Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

Moet ik verhuizen? de tarot helpt bij de beslissing om van stad te veranderen

Wanneer mensen van stad willen veranderen, doen ze dat om een van de volgende twee redenen: weggaan van waar ze zijn, of ergens nieuw beginnen. Dat lijkt hetzelfde, maar dat is het niet: Meestal stellen we ons aanvankelijk slechts het een of het ander voor. Het probleem ontstaat wanneer we aan de andere kant beginnen te denken. Misschien wilt u uw geboortestad verlaten, maar opnieuw beginnen is eng. Omgekeerd wil je misschien een nieuw deel van het land proberen, maar haat je de gedachte aan het achterlaten van familie, vrienden en die brunchplek waar je zo van houdt. Verhuizen is een van de grootste beslissingen die we kunnen nemen, waarbij herinnering en verlangen samenkomen, verleden en toekomst in elkaar overvloeien. Daarom wenden veel mensen zich tot Tarotkaarten voor advies bij het nemen van een van de belangrijkste beslissingen in het leven.

Zal ik blijven of zal ik gaan?

Recentelijk kreeg ik een telefoontje van Jason. Jason was in een stad die hij leuk vond, een stad waar hij veel vrienden had en waar hij was geworteld. Het was niet zijn geboortestad, maar hij had zijn geboortestad toch nooit leuk gevonden. Hij woonde nu in St. Louis, een stad die hij was gaan bewonderen en waar zijn carrière tot bloei begon te komen. Het eten was er voortreffelijk - Jason was een grote BBQ-ganger - en de mensen waren vriendelijk. Hij begon zelfs van de Arch te houden, hoewel hij niet zeker wist waarom deze symbool stond voor de westwaartse expansie.

Toen bood Jasons bedrijf hem de kans om naar Chicago te verhuizen. Het bedrijf breidde daar uit en wilde dat hij deel van het nieuwe kantoor. Het was niet echt een grote stap voorwaarts - er was een salarisverhoging, maar dat was vooral te wijten aan de kosten van levensonderhoud veranderingen. Zijn carrière zou, in theorie, ongeveer hetzelfde zijn of hij nu bleef of vertrok.

Natuurlijk weten we dat dit nooit het geval is. Op een nieuwe plek zijn betekent nieuwe kansen en uitdagingen, waardoor je hoger of lager kunt komen te staan. Blijven op een plek betekent hetzelfde. Misschien blijf je, maar na een maand komt er een nieuwe baas aan wie je een hekel hebt. Misschien neemt je collega in het nieuwe kantoor ontslag en krijg jij promotie, iets wat niet zou zijn gebeurd als je was gebleven. Elke keuze die we maken, heeft een enorme impact, die doorwerkt in oneindig veel mogelijkheden.

Verhuizen benadrukt de impact van onze keuzes door een enorme nieuwe wereld van mogelijkheden te openen. Daarom is het een van de moeilijkste beslissingen die we kunnen nemen. Het gaat niet alleen om carrières. Je kunt in je nieuwe stad op straat lopen en iemand tegen het lijf lopen, en een jaar later ben je getrouwd. Of hetzelfde zou kunnen gebeuren in de stad waar je nu bent, maar niet zou gebeuren als je weggaat. Je kunt nieuwe vrienden ontmoeten, of je kinderen kunnen zich ellendig voelen. We weten het niet. Dit soort verwarring kan gemakkelijk tot verlamming leiden.

Jason's lezing: Een tweepadige spreiding

Er zijn vele manieren waarop de Tarot je kan helpen een beslissing te nemen. Een die ik altijd leuk heb gevonden is de , die helpt bij binaire keuzes. Hierbij zijn er vijf kaarten: twee voor de positieve en negatieve uitkomst van de ene keuze, twee voor de andere, en één beslissende, onafhankelijke factor.

Maar voor Jason besloot ik een tweepadige spreiding te doen. Dit hield in dat ik zes kaarten neerlegde, drie in elke rij, waarbij elke rij een van de keuzes voorstelde. De bovenste was St. Louis en de onderste was Chicago.

St. Louis pad

De eerste kaart die op dit pad werd getrokken was de Vijf van Pentakels. Dit was geen goed teken. Het wordt vaak geassocieerd met armoede en financiële onzekerheid. Dit zou kunnen betekenen dat dingen niet goed gaan op het werk, of het zou andere dingen kunnen betekenen-een auto-ongeluk dat veel geld kost of gezondheidsproblemen. Er zijn interpretaties waaruit blijkt dat deze negativiteit een manier kan zijn om kansen te creëren, maar het blijft een verontrustend teken.

De tweede kaart was de Vijf van Zwaarden. Dit betekent vaak nederlaag, oneer en schaamte. Dit leek direct in lijn met de eerste kaart.

De derde getrokken kaart was, interessant genoeg, de Aas van Wijzen. De Aas van staven wordt geassocieerd met creativiteit, nieuwe projecten en carrières. Het betekent dat je je losmaakt van iets wat je altijd hebt gedaan en een nieuwe bestemming smeedt. In combinatie kan dit pad gelezen worden als iets nieuws proberen en falen, of problemen hebben maar deze gebruiken om een nieuw en opwindend leven op te bouwen.

Chicago Pad

De eerste kaart die getrokken werd in Chicago was De Keizerin. De keizerin is, niet verrassend, een teken van veiligheid en welzijn, met name financieel. Ze wordt ook geassocieerd met een stabiel huwelijk en relatie, en mogelijk zwangerschap. Jason, die op het moment van onze lezing vrijgezel was, voelde zich tot beide interpretaties aangetrokken.

De tweede kaart was nog veelbelovender. De Zeven van mantsen staat voor carrière maken, succes en de moed die nodig is om die dingen te bereiken.

De derde kaart, de Zes van Bekers, had een interessante divinatoire betekenis. Het benadrukt hoe de toekomst wordt bepaald door het verleden. Beslissingen die je hebt genomen, mensen die je hebt gekend, relaties die eerder zijn geweest, deze zullen allemaal een rol gaan spelen. Het kan zoiets gewoons betekenen als: "Ik heb een verkoopopleiding gevolgd, en nu is verkoop een belangrijk onderdeel van mijn baan" tot: "Iemand ontmoeten die je van lang geleden kende toen die ook naar Chicago verhuisde."

Op het eerste gezicht leek het een makkelijke beslissing. Chicago leek beter. Maar Jason moest een aantal beslissingen nemen: Chicago leek de slimste keuze, maar het was misschien ook te veilig. St. Louis leek meer kans te hebben om aan de kant te gaan, maar misschien was het ongebaande pad wel een weg naar meer geluk.

Dat is de kern van Tarot. Het zal je niet precies vertellen wat er gaat gebeuren. Het zal je niet vertellen "Chicago betekent een promotie, een gelukkig huwelijk en betere pizza" (hoewel je voor het laatste geen spirituele begeleiding nodig hebt). Het laat je de paden en mogelijkheden zien, en laat je kiezen waar je de meeste waarde aan hecht.

Heb je begeleiding nodig bij het nemen van een grote levensbeslissing? De adviseurs van KEEN.com kunnen help.