Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

De keizerin omgekeerd tarotkaart

Wanneer je de Keizerin omgekeerd in een tarotspreiding trekt, let dan goed op. Niet alleen krijg je bezoek van een van de Grote Arcana, maar die kaart is een van de vroegste Grote Arcana kaarten in het deck en de sleutel tot zeer fundamentele kwesties in je leven. Dit is een teken om je in te houden en te evalueren, want wat er ook aan de basis van je vraag ligt, het kan gevolgen hebben voor je vrijheid, je comfort en je vermogen om controle te hebben over je leven, evenals je vermogen om respect te hebben om anderen controle te laten hebben over dat van hen. De keizerin is een geweldige kaart, maar de omgekeerde vorm is een teken dat er iets niet klopt en zo snel mogelijk moet worden aangepakt.

Major Arcana Calling

De Major Arcana kaarten vertegenwoordigen de belangrijkste kwesties en fasen van je leven, terwijl de Minor Arcana de details toevoegen. Als je een Grote Arcana kaart in een lezing, een beetje meer aandacht besteden aan die plek in de verspreiding, want het betekent dat er een belangrijk punt in uw vraag met betrekking tot die kaart.

Maar wat maakt de Keizerin zo bijzonder is dat het een vroege kaart. De Grote Arcana beginnen met de Dwaas die op weg gaat voor zijn taak of reis, en de reeks gaat dan verder met twee ouderlijke-achtige sets: De Magiër en Hogepriesteres, en De Keizer en Keizerin. Als je een van deze kaarten krijgt, krijg je een zeer fundamentele wake-up call, omdat deze kaarten zijn als je familie. Zij zijn de matriarchen en patriarchen, en terwijl zij vertegenwoordigen een aspect van wat je meemaakt in je leven (bijvoorbeeld de grote verandering van de Toren), ze zijn ook je achtergrond en je oorsprong. Er is iets meer daar met deze kaarten.

Een overzicht van de Keizerin

Het belangrijkste van de Keizerin in het algemeen is te vinden in haar fysieke presentatie:

  • Pompelgranaatmotieven op haar gewaden en een zwangerschap:Tekenen van vruchtbaarheid, wat betrekking kan hebben op kinderen, maar ook op creativiteit en groei, zij het artistiek, persoonlijk, tuinieren vaardigheden, of wat heb je.
  • De sterrenkroon: Dit is een spirituele link met de Hogepriesteres, die laat zien dat de Keizerin niet alleen een fysieke moeder is, maar ook een vorm van emotionele ondersteuning. Sommige interpretaties beschouwen de kroon als een teken van engelachtige eigenschappen.
  • Het hartschild: Veel voorstellingen van de Keizerin tonen een hartvormig schild bij haar, of tonen haar een schild met een hart erop (of een gelijkaardig symbool) vast te houden. Dit is je beschermster, ze beschermt je tegen het slechte en verdedigt je emoties.
  • Vloeiende gewaden en blond haar: En over emoties gesproken, kijk eens hier. Een klassieke tekening van de Keizerin, van het Rider-Waite deck, toont haar in vloeiende, bijna stromende gewaden, en ze is typisch blond. Dit verbindt haar met de pak van bekers en de nadruk op emotie en gevoel, dat is wat moederfiguren zijn ook vaak verbonden met. Het kan ook staan voor de stroom van creativiteit en hoe comfort de stroom vergemakkelijkt.

Die omgekeerde kaart, Tho

Draai de keizerin echter ondersteboven, en

Een van de meer directe interpretaties is overbevrediging, verstikking en mogelijk problemen in verband met zwangerschap. De omgekeerde Keizerin kan betekenen dat er een ongeplande zwangerschap, miskraam of onvruchtbaarheidskwestie op komst is; jij of iemand die je kent kan betrokken zijn bij een zwangerschap die goed lijkt te verlopen maar vervolgens op obstakels stuit, zoals een financiële situatie die een duikvlucht neemt. Zelfs als de fysieke zwangerschap niet wordt beïnvloed, kan er iets omheen zijn dat de zwangerschap bemoeilijkt.

Het kan ook zijn dat de zwangere vrouw te maken krijgt met heel vervelend smoezelig gedrag van familieleden. Als dat alarmbellen bij je doet rinkelen, heb je nu de kans om een strategie te ontwikkelen. Spaar, ga zuinig om met het salaris en ga voor minimalisme bij het inrichten van de babykamer. Stel grenzen aan opdringerige familieleden of collega's en zorg ervoor dat jij of degene die zwanger is, haar rechten kent wat betreft verlof om gezinsredenen. En zorg voor je eigen gezondheid!

Echt zwanger zijn en moederschap hoeven natuurlijk niet per se nodig te zijn. Misschien bent u van baan aan het veranderen en krijgt de keizerin te maken met het gedrag van anderen. Je kunt te maken krijgen met een prima donna, of een supervisor die iets te veel op je moeder lijkt (hoewel een waarschuwing: zorg ervoor dat je geen onbewust vooroordeel projecteert tegen een vrouwelijke supervisor). Of je hebt iemand die er niet zo blij mee is dat vrouwelijke werknemers zwanger worden, en die houding heeft invloed op iedereen op kantoor.

En het kan ook jij zijn die die lastige werknemer wordt. Let ook op hoe je je tegenover anderen gedraagt.

Problemen met een vrouw of vrouwelijk boegbeeld is ook een mogelijke interpretatie. Je kunt niet aan alle vrouwen in je leven denken als moederfiguren, omdat velen dat duidelijk niet zijn, en het is een stereotype om alle vrouwen te behandelen alsof ze alleen maar moeders zijn in een of andere vorm. Maar om je vraag te beantwoorden: er is een verband tussen de relatie hogerop/lager en ouder/kind, en de omgekeerde Keizerin kan erop wijzen dat de hogerop niet het beste met je voorheeft.

Overmoederen kan ook gelden voor mensen die op gelijke voet staan. Een overdreven "zorgzame" huisgenoot, een vreemde die ongepast commentaar geeft op je kleding of eetgewoonten - dit kan allemaal te maken hebben met de omgekeerde Keizerin. Mede-afhankelijkheid en het mogelijk maken zijn ook verwante gedragingen.

Teruggedraaide tarotkaarten kunnen betekenissen hebben die aan beide uiteinden van de schaal liggen. In het geval van de omgekeerde keizerin kan er sprake zijn van verstikking, maar ook van verwaarlozing en zelfs pesten. Dit aspect van de omgekeerde kaart is niet aardig en niet zorgzaam, en in plaats van troost te bieden, wil het troost wegnemen of kan het je gewoon niet schelen of je je op je gemak voelt.

Op een minder traumatische noot kan de omgekeerde keizerin gaan over geblokkeerde creativiteit. (Dat klinkt eigenlijk als een opluchting na alle andere mogelijke betekenissen. "O, een writer's block? Is dat alles?") Kijk in dit geval naar hoe je je op je gemak voelt bij het project, of zelfs naar je fysieke comfort, inclusief de netheid van je werkruimte en de omringende omgevingsfactoren, die allemaal invloed hebben op hoe je creatieve inhoud produceert.

Als je moeite hebt om te onthouden wat de omgekeerde Keizerin betekent, kijk dan eens naar die sterrenkroon. Als de kaart omgedraaid is, lijkt het alsof de sterren vallen. Er is iets misgegaan met de groeiende, vloeiende liefde van de Keizerin.

Maak je echter niet ongerust. Onthoud dat de omgekeerde Keizerin één kaart is, en dat de omliggende kaarten allemaal een rol spelen. Misschien is iedereen die erbij betrokken is fantastisch, en is de omgekeerde Keizerin niet zo moeilijk om mee om te gaan. Of misschien staat de omgekeerde Keizerin juist aan jouw kant, en werken jullie samen aan het overwinnen van geblokkeerde creativiteit bij een werkproject. Een professionele online tarot lezing zal je helpen om de hele tarot te lezen en niet slechts één aspect ervan.

De omgekeerde Keizerin is een teken om op te letten. Maar, zoals alle tarot-tekens, is het geen zeker signaal dat alles mis zal gaan. Je zult merken dat je genoeg oplossingen hebt om uit te kiezen, nu je dat hoofd omhoog.