Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

Hoe een tarot lezing een architect uit st. louis broodnodige carrièrebegeleiding gaf

Sommige mensen gaan door het leven of hebben geen richting. Terwijl een paar van deze stuurlozen in een baan terechtkomen die bij hun temperament en vaardigheden past, gaan vele anderen van de ene baan naar de andere en vinden nooit vervulling. Dan zijn er de serieuze zielen die al op jonge leeftijd hun roeping vinden en hun passie nastreven, ongeacht de financiële of emotionele kosten. En ten slotte zijn er de mensen die hun interesses in de loop van de tijd laten ontwikkelen; die op basis van zorgvuldige overwegingen de voor- en nadelen van mogelijke werkgerelateerde keuzes kunnen afwegen en over het algemeen een carrière vinden waarin ze uitblinken en die hen ook emotionele en financiële voldoening brengt.

Maar zelfs de meest volwassen, weloverwogen persoon die zorgvuldig de loop van zijn carrière heeft uitgestippeld, kan op een kruispunt komen, of gewoon tegen een muur aanlopen waar hij geen weg meer uit weet te vinden. Als dat gebeurt, kan een tarotkaartlezing vaak verborgen krachten onthullen aan beide kanten van de baanvergelijking - of het nu iets is dat je misschien niet duidelijk ziet dat je tegenhoudt, of een kans aan de horizon waarvan je je nog niet bewust bent - die uiteindelijk de toekomst van je carrière zullen bepalen.

Bouwen op je troeven

Toen Tim, een architect, bij me kwam, had hij precies zo'n kruispunt bereikt in zijn huidige baan. Tim had al vroeg ontdekt dat hij bedreven was in wiskunde en graag met zijn handen werkte. Als tiener hielp hij zijn vader, een zeer bekwame (zij het amateur) vakman, met een aantal doe-het-zelfprojecten in en om het huis. Een van hun meest trotse prestaties was het uitmetselen van de muren en het creëren van een keuken voor Tims moeder met een dakraam en een buitendek.

Na de middelbare school besloot Tim wijselijk om deze vaardigheden te vertalen naar een studie architectuur aan de universiteit. Hij was een getalenteerde student en slaagde bijna als beste van zijn klas. Niet lang nadat hij zijn masterdiploma had behaald, kreeg hij een baan aangeboden bij een prestigieus plaatselijk bedrijf. Hoewel Tim zijn werkgevers bewonderde om hun eerlijkheid en integriteit, kreeg hij steeds meer moeite met hun conservatieve ontwerpbenadering - want een bedrijf dat in de schaduw van St. Louis' dynamische Gateway Arch werkte, hield de zaken graag traditioneel. Het bedrijf was stabiel, maar stagneerde een beetje. Tim verlangde ernaar om betrokken te zijn bij een meer vooruitstrevende benadering van de bouwsector en was vooral gefascineerd door nieuwe vormen van duurzame architectuur.

Zal ik blijven of zal ik gaan?

Tim was enthousiast toen hij voor het eerst hoorde dat zijn bedrijf zou bieden op een contract voor een enorme nieuwe gemengde woon- en winkelgemeenschap die in een naburige stad werd gepland. Vol enthousiasme werkte hij aan een aantal voorlopige ontwerpen voor de eerste strategiebijeenkomst, om tot de ontdekking te komen dat de hogere leiding al was begonnen met een van de Ze verwachtten van hem dat hij zijn steentje zou bijdragen.

Tim was niet vies van het ontlopen van verantwoordelijkheid en had zijn opdracht aangenomen, vastbesloten om zijn best te doen, maar zijn baas kon er niets aan doen dat Tim niet enthousiast genoeg was. Toen ze hem daarop aansprak, vertelde Tim openhartig de waarheid. "Ze leek niet erg onder de indruk van mijn idee," vertelde Tim me bedroefd, "maar ze vroeg wel om mijn voorbereidende werk en de ondersteunende cijfers te zien, dus voordat ik afgelopen vrijdag vertrok, heb ik die aan haar gegeven zodat ze ze in het weekend kon bekijken."

Toen maandag en dinsdag voorbij waren en woensdag bijna voorbij was zonder iets te zeggen, begon Tim zich zorgen te maken. Woensdag aan het eind van de dag kreeg Tim een e-mail van zijn baas om zijn werk op te schorten, met de mededeling dat zij en de andere partners vrijdagochtend een afspraak met hem wilden maken. Wat het gesprek zou inhouden, kon Tim alleen maar vermoeden, maar nu hij een lijn in het zand had getrokken, zou hij de moed hebben om aan zijn overtuigingen vast te houden? Het was niet waarschijnlijk dat ze hem zouden ontslaan, maar Tim wist niet zeker of hij blij zou zijn als hij bij het bedrijf zou blijven werken zonder meer creatieve input.

Een solide basis

Ik kon zien dat Tim van nature pragmatisch was, en hoewel hij graag alle aspecten bestudeerde voordat hij een beslissing nam, zou hij er waarschijnlijk de voorkeur aan geven om meteen ter zake te komen. Ik besloot dat de Drie Lotgevallen Spreiding zou bieden Ik hoopte dat ik hem de antwoorden kon geven die hij nodig had om een weloverwogen keuze te maken over zijn toekomst, zonder hem te overladen met al te veel esoterische factoren.

Tim en ik concentreerden ons allebei op zijn werksituatie terwijl ik de kaarten schudde. Ik vroeg Tim om zich te concentreren op het pad dat hem tot zijn huidige situatie had gebracht en liet hem de kaarten in drie stapels snijden. "Leg ze nu terug in welke volgorde je ook kiest," instrueerde ik, en "denk deze keer aan de huidige situatie." Toen hij klaar was met deze taak, vroeg ik hem de stapel nog een laatste keer te snijden en zich te concentreren op een eindresultaat.

Tim gaf me de stapel en ik deelde de bovenste drie kaarten uit. De eerste, die het verleden symboliseerde, was de Acht van Pentakels, die bijna een perfecte metafoor leek voor Tim's leergierige aard en de discipline die hij had gebruikt om zijn huidige status te bereiken. De kaart was weliswaar positief, maar leek ook te duiden op een leerperiode die nu ten einde liep.

Voor de middelste kaart, die de huidige sfeer rond de vraag weergeeft, had Tim de Pagina van staven getrokken. Deze kaart betekent gedurfde gedachten, renaissance, en persoonlijke heruitvinding. Het was een bevestiging dat Tim's ideeën niet alleen goed waren, maar dat ze hem ook naar het volgende niveau zouden brengen in zijn

De derde kaart, die de uiteindelijke uitkomst voorstelt als Tim op koers blijft, was de drie Pentakels. "Je wordt de man waar je heen moet, Tim," onthulde ik. Deze kaart suggereerde dat men binnenkort naar Tims expertise zou zoeken en dat zijn ontwerpen zouden worden uitgevoerd. "Ik weet niet zeker of dit bij je huidige baan of bij een toekomstige werkgever zal gebeuren", zei ik tegen hem, "maar mijn advies is om voet bij stuk te houden."

Het koude daglicht

Vrijdagochtend was Tim klaar voor zijn vergadering. Hij had besloten dat groen bouwen de toekomst was, en als het bedrijf het niet met hem eens was, zou hij ze dat ruim van tevoren laten weten en dan verder gaan. Zoals het was, hij hoefde zich geen zorgen te maken. De volgende keer dat we elkaar spraken, vertelde Tim dat de vergadering anders was verlopen dan hij had gedacht.

Tim's baas, een slimme zakenvrouw, had zijn voorlopige plannen en cijfers bestudeerd. "Groen bouwen is een verandering voor ons," gaf ze toe, en voegde er lachend aan toe, "maar ik denk niet dat we het ons kunnen veroorloven om niet mee te gaan in de huidige eeuw."

Het bedrijf besloot twee voorstellen voor het komende project op te stellen: een traditioneel voorstel en een voorstel op basis van Tims werk, en beide voorstellen in te dienen. Ze wachtten nog steeds op een beslissing of ze het contract zouden krijgen of niet, maar ondertussen had Tims baas hem een rol aangeboden als teamleider in een nieuwe divisie die zou richten op duurzame architectuur, wat hij graag accepteerde.

Zit je op een kruispunt waar je werkt en heb je behoefte aan wat inzichtelijke loopbaanbegeleiding? Laat een KEEN-adviseur u tonen welke weg u moet nemen voor de best mogelijke resultaat.