Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

Het kruis en driehoek tarot kaart spreiding: gebruik de kracht van je authentieke zelf

Er zijn veel verschillende tarotkaartspreidingen waaruit je kunt kiezen voor een bepaalde lezing, en ze kunnen worden geselecteerd op basis van een aantal criteria: wat voor soort vraag stel je (Is er romantiek aan de horizon? Zal mijn nieuwe baan werken? Zal mijn gezondheid verbeteren in het komende jaar?), de je hebt (Ben je esoterisch en open voor het universum? Wil je snel en beknopt antwoorden? Ben je een mengeling van pragmatisch als het moet, maar geneigd tot fantasie als de inspiratie toeslaat?), of ben je op zoek naar diepgaande inzichten in complexe zaken of een snel overzicht over een bepaalde kwestie.

Het Kruis & Driehoekspreiding werd gecreëerd en veel gebruikt door leden van de . Deze negen-kaart tarotspreiding weeft het occulte en het arcane samen tot een rijk tapijt dat op vele niveaus kan worden geïnterpreteerd, en net als het Keltisch Kruis, is het geschikt om diepere inzichten te krijgen in gecompliceerde situaties.

De Spreiding

De kaart in het midden van het kruis is de Significator. Of je zelf een Significator kiest, vertrouwt op de willekeurige volgorde van het deck, of de persoon die voor je leest je Significator laat kiezen is aan jou, maar deze kaart vertegenwoordigt de centrale energie die op dit moment je leven omringt en beïnvloedt.

De volgende vier kaarten vertegenwoordigen de Vier Elementen: Lucht, Vuur, Aarde en Water.

De kaart boven de Significator is symbolisch voor Lucht, en staat voor de huidige staat van je spirituele en mentale processen, en hoe de introductie van de rede de uitkomst zal beïnvloeden.

De kaart rechts van de significator vertegenwoordigt Vuur, en staat voor de drijvende krachten die je motiveren, en creatieve energie, zowel intern als extern, die de situatie vormgeven.

De kaart onder de significator is Water, en staat voor emoties, contemplatie, en de kracht van liefde om verandering teweeg te brengen.

De kaart links van de significator is Aarde, en symboliseert je fysieke manifestatie, je status in het leven, en de materiële krachten die je beïnvloeden.

Dit maakt het kruis compleet, dus laten we verder gaan met de driehoek.

De kaarten links- en rechtsonder in de driehoek staan voor twee tegengestelde krachten. Ieder van ons belichaamt tegenstrijdige gedachten en emoties - de voors en tegens van elke situatie - en vaak geven deze twee kaarten deze interne dialogen weer, maar er zijn ook momenten waarop de kaarten kunnen wijzen op externe invloeden die buiten onze controle liggen.

"De Verzoener", die zich op het bovenste punt van de driehoek bevindt, net onder het kruis, vertegenwoordigt de actie, emotie of het denkproces dat het conflict tussen de twee tegengestelde krachten onderin de driehoek kan oplossen. Als je je concentreert op de Verzoener en visualiseert dat de kracht die hij vertegenwoordigt actief wordt in je leven, heb je de mogelijkheid om de veranderingen teweeg te brengen waarnaar je op zoek bent.

De laatste kaart, die tussen de twee conflicterende krachten aan de basis van de driehoek is geplaatst, geeft aan hoe de situatie zal worden opgelost als u uw huidige handelwijze handhaaft. Soms zal deze kaart

Een creatief streven

Ik herinner me een lezing die ik deed voor een man, Jeremy, die op zijn 45e al lang overwoog om zijn lucratieve, maar emotioneel weinig bevredigende baan bij een bedrijf op te geven en die een beroep deed op heel andere vaardigheden. Jeremy had een passie voor meubelbouw en was een meester in het vak, hoewel hij deze hobby nooit professioneel had beoefend.

Toen zijn zoon en dochter ouder werden, toonden ze allebei steeds meer interesse om het vak te leren en begon Jeremy na te denken over het idee om een familiebedrijf op te zetten dat hij aan hen zou kunnen doorgeven. Na veel zielenpoten en gesprekken met zijn vrouw begon hij steeds meer voor het idee te voelen.

Natuurlijk had hij nog steeds rekeningen te betalen, en de kosten om zijn kinderen naar school te laten gaan en voldoende geld te hebben voor een comfortabel pensioen, waren behoorlijk ontmoedigend. Toch werd de stem van zijn innerlijke droom sterker met elke somber voorbijgaande dag en elke ziel-zuigende vergadering.

En zo kwam Jeremy bij me. Voor zijn lezing koos hij de Koning der staven als de Betekenaar. Jeremy voelde dat de creatieve, gepassioneerde en toch beredeneerde persoonlijkheid paste bij zijn huidige gemoedstoestand. De kaarten die de Betekenaar omringden leken een vrij nauwkeurige weerspiegeling van de gebeurtenissen in het spel: voor Lucht, de Zeven van Pentakels, die het aankomen op een kruispunt of een stopplaats om de diepere betekenis van succes te overdenken; voor Vuur, de Twee van Wijzen als symbool voor een man die zijn eigen succes creëert en ernaar verlangt de wereld aan te pakken; voor Water, de Koningin van Pentakels als de invloed van een liefdevolle steunende echtgenote; en tenslotte, de Aarde kaart, de Acht Bekers, die aangeeft dat, hoewel hij de verandering nog moest maken, het verlangen om verder te gaan al zo krachtig was dat het moeilijk zou zijn om te ontkennen.

In de linkerhoek van de driehoek stond de Acht van Pentakels, die de onzekerheid symboliseert of de zware taak die voor hem lag wel de moeite waard zou zijn om te ondernemen; in de tegenovergestelde hoek, De Tien van Pentakels, die de zekerheid vertegenwoordigt van de levensstijl die hij al bereikt had en dreigde te verliezen. Voor de Verzoener vertegenwoordigde de Zes Bekers tarotkaart de relatie van Jeremy met zijn kinderen, zijn hoop voor hen, zijn dromen voor hun toekomst.

De uiteindelijke uitkomst als Jeremy op zijn koers zou blijven? De Aas van Wijzentand bevestigde wat hij al wist, ook al had hij zijn plannen nog niet helemaal in daden omgezet. Of Jeremy financieel succes zou hebben met een nieuwe onderneming viel nog te bezien, maar zowel emotioneel als intellectueel was het nu de tijd om zijn

Als je op een kruispunt staat, of dat nu werk- of liefdesgerelateerd is, vraag dan een KEEN-adviseur om advies. Hij kan je in contact brengen met je innerlijke stem en helpen je authentieke lot?