Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

Het vinden van uw tarot avatar: leren om archetypen belichamen in het dagelijks leven

Ik herinner me een uitdagende tijd in mijn leven toen ik tijdens mijn meditaties naar de Strength Tarot card zat te staren. In mijn kaartspel houdt een vrouw een gevleugelde leeuw op haar schoot met een paard op de achtergrond. Haar blik is sterk en gericht op de toeschouwer. Ik had het gevoel dat ze me recht aankeek en me uitnodigde om mijn dierlijke kracht te vinden en mijn passies te eren.

De kaart Kracht is niet mijn Persoonlijkheids- of Zielskaart, en het was ook niet de Jaarkaart. Maar ik legde hem op mijn altaar en mediteerde er elke dag mee, waarschijnlijk zes maanden lang. Het werd een Avatar voor me: een symbool van de kracht die ik wilde cultiveren en de rol die ik in mijn eigen leven wilde spelen. Die kaart leidde me door een moeilijke fase en ik realiseerde me toen de kracht van de archetypen in de Tarot om te dienen als katalysator voor ons om ons leven te verbeteren of naar een doel toe te werken.

Het kiezen van je Avatar

Er is niet één manier om een Tarotkaart te kiezen waarop je je kunt concentreren, maar ik stel voor om gewoon degene te kiezen waartoe je je het meest aangetrokken voelt. Dit kan een hofkaart zijn of, waarschijnlijker, één van de Grote Arcana. Ik heb cliënten gehad die maandenlang met een Koning of Koningin hebben gewerkt, om de kwaliteiten van het specifieke archetype te leren kennen en te belichamen. Zelfs onwaarschijnlijke Grote kaarten zoals Death, de Duivel, of de Toren kan mee gewerkt worden - bijna zoals het werken met Kali of andere vernietigingsarchetypen - om verandering en persoonlijke transformatie teweeg te brengen.

Neem eens de tijd om door je Grote Arcana en de hofkaarten te kijken. Welke spreken u aan? Denk niet zozeer aan de betekenissen als wel aan de afbeeldingen. Op welke kaarten kom je steeds weer terug? Welke kaarten stoten je af? Soms worden we afgeschrikt door de energieën die we het meest nodig hebben om te cultiveren. Maar als de Tarot nieuw voor je is, zou ik het voorlopig houden bij de kaarten die je inspireren.

Werken met je Avatar

Als je eenmaal een kaart hebt gekozen, breng dan wat tijd door met je Tarot dagboek waarin je schrijft over de beelden, kleuren en indrukken die je van de kaart krijgt. Wat vind je er mooi aan? Als je dit gedaan hebt, zoek dan de traditionele betekenissen op. Zijn er een paar die je bijzonder aanspreken? Het is ook leuk om naar dezelfde kaart te kijken vanuit verschillende decks. Je kunt de afbeeldingen online bekijken en eventuele extra afbeeldingen van je kaart afdrukken voor je altaar of dagboek.

Speel met verschillende meditaties met je kaart. Je kunt visualiseren dat je de wereld van je kaart binnengaat, en een verhaal laten ontstaan over wat er gebeurt. Spreken de personages op de kaart u aan? Misschien dient de kaart als een poort naar een heel andere scène, een waarin u de eigenschappen kunt belichamen die u het meest aanspreken in de kaart. Sta jezelf toe om te dagdromen. Als jij de kwaliteiten had die de kaart bezit, wat zou je dan doen in je relaties? Je carrière? Je creatieve leven? Hoe zou het zijn zoals deze kaart je leven beter maken? Maak een lijst van alles wat je bewondert aan deze kaart. Ik had bijvoorbeeld een klant, Marcia, die koos voor de Koningin van Wijzen als haar avatar. Wat zij zo mooi vond aan de koningin was haar zelfbeheersing, haar zelfvertrouwen, en haar seksuele kracht. Ze hield van het gebrek aan angst en het doel dat deze koningin had bij het nastreven van haar doelen. Ze nam deze eigenschappen en maakte bevestigingen voor zichzelf: "Ik ben zelfverzekerd. Ik streef mijn doelen na met passie en gemak." En zo verder. Als ze in een moeilijke situatie zat, stelde ze zich voor hoe ze zou handelen als ze de Koningin van Wijzen was.

Een andere cliënt, Luna, koos de Keizerin als haar avatar. Luna was alleenstaand, in de 60, en voelde een gebrek aan liefde en vrouwelijke energie in haar leven. In haar deck was de Keizerin omgeven door weelderige stoffen, bloemen en dieren. Dus ging Luna naar een stoffenwinkel en liet zich verschillende stoffen kopen die haar aanspraken - namaakbont, fluweel, zijde. Ze maakte een speciale stoel bekleed met deze stoffen om in te mediteren. Ze begon ook vrijwilligerswerk te doen in een dierenasiel en adopteerde uiteindelijk een moederpoes en twee kittens. Ze liet haar moederlijke, liefdevolle natuur stromen door van zichzelf en deze andere wezens te houden.

Beide vrouwen gebruikten de inspiratie van de Tarot om hen te leiden naar het cultiveren van aspecten van waarvan ze vonden dat ze ontbraken. Marcia kwam met nieuw gemak en nieuwe kracht vooruit in haar carrière. Luna voelde haar hart zachter worden en opbloeien terwijl ze zichzelf en haar nieuwe kattenfamilie koesterde. Omdat ze meer open stond voor liefde in haar leven, ontmoette ze ook nieuwe vrienden en is ze weer begonnen met daten. We weten nooit welke kracht de Tarot in ons leven kan brengen!

Soms is het handig om een Tarot deskundige een lezing voor u te laten doen om u te helpen uw kaart te kiezen. Of een helderziende kan u begeleiden naar het gebied van uw leven waar het het meest nuttig zou zijn om dit soort introspectief werk te doen. Ik vind het heerlijk om met mijn cliënten samen te werken wanneer zij hun persoonlijke Tarot-reis beginnen en de diepgaande veranderingen te zien die het werken met een Tarot-avatar teweeg kan brengen.

Tarot lezers en adviseurs op Keen kunnen u helpen de diepten van de Tarot te ontdekken en de unieke manieren waarop de kaarten uw leven kunnen transformeren. Geef uzelf een lezing cadeau vandaag.