Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

Het vinden van uw jaarkaart: verbinding maken met de grote arcana van de tarot

Suzanne kwam naar me toe voor begeleiding in een tijd van verandering. Haar enige zoon had onlangs het nest verlaten, ze had een reeks mislukte relaties achter de rug, ze verveelde zich met haar baan, en ze voelde zich over het algemeen vastzitten.

Ze had haar eigen Tarot-deck en werkte daar graag mee, dus ik stelde voor dat we eens naar haar Jaarkaart zouden kijken. Dit zou haar een hulpmiddel geven om zich een heel jaar op te richten. Het zou haar ook in staat stellen om de wijsheid van haar eigen intuïtie en leiding te vinden, wat heel versterkend kan werken.

Jouw jaarkaart kan je het hele jaar door in verschillende situaties helpen waarin je begeleiding nodig hebt. De boodschappen die je krijgt door met je kaart te werken, stellen je in staat om een probleem met een nieuw perspectief te benaderen. Zoals Einstein zei: "We kunnen onze problemen niet oplossen met dezelfde denkwijze die we gebruikten toen we ze creëerden." Uw intuïtie zal groeien in het proces van het gebruik van uw jaarkaart, en u zult in staat zijn om creatieve oplossingen te vinden die u misschien nooit zou hebben bedacht door "erover na te denken."

Als u een relatie met de Tarot wilt opbouwen, is dit een geweldige manier om het te doen.

Hoe vindt u uw jaarkaart

Het vinden van uw jaarkaart is eenvoudig. Volg gewoon deze stappen:

Eerst voeg je de maand en datum van je geboorte toe aan het huidige jaar. Suzanne is geboren op 6 augustus. Dus: 8+6+2016=2030; 2+3=5 (je houdt altijd het hoogste getal aan tot 22-De Dwaas). Als het getal 23 of hoger is, blijf dan de afzonderlijke cijfers afbreken en optellen.

En zoek dan de overeenkomstige kaart in de Grote Arcana van het Tarot deck. Suzanne's kaart was The Hierophant (5). Als u uw eigen tarotdeck hebt, staat het nummer op de kaart.

Werken met je jaarkaart

Suzanne was aanvankelijk teleurgesteld toen ze hoorde dat De Hierophant haar kaart was. "Ik begrijp deze kaart nooit," zei ze. Misschien voel je je ook zo als je nieuw bent in het werken met de Tarot - of zelfs als je dat niet bent! Zelfs ervaren Tarot gebruikers hebben bepaalde archetypen die een uitdaging vormen. De praktijk van het werken met een jaarkaart helpt in feite om een gemakkelijke en intuïtieve relatie met de kaarten te creëren. Een visualisatieoefening hielp Suzanne om een intuïtieve brug te slaan met haar kaart, en het kan ook voor jou een nuttige oefening zijn.

In plaats van in te gaan op de traditionele betekenissen van De Hierophant (wat we later deden), vroeg ik Suzanne om zich te ontspannen en een paar momenten de tijd te nemen om naar de beelden op haar kaart te kijken. Suzanne heeft het Crowley Thoth deck, dat een maar het maakt niet uit welk kaartspel je gebruikt. Ik vroeg haar één aspect van de kaart te kiezen en haar ogen te sluiten, terwijl ze het beeld dat ze koos in haar geestesoog hield. (Als je het moeilijk vindt om beelden in je hoofd te houden, laat dan je ogen open.) Zij koos het embleem van de menselijke figuur die Da Vinci stijl binnen een vijfpuntige ster staat. Ik vroeg haar in stilte aan het beeld te vragen: "Wat heb je me dit jaar te leren?"

Omdat de Tarot werkt met het intuïtieve, onderbewuste brein, gaf het kiezen van een van de vele afbeeldingen op de kaart Suzanne's rechterhersenhelft en intuïtie de gelegenheid om haar antwoorden te geven. (Voor meer over hoe de Tarot werkt, lees dit artikel, of .) Ze schreef het eerste antwoord op dat in haar opkwam, zelfs als het niet logisch was. We stelden een reeks vragen, zoals: "Wat heb je me te leren over mijn liefdesleven? Hoe om te gaan met het zo missen van mijn zoon? Met het vinden van nieuw werk?" In elk geval schreef ze haar eerste gedachte op. We gingen snel door de vragen heen, zodat ze geen tijd had om haar eerste intuïtieve reactie te censureren.

U kunt deze oefening ook doen uzelf. Het kan nuttig zijn om de vragen op te nemen op uw telefoon of een ander apparaat en tussen elke vraag even de tijd te nemen om uw antwoorden op te schrijven.

Je voelt je misschien onnozel of zelfbewust bij deze oefening - zoals Suzanne deed - maar probeer het eens in de geest van speelsheid. U zult verbaasd zijn hoe uw intuïtie wordt geactiveerd door de afbeeldingen op uw kaart. Dit is tenslotte het punt van de Tarot. Het maakt niet uit of je niet gelooft dat je intuïtie hebt of niet gelooft in begeleiding buiten jezelf - we reageren allemaal onbewust op beelden. Je kunt dit proces zien als communicatie vanuit je eigen enorme voorraad van onderbewuste kennis.

Je kunt met elk van de beelden op je kaart afzonderlijk werken, en je kunt werken met de kaart als geheel. Het is handig om een (ik hou ook van Jana Riley's Tarot Woordenboek en Compendium) om te werken met meerdere traditionele betekenissen van een kaart, maar ook met de begeleiding die je krijgt.

De begeleiding toepassen

Laten we eens kijken naar een van Suzanne's problemen en zien hoe dit proces haar heeft geholpen. Haar ervaringen met afspraakjes waren frustrerend, en ze wist dat ze tended in de richting van codependency. Haar indrukken van de afbeelding op haar kaart vertelden haar: "Je hebt meer te bieden dan je denkt! Stop met zo laag te mikken. Je wordt gevraagd om dit jaar meer aspecten van je persoonlijkheid te ontwikkelen, waaronder spiritualiteit en zelfredzaamheid." De traditionele betekenissen van De Hiërofant zijn spirituele leraren, innerlijk meesterschap, zelftransformatie door leren.

Suzanne voelde zich door deze combinatie van informatie geleid om op zoek te gaan naar een spirituele gemeenschap en een leraar. Ze begon lessen bij te wonen van een plaatselijke groep die praktische lessen bevatte voor het creëren van bewuste relaties. Tijdens dit proces van zelfontdekking ontmoette Suzanne een man die ook aan zichzelf werkte. Ze begonnen een relatie en zijn in een proces van samenzijn, terwijl ze onafhankelijk blijven.

Als er problemen in de relatie naar boven komen, gaat Suzanne terug naar De Hiërofant en vraagt om begeleiding. Zij wordt, net als het archetype zelf, haar eigen leraar.

Het geheel samenvoegen

Tijd doorbrengen met één kaart is fascinerend. Denk er altijd aan om het leuk te houden. Als je met de beelden in je kaart werkt, verdiep je je relatie met dat archetype, wat je spreads met die kaart zal beïnvloeden. Je kunt ook de kaarten van voorgaande jaren vinden, en de symbologie op de kaart plus je achteraf om lessen uit het verleden te integreren.

Ik moedig cliënten aan om elk jaar in januari hun jaarkaart te vinden (hoewel elk moment van het jaar ook goed is) en het jaar door te brengen met het leren kennen van de fantastische bron van de Tarot.

Voor hulp bij het vinden van en werken met uw jaarkaart, kunt u contact opnemen met een adviseur op Keen vandaag.