Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

De gouden eeuw van tarot: een tijdlijn

Zoals we gezien hebben, was de eerste geschiedenis van de tarot een ingewikkeld wandtapijt dat vaak feiten met drogredenen verweefde. Veel van de elementen die de geschiedenis lijken te vormen waren in werkelijkheid verzonnen, bedoeld om de mystiek van de tarot te vergroten. De opzettelijke introductie van fictieve banden met oude mystieke culturen werd strategisch ingezet om de aantrekkingskracht van de kaarten te vergroten. Dergelijke valse geschiedenissen hadden echter zo'n sterke aantrekkingskracht dat ze vaak woordelijk werden overgenomen en door velen als waarheid werden beschouwd.

Aan het einde van de 18e eeuw introduceerde Etteilla het eerste occulte deck, nu bekend als Le Grand Etteilla, met hermetische leerstellingen, en zette de toon voor een gouden eeuw waarin vooruitstrevende denkers en beroemde occultisten - zoals Kenneth MacKenzie, William Westcott, S. L. Mathers, en later A.E. Waite en Aleister Crowley de tarot terugbrachten naar haar ware historische oorsprong, terwijl tegelijkertijd de kaarten tot een ongekend niveau van status en acceptatie werden verheven, dat zijn hoogtepunt bereikte in de begindagen van de 20e Eeuw. Onze tijdlijn van strategische tarot gebeurtenissen gaat hier verder.

Terwijl de tarot haar populariteit behield toen de 19e Eeuw ten einde liep, was de wetenschap hard op weg om het heersende "geloof" van de 20e Eeuw en de moderne wereld te worden. Als gevolg hiervan raakten veel occulte bezigheden, waarvoor geen statistische of controleerbare gegevens beschikbaar waren, uit de gratie. Toch waren er mensen die met hun hartstocht voor de kaarten en hun leringen vooruit bleven gaan en zowel de kunst van de tarot als de De daaropvolgende decennia zouden een reeks nieuwe spirituele organisaties voortbrengen, zoals de Builders of The Adytum (B.O.T.A. ) en de Society of Inner Light; prachtige originele tarotillustraties door bekende kunstenaars, waaronder de Londense Lady Frieda Harris, en een scala aan tarotgerelateerde literatuur die de kaarten een plaats verzekerde, zo niet in de mainstream van de cultuur, dan toch een die in ieder geval nooit ver weg was van het bereik van diegenen wier hart en geest op zoek waren naar bronnen van psychische troost en intuïtieve informatie om hen te helpen in hun zoektocht naar zelfverwezenlijking en diepere kennis.

Als u op zoek bent naar een diepere verbinding met uw eigen persoonlijke geschiedenis, laat een tarotadviseur van KEEN u dan echt in contact brengen met uw verleden, heden en toekomst. toekomst.