Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

Intuïtief tarot kaart lezen: leer om je innerlijke visie te ontsluiten en vertrouw op je gidsen

Mijn eerste aanbeveling bij het leren lezen van de tarot is om kies een dek met die u vertrouwd bent en voelen afgestemd. De volgende stap is om daadwerkelijk tijd te besteden aan het leren kennen van de kaarten, en jezelf vertrouwd te maken met hun beeldspraak en de boodschappen die elke kaart overbrengt. Elke kaart heeft niet alleen zijn eigen verhaal te vertellen - een verhaal vol nuances en veranderlijke interpretaties die fluctueren, afhankelijk van de invloeden van andere kaarten die de kaart in een spreiding omringen - elke kaart heeft ook een rol in het grotere verhaal dat een gehele reading is. Dus elke kaart op zijn specifieke plaats wordt een hoofdstuk in een roman, een vierkant in een quilt, een scène in een film.

Een levende visie

Toen ik voor het eerst de tarot leerde ontcijferen, waren de kaarten heel levendig voor me. Ik haalde mijn kaartspel tevoorschijn - een traditionele Rider-Waite die ik van een familielid had gekregen - schudde het willekeurig en trok er dan een kaart uit waarop ik me kon concentreren. In die tijd leken de kaarten echt tot leven te komen.

Door mijn aandacht zonder afleiding te richten, had ik vaak het gevoel dat ik een ervaring had. Een andere wereld - de wereld in de kaart - leek tot leven te komen (hoewel ik, in tegenstelling tot Alice, naar een scène in een film keek en niet deelnam aan een film). Door me op deze manier op de kaarten te concentreren, was ik in staat om kleine details en subtiele symboliek die ik anders misschien gemist zou hebben.

Opgroeien vs. Afsluiten

Ik denk dat het misschien gemakkelijker was om deze opschorting van ongeloof te bereiken omdat ik nog vrij jong was op het moment dat ik begon met tarot lezen, ongeveer 14, en ik veel van de wegversperringen en beperkingen die volwassenen op de "werkelijkheid" plaatsen nog niet had geconstrueerd terwijl we volwassen worden en de mensen worden die we denken te moeten zijn. Helaas is opgroeien voor veel mensen vaak een eufemisme voor het sluiten van deuren voor alternatieve waarnemingskanalen.

Voor mij is een van de meest trieste dingen van het volwassen zijn hoeveel verwondering en magie en waarheid we dagelijks missen omdat we weigeren de mogelijkheid te erkennen van krachten die niet kunnen worden gemeten of in een specifiek hokje kunnen worden gestopt. Openstaan voor tarot is hetzelfde als jezelf volledig overgeven aan een op geloof gebaseerd systeem. Er komt vertrouwen bij kijken. Er komt geloof bij kijken, en het houdt de bereidheid in om veel van de dingen die we onszelf hebben aangeleerd als de eindige beperkingen van het menselijk bestaan, niet te geloven. Als je echt in harmonie wilt zijn met de tarot, moet je bereid zijn om veel van deze beperkingen los te laten.

Klaar worden

Dat is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar als je de kaarten echt wilt leren kennen en begrijpen, en jezelf wilt openstellen voor de boodschappen die ze met je kunnen delen, moet je je ertoe verbinden om er de tijd en moeite in te steken die elke nieuwe relatie kost.

Kies een plek die rustig is en een prettige sfeer uitstraalt. Rustgevende verlichting en kalmerende muziek of natuurgeluiden (daar is vast wel een app voor!) kunnen de ervaring verbeteren, maar zijn niet verplicht. Plan een tijdstip voor deze sessies dat je waarschijnlijk niet onderbroken zult worden, en zet indien mogelijk de bel- en sms alert functies op je telefoon uit. Beschouw wat u doet als een ... Alle invloeden van buitenaf die tussen u en uw kaarten komen, zullen de stroom van communicatie verstoren.

Nu begint u gewoon met het leggen van de kaarten en probeert u zich te concentreren op wat ze u vertellen. Is het beter om dit één kaart per keer te doen, of om meerdere kaarten te leggen en te proberen een patroon te interpreteren? Het doet er niet echt toe. Ga te werk op de manier die voor jou het meest comfortabel is. Laat het proces zich organisch ontwikkelen en kijk waar het je naartoe leidt.

Oké, wat gebeurt er als je geen boodschappen krijgt, of erger nog, als je je gewoon dom voelt? Maakt u zich geen zorgen. Het kost tijd om de muren die je hebt opgetrokken te ontmantelen en de communicatiekanalen te deblokkeren. Het vergt geduld, oefening en toewijding, maar als je echt wilt horen wat de kaarten je te zeggen hebben, zullen hun boodschappen uiteindelijk luid en duidelijk doorkomen.

Natuurlijk is intuïtief lezen niet voor iedereen weggelegd. Als je de voorkeur geeft aan een pragmatische aanpak, zijn er tal van boeken en online sites die de precieze betekenissen voor elke tarotkaart geven en ook uitleggen welke invloed de kaarten hebben in relatie tot waar ze in een bepaalde spread voorkomen. Een eenvoudige zoekactie op an kan een grote verscheidenheid aan bronnen opleveren om u te helpen de methode te vinden waarmee u zich het meest

Nadat u enige tijd één-op-één met de kaarten hebt doorgebracht, kunt u contact opnemen met een KEEN-adviseur om het volledige plaatje te ontsluiten.