Informatie nodig of uw partner of relatie?

Als geld in de weg staat van liefde

Liefde is een natuurlijke, vrije uiting van diepe genegenheid - zolang je er maar geen geld aan besteedt. Je weet hoe moeilijk het is om liefde levend te houden. Al die stappen en starts van een relatie zijn gekmakend. Als je daar geldkwesties aan toevoegt, kunnen gladde zeeën omslaan in een boze tsunami. Wat de vraag oproept: Als geld de liefde in de weg staat, wat kun je er dan aan doen?

Wanneer er voor het eerst problemen ontstaan, moet je je afvragen: "Wat is mijn relatie tot geld?" Geld kan voor de meeste mensen veel betekenissen hebben en het is vaak een gevoelig onderwerp. Niet genoeg hebben geeft zorgen. Voor sommige mensen is te veel hebben nog erger. Wat betekent geld voor jou?

Je weet dat je met geld geen liefde kunt kopen. Het is slechts een middel om te handelen. Met hard werken verdien je een salaris waarmee je een warm dak boven je hoofd hebt. Geld is een belangrijk aspect van ons leven, een aspect dat we in ere moeten houden met een gezond evenwicht tussen behoefte en verlangen. In "A Moveable Feast", een van 's werelds grootste romantische romans, schrijft Ernest Hemingway over een worstelende schrijver en zijn jonge vrouw die in de jaren twintig in Parijs wonen. Ze zijn smoorverliefd en vreselijk blut. Ondanks hun ontberingen, hebben ze plezier, het leven leren en een gezin stichten. Samen zijn ze een team op gelijke economische voet. Ze gaan hun uitdagingen samen aan. Samen overleven ze. Deze ervaringen vormen de basis van hun relatie. Echt partnerschap draait om liefde.

In elke relatie is er een evenwicht tussen rollen en bevoegdheden. De een is misschien assertiever dan de ander. Of meer gevend. Of meer aanhankelijk. Deze zachte evenwichtsoefening die we liefde noemen, is als een wipwap.

Financiële moeilijkheden zijn nooit zachtaardig. Twijfel, angst en bezorgdheid kunnen het evenwicht in jullie harmonieuze relatie gemakkelijk verstoren. Je begint elkaar minder te vertrouwen. Teleurstelling kan de room van jullie genegenheid doen stremmen. Angst vergiftigt ons vertrouwen in elkaar en in de overvloed van het universum en het vermogen van de aarde om te voorzien.

Geld is een goed excuus voor emotionele strubbelingen. Financiële problemen doen onze gemoederen oplaaien en ons in de verdediging schieten. Maar geldruzies kunnen diepere problemen en gevoelens van schaamte of ontoereikendheid verhullen. Een financiële ruzie verbergt en verwart vaak andere problemen.

In deze tijden van financiële chaos en werkeloosheid zijn er verschillende stappen die een sterk stel kan nemen om de economie te overleven en hun liefde te beschermen

Perspectief

Een meditatieve geest kan helderheid vinden in rommel. Gebruik uw kracht en objectiviteit om afstand te nemen en uw leven in een langetermijnperspectief te zien. Denk niet aan morgen. Kijk veel verder vooruit. Herinner elkaar aan jullie doelen en verlangens.

Jouw perspectief zal jullie huidige tegenspoed herdefiniëren als een tijdelijke tegenslag. Uw objectiviteit zal u in staat stellen een oplossing voor uw problemen te ontdekken. Kijk in stilte naar binnen.

Leven en liefhebben in het huidige moment

Spreek samen eerlijk over uw zorgen en verheug u in de kracht van het leven in het moment. Benoem bewust de goede dingen. Wees dankbaar. Zoek naar humor. Lachen zal duisternis in licht veranderen. Raak elkaar aan, nu en vaak.

Partnerschap

Herhaal de geloften van uw relatie wekelijks, of zelfs dagelijks. Als u getrouwd bent, gebruik dan uw huwelijksgeloften. Als u verkering hebt, laat uw partner dan weten hoeveel u over hem of haar leert en van hem of haar houdt. Herhaald als een affirmatie, zult u uw kracht en prioriteit te vinden. Zijn jullie samen sterker dan apart?

Het vaakst tast geld het staal van een verbintenis aan. Shakespeare schreef er vaak over. Geld is een uitdaging voor de sterkste relaties. Geld is macht en dat kan De timing van een tsunami of een financiële crisis is allesbepalend. Een nieuw stel, jong in een relatie, kan meer moeite hebben om een tragedie te overleven dan twee partners met tijd en een geschiedenis. De uitdaging kan iets moois zijn. Afspraakjes maken is als winkelen, een partner op maat uitproberen. Hoe je liefje op geld reageert, kan een heel belangrijk inzicht zijn in zijn karakter en jullie toekomst. Let goed op. Geeft hij te veel uit? Doet hij zijn harde werk eer aan en spaart hij? Is hij solvabel? Iemands persoonlijke verantwoordelijkheid blijkt meestal uit zijn portemonnee.

Heden ten dage zijn financiële zorgen de norm, niet de uitzondering. Iedereen heeft het moeilijk. Banen en pensioensparen zijn schaars. De wereld is onrustig. Je hebt een nieuwe mantra nodig: "Alles komt goed." U moet de weg van de hoogmoed zoeken en uw waarden onderzoeken, zodat u kunt definiëren wat echt belangrijk is.

Tot slot moeten we toegeven dat geld op zich niet slecht is. En waarom zou je soulmate niet rijk zijn?

Gerelateerde artikelen