Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

Vijf bekers omgekeerd tarotkaart

De Vijf van Bekers is een van die "onwelkome" kaarten, dus de omgekeerde is een blij gezicht. In plaats van weg te zinken in de teleurstelling en wanhoop van de rechtopstaande versie, laat de omgekeerde Vijf van Bekers zien dat je eindelijk verder gaat en dat de dingen er weer beter uit gaan zien. Valleien in het leven zijn onvermijdelijk, maar dat betekent ook dat weer opstaan ook onvermijdelijk is. Dus, kop op! Het gaat steeds beter met je als deze kaart omgekeerd in je tarotspreiding voorkomt.

De droevige kant van de Bekers

De Bekers staan voor gevoelens en emoties, en daar horen ook de droevige en depressieve gevoelens bij. Je kunt niet echt geluk hebben zonder verdriet, dus zo verontrustend als het kan zijn om verdriet te zien, het is een noodzakelijke verandering.

Het getal vijf staat meestal voor verandering - die, in het geval van de Vijf van Bekers, is de verandering van hoop naar verlies. Als je kijkt door de pak van bekers, zie je de Aas met zijn begin in de liefde, de Twee met zijn romantiek, Drie met de vieringen, en dan Vier met de herwaardering en het besef dat de liefde misschien niet was wat je dacht dat het was. Bij kaart Vijf komt de teleurstelling als je rouwt om wat verloren is gegaan.

Dingen gaan omhoog - kant omlaag

Dus als zie je die omgedraaide Vijf van Bekers, die teleurstelling is voorbij. Ken je het gezegde, "Zet die frons op zijn kop"? Dat is wat hier gebeurt. Wat de situatie ook is, je bent nu in staat om te erkennen wat er is gebeurd en op zoek te gaan naar de nieuwe mogelijkheden die een verandering in perceptie met zich meebrengt.

Kijk eens naar de kaart. De meeste kaarten tonen een man in een mantel die met zijn rug naar ons toe staat en naar beneden kijkt naar drie kopjes die op hun zij liggen. Twee rechtopstaande kopjes staan achter hem. Als je dat omdraait, worden die twee kopjes - die er nu nog rechtop uitzien - plotseling prominenter. De frons van de man staat nu letterlijk op zijn kop. In feite begint de mantel van de man ook te lijken op een andere beker waar hij in duikt.

Als je naar de rechtopstaande versie kijkt, zie je dat de twee rechtopstaande bekers achter de man staan. Dat zijn de bekers die de man nog heeft, en misschien heeft hij die nu niet in de gaten. Wanneer de kaart van de Schoppenvijf echter omgekeerd verschijnt, is het nu tijd om te zien wat je nog hebt en daar blij mee te zijn.

Omkeringen duiden meestal op blokkades, maar in dit geval is het de depressie die geblokkeerd wordt. Merk op dat de depressie niet wordt ingedamd, maar alleen wordt geblokkeerd om verder te gaan. Je hebt een muur geraakt wat betreft verdrietig zijn, en je kunt alleen maar gelukkiger worden als je voorbij die muur wilt komen.

Er zijn een paar interpretaties waarbij de Omgekeerde Vijf van Bekers nog steeds een vorm van teleurstelling kan betekenen, maar het gevoel wordt scherper - het is bijna als een zuivering die het gevoel loslaat zodat je verder kunt gaan. In beide gevallen wijst de kaart op een emotioneel herstel, vergelijkbaar met wat de rechtopstaande Zes van Zwaarden zegt, alleen met de nadruk op een emotioneel onderwerp.

Een andere interpretatie is dat de omgekeerde versie eigenlijk erger is dan de rechtopstaande versie, maar dit is zeldzaam. Deze kaart is meestal positief, en het idee dat hij slechter en deprimerender is, kom je niet vaak tegen.

Als je vraag over een deprimerend onderwerp gaat, dan is omgekeerd de Schoppenvijf een goede kaart om in een toekomst- of uitkomstpositie te krijgen.

Als je de kaart in het verleden krijgt, maar je bent nog steeds teleurgesteld over het onderwerp van de vraag, dan is dat misschien een aanwijzing dat het tijd is om te stoppen met kniezen en jezelf te verdrinken in zelfmedelijden. Accepteer dat je een moeilijke periode achter de rug hebt, maar nu is het tijd om te overwegen dat het teleurgestelde gevoel dat je hebt gehad slechts een overblijfsel is en losgelaten moet worden.

De omgekeerde Vijf van Bekers zou echt een welkom gezicht moeten zijn in je tarotspreiding. Als je niet zeker weet hoe de kaart in je vraag past, of als je een andere tarotspreiding wilt zien om meer duidelijkheid te krijgen, kun je een online tarotlezing krijgen op Keen. Het helpt om een andere persoon te laten kijken naar wat er naar voren komt en te zien hoe de interpretaties van die persoon jouw kijk op de situatie veranderen.

De vijf bekers omgekeerd tarotkaart geeft de volgende signalen een tijd van herstel, je beter voelen, en het veranderen van emotionele doelen. Misschien heb je net een teleurstelling achter de rug, iets uit het oog verloren waarvan je echt had gehoopt dat het zou gebeuren. Maar het einde brengt het begin, dus houd je ogen open. Misschien ontdek je dat je door een oudere situatie op te ruimen, ruimte hebt gemaakt voor iets meer fantastisch.