik hield het simpel-geen Keltisch kruis, gewoon een drie kaarten-spreiding. Dan's eerste kaart was de Twee van Zwaarden, een somber uitziende afbeelding van een geblinddoekte vrouw die twee gekruiste messen vasthoudt. "Nou, Dan, je eerste kaart zegt ben je verlamd."

"Wow, hoe wist jij dat nou?" grapte hij. Natuurlijk had ik niet verwacht dat Dan zo gemakkelijk op de Tarot-trein zou stappen.

"Wacht even, zo eenvoudig is het niet. Je bent aangeslagen, maar niet omdat je nog niet genoeg weet. Je weet alles over dit probleem. Er is geen gebrek aan planning of cijfers, nee, het probleem is dat je een echt risico loopt. Deze kaart gaat helemaal over gedwongen worden om een beslissing te nemen die geen zekere antwoorden biedt - de gekruiste zwaarden vertegenwoordigen een volledige stilstand in een situatie, en het feit dat ze gehanteerd worden door een geblinddoekte vrouw suggereert dat je afgesneden bent van de informatie die je zoekt. En dat lijkt erg op jouw situatie. Je wilt zeker weten dat je startup van de grond komt, maar de markt is altijd in beweging, verschuift onder je voeten, en je zult nooit in staat zijn om het vast te pinnen. Net als het meisje op deze kaart, ben je geblinddoekt, en je zult nooit de zekerheid vinden die je wenst. Maar dat is niet omdat je de cijfers niet vaak genoeg hebt bekeken, maar omdat je maar zo weinig kunt plannen. Uw startup is van nature een risico. Vroeg of laat moet je terugkrabbelen of de sprong wagen."

"Oké," zei hij, terwijl hij wat gedempter klonk. "Laten we de volgende kaart eens bekijken."

"Het is De Hiërofant," zei ik. "Dit is een kaart van orthodoxie, van leven binnen vooraf bepaalde structuren. Een leven dat de regels volgt. Het betekent dat je bang bent om uit de pas te lopen, om de toorn en het oordeel van de machtige mensen in je leven over je af te roepen. Misschien zijn het je ouders, of je baas, die je niet wilt teleurstellen. Je bent doodsbang voor wat er zal gebeuren, wat mensen van je zullen denken als je het bedrijf verlaat om je eigen dromen na te jagen."

Hij zweeg een paar seconden. Net toen ik wilde vragen of hij nog aan de lijn was, zei hij: "Dat klinkt eigenlijk wel waar. Ik zou me doodschrikken als ik met een mislukt bedrijf zou komen te zitten. Ik zou er zo stom uitzien. Iedereen op het werk zou denken dat ik de meest waanzinnige mislukkeling ben, vooral mijn baas."

"Dat is heel begrijpelijk, en normaal. Laten we eens kijken wat je laatste kaart zegt." Deze keer trok ik de Nacht van staven. "Deze kaart vertegenwoordigt een persoon, iemand die jong en gepassioneerd is en zeer bekwaam in wat ze doen. Het zou jij kunnen zijn, maar mijn vermoeden is dat het eigenlijk iemand anders is-een partner, misschien iemand die je nog niet hebt ontmoet, maar die je vriend en gelijke zal worden gedurende dit proces. Jullie twee zullen een Het zou fijn zijn om iemand anders in het team te hebben. Tenminste, om in het ergste geval de mislukkingen mee te delen," gaf Dan toe. "Maar ik weet niet wie. Het klinkt geweldig, in theorie, maar ik ken niemand met wie ik dit zou willen delen." We spraken nog wat langer en verduidelijkten enkele van zijn vragen over de lezing. Daarna hoorde ik pas een paar weken later weer van hem.

Na zijn lezing was Dan begonnen met het bezoeken van netwerkevenementen in de Bay Area, en het klikte meteen met een softwareontwikkelaar die ervaring had met het werken aan technologie die gerelateerd was aan de app. Ze ontmoetten elkaar nog een paar keer en spraken af om samen aan een prototype te werken, dat ze over een maand aan een panel van investeerders zullen presenteren. Als dat goed zou gaan, was hij van plan zijn baan op te zeggen om fulltime aan de startup te werken. Hij voelde zich optimistisch en gemotiveerd, hoewel op typische Dan-manier, nog steeds voorzichtig. "We zullen zien hoe het loopt," zei hij. "Geen beloftes, maar, weet je, ik denk dat dit kan werken." Hij vroeg zelfs om nog een lezing om zich voor te bereiden op zijn aanstaande pitch.

Ik ben blij te kunnen zeggen dat het verhaal van Dan niet ongewoon is, en het onderstreept mijn persoonlijke wens: dat iedereen wist hoe "normaal" het is om de Tarot te raadplegen voor begeleiding.

Worstelt u met het nemen van een beslissing over werk, leven of liefde? Een tarotlezing van een KEEN-adviseur kan de situatie.