Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

Laat de twee paden tarot spreiding je leiden op het pad naar succes.

Het is een routineonderdeel van de menselijke conditie om ons in situaties te bevinden waarin we geconfronteerd worden met tegenstrijdige verlangens. In het gedicht van Robert Frost, "The Road Not Taken", denkt de spreker na over zo'n raadsel: "Twee wegen liepen uiteen in een geel bos, en het spijt me dat ik niet over beide wegen kon reizen en één reiziger kon zijn", klaagt hij. Terwijl voor Frost het nemen van de minst bereisde weg "het verschil maakte", is het niet altijd duidelijk welke tweesprong "één reiziger" uiteindelijk naar een positief, belonend lot zal leiden.

Net als de Draaiend Pad Spreiding, kan de Twee Paden Tarot Spreiding een waardevolle lens zijn om de voors en tegens van twee mogelijke scenario's te bekijken, maar ook om de factor in beeld te brengen die waarschijnlijk de uiteindelijke uitkomst zal bepalen. Maar terwijl de Kronkelpaden-spreiding de beslissingen onderzoekt die je moet nemen, belicht de Tweepaden-spreiding verschillende mogelijke uitkomsten en de krachten (intern of extern) die je uiteindelijke keuze zullen beïnvloeden.

Een Shark Tank-moment

Toen ik Jason uit Albuquerque, New Mexico, sprak, vertelde hij me dat hij voor precies zo'n beslissing stond en het gevoel had in twee tegengestelde richtingen te worden getrokken. Jason had een klein maar zeer succesvol bedrijf opgebouwd. Zijn unieke niche bestond uit het creëren en leveren van op maat gemaakte bestellingen van hoogwaardig dierenvoer aan een toegewijde en groeiende klantenkring. Het was duidelijk dat hij een punt had bereikt waar uitbreiding op zijn plaats was, en hij was Terwijl hij probeerde uit te zoeken wat de volgende stap zou zijn, werd hij benaderd door een groot bedrijf dat hem een royaal franchiseaanbod deed. Hoewel de financiële compensatie uitstekend was, moest Jason wel het meerderheidsbelang in zijn bedrijf afstaan. Het contract vroeg ook om de overdracht van alle gepatenteerde recepten en bevatte een nogal afschrikwekkend niet-concurrentiebeding, waardoor Jason gedurende een periode van vijf jaar geen nieuwe zaak in dezelfde categorie mocht starten.

Hoewel een deel van hem stond te springen van vreugde over het idee om het groot te maken, had Jason enkele serieuze bedenkingen. "Mijn klanten vertrouwen echt op me," zei hij. "Hun huisdieren zijn als familie voor ze. Ik ben alleen bang dat het nieuwe bedrijf niet zo zorgvuldig met de kwaliteit om zal gaan, en dat ik geen controle meer heb over wat er onder mijn zuurverdiende merknaam de deur uitgaat."

De lezing

Top Links: Negen van Wijzen

De kaart linksboven werpt licht op de eerste mogelijke conclusie. De staven op deze positie geeft aan dat Jason terecht bezorgd was. Op deze kaart staat een gewonde man, met een verband om zijn hoofd, alleen, met een enkele duig in zijn hand. Acht andere staven staan achter hem opgesteld, en hij denkt bezorgd na over de invloed die zij zullen hebben op de uitkomst van een gevecht dat aan de gang is. Hoewel hij de controle kan overnemen, ziet het er niet naar uit dat de kansen in zijn voordeel zijn. Het is waarschijnlijker dat de staven door anderen zullen worden opgepakt, die hem op hun beurt zullen verslaan... en een teamspeler zijn, daar is niemand bij gebaat goed als het team waar je je bij hebt aangesloten zich tegen je keert.

Top rechts: Zes van Tovertanden

De kaart rechtsboven werpt licht op de tweede mogelijke conclusie. Op deze kaart overziet een eenzame ruiter te paard een overwinningsscène. Op zijn hoofd prijkt een krans van lauweren die hem tot overwinnende held uitroept, terwijl rondom hem een juichende menigte hem met groot genoegen begroet.

Voor Jason was de tweede conclusie duidelijk te wensen overgelaten. Succes en voldoening lagen in de ene richting, terwijl tegenspoed in de andere lag. Kon hij de krachten begrijpen die hem in beide richtingen trokken, en verstandig kiezen?

Midden links: Zeven van bekers

De kaart midden links werpt licht op wat je in de richting van de eerste conclusie (de kaart direct hierboven) roept. Zoals we al eerder hebben gezien, komt de Seven van Bekers vaak naar boven als er een aanbod op tafel ligt dat letterlijk "te mooi is om waar te zijn". De figuur die de vraagsteller voorstelt reikt naar een wolk die plotseling, als bij toverslag, voor hem is verschenen. Deze wolk is uitgespreid als een banket dat een verscheidenheid aan mogelijke lotgevallen biedt, maar zelfs de keuzes die aantrekkelijk lijken, kunnen verborgen demonen en valse beloften verhullen.

Ik waarschuwde Jason dat ik vond dat hij op zijn hoede moest zijn voor de franchise-deal. "Ik zeg niet dat je het niet moet doen," legde ik uit. "Dat is aan jou, maar ik denk dat je moet echt in het bedrijf graven om er zeker van te zijn dat ze in orde zijn."

Midden rechts: Acht van Pentakels

De kaart rechts in het midden werpt licht op datgene wat je in de richting van de tweede conclusie roept (wederom de kaart die er direct boven is geplaatst). Op de Acht van Pentakels staat een ambachtsman die hard aan het werk is. Het is duidelijk dat deze man trots is op zijn werk, en geniet van het proces. Het product dat hij maakt heeft zowel intrinsieke waarde als schoonheid, en hij is goed in staat om een productietempo aan te houden dat hem voorziet van alles wat hij nodig heeft, en meer.

Toen ik dit aan Jason uitlegde, zei hij: "Ik vraag me af of ik de winst niet gewoon weer in het bedrijf moet steken en op een meer organische manier moet uitbreiden?"

"Dat zou wel eens de juiste weg kunnen zijn," beaamde ik.

Bodemcentrum: Justitie

De kaart in het midden onderaan werpt licht op de beslissende factor die je lot zal bepalen. Voor Jason lag zijn lot in de handen van Justitie. Hier zit een geklede figuur op een stenen bank, in de ene hand een opgeheven zwaard als teken van gerechtigheid, in de andere hand de weegschaal als teken van een eerlijke en gunstige uitkomst, evenals een terugkeer naar evenwicht.

"Ik denk dat als je je keuzes zorgvuldig afweegt," zei ik tegen Jason, "er eigenlijk maar één keuze is die je kunt maken. Je hebt iets opgebouwd waar je om geeft en waar je echt trots op bent. Je verdient er goed mee en je voelt je goed over jezelf. Ben je bereid dat te riskeren voor makkelijke geld?"

"Nou," gaf hij toe, "het is veel makkelijk geld. Een deel van mij is nog steeds in de verleiding."

"Dan ben ik benieuwd naar je besluit," zei ik tegen hem.

De conclusie

Een paar maanden later stuurde Jason me een link door naar een publicatie in de dierenbranche die zojuist een profielstuk over hem had gepubliceerd. De titel van het verhaal luidde: "When Going to the Dogs (and Cats!), Bigger Doesn't Always Mean Better" (Als je naar de honden (en katten!) gaat, betekent groter niet altijd beter), en daarin werd Jason als volgt geciteerd: "Het zou gemakkelijk zijn geweest om het aanbod van het grote geld aan te nemen, maar ik had, wat later bleek, zeer goed advies gekregen om er zeker van te zijn dat het bedrijf dat ik zou houden in overeenstemming was met mijn persoonlijke waarden. Het bleek van niet."

Door trouw te blijven aan zijn instincten en zijn morele kompas, bloeide Jason's bedrijf op. Hij had geleerd dat de definitie van groot succes niet altijd betekent dat je de grootste bankrekening moet hebben. Jason hield van wie hij was en wat hij deed. Hij had meer dan hij nodig had om rond te komen, en dat was voor hem succes genoeg.

Voel je je in de war door een belangrijke levensbeslissing? Een KEEN tarot-adviseur kan onthullen wat er op elke weg te wachten staat om u te helpen de verstandigste keuze te maken om verder te gaan vooruit.