Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

Verbeter uw begrip van de tarot door het bijhouden van een tarot dagboek

Een van de grootste obstakels om een zelfverzekerde Tarot lezer te worden is simpelweg het leren van de kaarten.

Veel van mijn klanten die voor zichzelf willen lezen kunnen maar niet op het punt komen dat ze de kaarten kennen. De kaarten hebben veel verschillende betekenissen en correspondenties, en dan zijn er ook nog omgekeerde definities en het lezen van de kaarten binnen de context van een spreiding. Het is gewoon niet mogelijk om dit allemaal uit het hoofd te leren, vooral niet als je geen echte lezingen doet.

De ware kunst van het lezen van Tarot komt van het ontwikkelen van uw eigen intuïtieve relatie met de kaarten, evenals het geleidelijk absorberen van de historische en mystieke archetypische betekenissen. Het bijhouden van een persoonlijk dagboek van je lezingen, indrukken en observaties van de kaarten in je leven is de beste manier om deze intuïtieve kennis te cultiveren.

Voorbereiding van je dagboek

Wanneer ik mensen instrueer om een Tarot-dagboek aan te leggen, wordt dit idee met allerlei vooroordelen over de "juiste" manier om dit te doen ontvangen. Er is geen juiste manier, dus laat die zorg maar achterwege. Je kunt een spiraal notitieboekje gebruiken, een speciaal boek dat je hebt gemaakt, of iets ertussenin. Het is belangrijk dat de pagina's groot genoeg zijn om teken uw spreads en heb ruimte om notities te schrijven. Sommige klanten maken graag kunstwerken in hun dagboek; anderen bewaren hun Tarot overpeinzingen in het dagboek dat ze gebruiken voor dagelijkse reflectie. Maak het aantrekkelijk voor jezelf en toegankelijk. Ik hou van spiraalbanden of softcover journals, zodat ik de kaft terug kan vouwen als ik dat wil.

Ik schrijf graag met een specifieke pen en houd gekleurde pennen of potloden bij de hand om aantekeningen te maken bij mijn lezingen of overpeinzingen. Maak van het schrijven met je kaarten een ritueel. Hoe vaker je het doet, hoe magischer en inspirerender het zal worden. Het dagboek is een geweldige plek om je Ziel- en Persoonlijkheidskaarten te noteren, en welke Jaarkaart je ook werkt.

Een woordje over computer journaling: Het is niet verkeerd (er is geen verkeerde manier om te journalen, weet je nog?), maar ik raad je aan om met de hand te schrijven met pen en papier. Handschrift is sterk verbonden met het onderbewustzijn, en dit is een plek waar die intuïtieve inzichten vandaan zullen komen. Als je aan je laptop gekluisterd bent, is dat natuurlijk prima. Maar probeer het met de hand.

Een kaart per dag

De beste manier voor beginners om te beginnen is door een kaart per dag te trekken. Zo ben ik begonnen, en ik kies nog steeds vaak een kaart tijdens mijn ochtendmeditatie. Dit is een geweldige manier om je dag te beginnen en gegrond in je intuïtie. Ik hou ervan om een paar momenten rustig te zitten en dan langzaam mijn kaartspel te schudden. Terwijl ik schudt, vraag ik om begeleiding voor die dag; wat ik misschien moet overwegen of cultiveren. Dan trek ik een kaart.

Hoewel je misschien de historische betekenis kent van de kaart die je trekt, laat je eigen intuïtie reageren op de beelden. Concentreer je zachtjes op de kaart en merk op wat je opvalt. Welke symbolen, kleuren of figuren trekken je aandacht? Welke gevoelens roept de kaart bij je op? Noteer al deze indrukken in je dagboek.

Zodra je door de dag gaat, herinner je je de energie van de kaart. Hoe manifesteert die zich in de praktijk? Als u bijvoorbeeld werkt met de kaart Dood, merk dan op of u wordt gevraagd om gevoelens, situaties of misschien zelfs een relatie los te laten. Wil er iets nieuws geboren worden? Voel je je "dood" van binnen - waarom? Neem aan het eind van je dag even de tijd om op te schrijven hoe de energie van de kaart in je leven verscheen. Zelfs als er een gebeurtenis is die er niet duidelijk verband mee houdt, maar er wel mee in verband lijkt te staan, noteer dat dan ook. Dit is je intuïtie aan het werk.

Let op kaarten die steeds terugkeren. Een jaar trok ik keer op keer de kaart Kracht. Dat paste goed bij die tijd van mijn leven, en ik ontwikkelde een gelaagde relatie met die kaart. In een andere periode trok ik de Zwaarden Zeven in bijna elke lezing. De traditionele betekenissen leken gewoon niet van toepassing, en dit is wanneer ik mijn eigen relatie met die kaart ontwikkelde en een nauwkeurige betekenis vond die werkt voor mij en mijn lezingen.

Het bijhouden van je lezingen

Schrijf alle lezingen die je voor jezelf doet op en noteer de data van de lezingen, en wat je interpretaties op dat moment waren. Maak snel een verwijzing naar wat er in uw leven gebeurt, zodat u, wanneer u later op deze lezing terugkomt, de contextuele betekenissen erbij kunt betrekken.

Ik doe graag wekelijkse lezingen voor mezelf, en meer significante, grotere lezingen maandelijks of op volle manen, feestdagen, of mijn verjaardag. Als er een belangrijke kwestie in je leven opduikt, kun je natuurlijk altijd een grotere spreiding doen. Ik stel voor dat studenten combinaties doen van drie-kaart lezingen voor de week, ja/nee lezingen als dat nodig is, en dan grote spreidingen zoals het Innerlijke Werk Spreiding of het Keltische

Ga een maand of twee later terug naar uw belangrijke lezingen. Maak nieuwe aantekeningen over wat er is gebeurd en hoe de energieën van de kaarten zich hebben ontwikkeld. Hier haal ik mijn gekleurde pennen tevoorschijn om aantekeningen te maken van verschillende data, waarbij ik nieuwe opmerkingen naast de oude schrijf. Het is verhelderend om zelfs zes maanden later nog eens terug te gaan naar de lezingen en een nieuwe reeks aantekeningen te maken. Je begint persoonlijke patronen, defensieve structuren en thema's te zien opduiken.

Natuurlijk is het niet nodig om kleine lezingen te annoteren. U weet welke lezingen belangrijk lijken en wilt er intuïtief naar terugkeren. Let op terugkerende kaarten, opeenvolgingen van kaarten of een overheersing van getallen en kleuren. Dit alles zal een rol spelen bij het leren kennen van hoe de Tarot zich tot u verhoudt. U zult er na de eerste maanden versteld van staan hoe deze oefening uw vertrouwen en vlotheid bij het lezen zal versterken.

Het kan zijn dat u met hardnekkige patronen werkt, of met thema's waarvan u niet weet hoe u ze in uw leven moet aanpakken. Dit is het perfecte moment om een reading te krijgen van een professional, en met hen kun je samenstellen wat de kaarten proberen te communiceren. Keen biedt een grote verscheidenheid aan Tarot professionals om uit te kiezen. Waarom ga je niet eens langs bij een vandaag?