Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

Astrologische correspondenties in de kleine arcana: hoe ze je reading verrijken

Als astroloog die naar de Tarot kwam, was de correspondentie van planeten en tekens met de Kleine Arcana niet alleen logisch, maar hielp me ook de succesvolle lezer te worden die ik vandaag ben. Inzicht in welke Tarot archetypen gerelateerd zijn aan welke planeet/teken hielp mij mijn relatie met de kaarten te verdiepen en gaf mij het vertrouwen in mijn leesvaardigheid.

Als je niet naar Tarot komt met een kennis van astrologie, zal het leren van deze laag van de kaartbetekenissen je vermogen om de kaarten toe te passen op verschillende situaties verrijken. Het is alsof je kennis van de linker hersenhelft integreert in een proces van de rechter hersenhelft - erg cool!

Waar komen de astrologische overeenkomsten vandaan?

Tarotkaarten zijn eeuwenoud en zijn geëvolueerd van speelkaarten die in veel verschillende culturen voorkomen. Astrologie is nog ouder en maakte deel uit van alle culturen die Tarotkaarten produceerden: Europa, het Midden-Oosten, en Azië. Maar de twee systemen speelden niet altijd samen.

De eerste historische toeschrijving van astrologische gegevens aan de Tarot die ik ken kwam in de late 1880 van de Hermetic Order of the Golden Dawn in Londen. Deze groep esoterici was een geheim genootschap gewijd aan de studie van occulte kunsten en omvatte leden als Aleister Crowley (van de Thoth Tarot) en Arthur E. Waite (van de Rider-Waite Tarot). Deze geleerden pasten een astrologisch systeem van decans toe op de kaarten. Zonder in te gaan op de technische kant van hoe zij dit deden, volstaat het te zeggen dat door het toevoegen van de decans als een correspondentie aan elk van de Kleine Arcana-minus azen en hof kaarten-zij een extra laag van betekenis creëerden die kon worden toegepast op elke kaart.

Hoe helpen astrologische correspondenties bij het lezen?

Ik vind dat het begrijpen van de correspondenties op een paar manieren helpt. Ten eerste, als ik om de een of andere reden niet weet hoe een kaart in een spreiding past of van toepassing is op de vraag, kan de astrologische correspondentie mijn intuïtie op gang brengen. Omdat ik weet wat de astrologische archetypen betekenen, kan ik ze in verband brengen met de vraag. Ten tweede kan de correspondentie de betekenis van de kaart in relatie tot de vraag verfijnen.

Laten we eens naar een voorbeeld kijken. Deze week heb ik voor een vrouw een spreiding met drie kaarten gemaakt waarbij astrologie een rol speelde. Ze vroeg wat om iets te doen aan het drugsmisbruik van haar tienerzoon. Wat ze specifiek wilde weten was waarom hij, na zo'n "braaf" kind te zijn geweest, was begonnen met elke dag wiet te roken. We deden een verleden, heden, toekomst spreiding.

De eerste kaart, in de verleden positie, was de Drie van Zwaarden omgekeerd. Dit vertelde me dat hij verdriet of liefdesverdriet had, maar hij hield het binnen. Omdat hij het verdriet niet wilde uiten, voelde hij zich er misschien door overweldigd en koos daarom voor drugs als een manier om de pijn te maskeren. De wetenschap dat deze kaart geassocieerd is met Saturnus in Weegschaal brengt de betekenis nog verder, en suggereert dat zijn hartzeer relationeel (Weegschaal) van oorsprong is en een gevolg is van de starre ideeën van de jongen over relaties of zijn angst om vast te zitten (Saturnus).

De tweede kaart, in de tegenwoordige positie, was de Ten van Wijzen. Deze kaart vertelde me dat, hoewel deze relationele liefdesbreuk had plaatsgevonden enige tijd geleden, hij was nog steeds de last van de gevoelens. Hij voelde zich op de een of andere manier verantwoordelijk voor een situatie met een andere persoon die hem zwaar viel. Saturnus in Boogschutter suggereert dat zijn vrijheid op een of andere manier was beperkt of dat hij de vrijheid van een ander had beperkt. Of dat zijn overtuigingen over een persoon of liefde/vriendschap in het algemeen werden uitgedaagd.

De derde kaart, in de Toekomstpositie, was de Negen van Schijven. Hier, ik voelde me een beetje stumped op het eerste om het verband te leggen met de andere kaarten. Door me de astrologie te herinneren - Venus in Maagd - was ik in staat om de sprong te maken. Venus in Maagd impliceert een soloreis naar genezing en tijd die alleen wordt doorgebracht om wijsheid, onderscheidingsvermogen en evenwicht te cultiveren. Ik vroeg de vrouw of ze al had nagedacht over strategieën om in te grijpen in het drugsgebruik van haar zoon. Ze zei dat ze vrienden had die hadden gekozen voor de "boot camp" stijl interventies voor hun kinderen, en het had gewerkt. Ik vertelde haar dat, op basis van deze kaart, hij misschien een mildere aanpak nodig had, waarbij hij zijn eigen wijsheid zou leren kennen. Mogelijk zou het ook nuttig zijn om een therapeut of counselor te vinden die de jongen zou kunnen helpen om te praten over het liefdesverdriet dat hem dwarszit.

U kunt aan deze korte lezing zien hoe de astrologie een subtiele maar belangrijke laag toevoegt aan de traditionele betekenissen van de kaarten. En het hielp me het verband te leggen met de laatste

Toen ze een paar weken later contact opnam met deze cliënt, vertelde ze dat toen ze haar zoon vroeg of hij hulp nodig had, hij uiteindelijk "ja" zei. Samen vonden ze een consulent die ook wildernisvisies voor tieners begeleidde. Dit is een perfecte uitdrukking van de Negen Schijven. Na een paar weken bij de consulent te zijn geweest, was hij in staat om zijn moeder te vertellen dat hij een klasgenootje zwanger had gemaakt en geld had gestolen zodat zij een abortus kon laten doen. Hij voelde zich kapot door deze ervaring en verantwoordelijk voor het hele gebeuren. Hij voelde ook veel schaamte. De jongen was in staat om nieuwe betekenis te vinden in de keuze die hij met het meisje had gemaakt over haar zwangerschap en om zelfvergeving en kracht te vinden voor de beproeving door toegang te krijgen tot de wijsheid die hij had opgedaan tijdens de tijd die hij alleen in de natuur had doorgebracht op de vision quest.

De Negen Schijven was cruciaal in deze lezing om mijn cliënt te helpen bij het kiezen van de juiste soort behandeling en hulp voor haar zoon. Ik geloof dat het kennen van de diepere laag van de Venus in Maagd hielp om die kaart te oriënteren op zijn toekomstige genezing, in tegenstelling tot een andere interpretatie van de Toekomstkaart.

Je kunt dit ook oefenen als je de correspondenties met de kaarten leert kennen. Zie hoe de subtiele variaties in betekenis je kunnen helpen te zien wat De Astrologische Correspondenties voor de Kleine Arcana

Suit van Bekers

Twee: Venus in Kreeft

Drie: Mercurius in Kreeft

Vier: Maan in Kreeft

Vijf: Mars in Schorpioen

Zes: Zon in Schorpioen

Zeven: Venus in Schorpioen

Acht: Saturnus in Vissen

Negen: Jupiter in Vissen

Tien: Mars in Vissen

Suit van zwaarden

Twee: Maan in Weegschaal

Drie: Saturnus in Weegschaal

Vier: Jupiter in Weegschaal

Vijf: Venus in Waterman

Zes: Mercurius in Waterman

Zeven: Maan in Waterman

Acht: Jupiter in Tweelingen

Negen: Mars in Tweelingen

Tien: Zon & Maan in Tweelingen

Suit of Wands

Twee: Mars in Ram

Drie: Zon in Ram

Vier: Venus in Ram

Vijf: Saturnus in Leeuw

Zes: Jupiter in Leeuw

Zeven: Mars in Leeuw

Acht: Mercurius in Boogschutter

Negen: Maan in Boogschutter

Tien: Saturnus in Boogschutter

Suit of Disks

Twee: Jupiter in Steenbok

Drie: Mars in Steenbok

Vier: Zon in Steenbok

Vijf: Mercurius in Stier

Zes: Maan in Stier

Zeven: Saturnus in Stier

Acht: Zon in Maagd

Negen: Venus in Maagd

Tien: Mercurius in Maagd

Heeft u een vraag over astrologische thema's in uw Tarot lezingen? Of misschien bent u nieuwsgierig hoe een lezer astrologische correspondenties zou toepassen op een lezing voor U. Vind een raadgever op Keen vandaag!