Informatie over uw sterrenbeeld of horoscoop nodig?

Astrologie huizen: uw sterrenbeeld in kaart brengen

Het woord dierenriem is een losse vertaling van het Griekse woord voor dierencirkel. De dierenriem is een denkbeeldige lijn in de ruimte die het pad van de opkomende en ondergaande zon in kaart brengt. Deze lijn volgt de evenaar op de sterrenbeelden gesuperponeerd. In de cirkel die de aarde omgeeft, geven verschillende verre sterren het begin van verschillende tekens aan. De cirkel van de dierenriem is verdeeld in twaalf van deze secties. Elke sectie staat bekend als een teken en is genoemd naar het sterrenbeeld in de buurt waarvan het teken in de dierenriem begint.

Het pad van de dierenriem begint wanneer de zon in de lente op één lijn staat met de evenaar. Dit is de lente-equinox. Ram, het eerste teken, begint hier en duurt 1/12e van het jaar. Van 20 maart tot 20 april bezoekt de zon het dierenriemteken van de Ram. Als je tussen deze data geboren bent, ongeacht het jaar, ben je geboren met de zon "in" de Ram - en dus is de Ram je zonneteken. De ouden merkten dat een verschil in persoonlijkheid overeenkwam met de verschillende tijden van het jaar, omdat de zon om de 30 dagen van teken wisselde.

Al deze ontwikkelingen vonden plaats in het oude Sumerië en werden daarna nog duizenden jaren geperfectioneerd. De metingen van de bewegingen van de zon, de maan en de planeten werden zo nauwkeurig dat astrologen wisten waar een planeet zich tot ver in de toekomst zou bevinden, eenvoudigweg op basis van de kennis van zijn huidige locatie en zijn bewegingspatronen tijdens zijn omwenteling door de dierenriem. De nauwkeurige metingen leverden nauwkeurige voorspellingen en persoonlijkheidsprofielen op.

De Grieken waren een maritieme cultuur en hun schepen werden geleid door geavanceerde astrolabia. Een astrolabium is een klein metalen apparaat dat door het draaien van kleine tandwielen een kaart aflevert van de huidige posities van de zon, de maan en sommige planeten, in relatie tot heldere sterren die, in tegenstelling tot planeten, niet bewegen in de dierenriem. Deze zegen voor de scheepvaart was ook een zegen voor de astrologen; tot de invoering van de astrolabium werd elke voorspellende astrologische horoscoop opgesteld met Ram als begin van de dierenriem. Maar dit slimme meetinstrument daagde astrologen uit om de Ram los te laten en te kiezen voor het teken van de dierenriem dat de rijzende zon vasthield. Hoe belangrijk de opgaande zon ook was voor de Griekse zeelieden om hun koers op zee te kunnen bepalen en corrigeren, toch begonnen Griekse astrologen kaarten te gieten met het teken waarin de zonsopgang voorkomt als eerste teken van de kaart. Deze alternatieve tekenopstelling kreeg de naam "huizen" en de naam is door de eeuwen heen blijven hangen. Huizen zijn gebaseerd op het verplaatsen van de dierenriemtekens van hun traditionele vergrendelde posities op de astrologische horoscoop. Het teken dat de zon vasthoudt wordt over de positie van de dierenriem Ram geplaatst en wordt "het eerste huis bezet."

Het eerste huis in een horoscoop heeft de kenmerken van Ram - het is waar een astroloog informatie krijgt over je ego en je vermogen om vooruit te komen in het leven. In een zonnekaart is het dierenriemteken dat volgt op je geboorteteken, je tweede huis. Het tweede huis bevat kenmerken van het tweede teken, Stier. Het is het huis van rijkdom en waarden. En zo verder. Als je een teken met een huis mengt, zijn er talloze mogelijkheden voor een astroloog om te overwegen. De zonnekaart van een Stier zou Tweelingen in het 2e huis plaatsen, wat aangeeft dat de Stier zijn of haar waarden direct zal communiceren en graag financiële details bespreekt met vertrouwde vrienden en collega's.

De Griekse ontwikkeling van de zonnekaart was een van de grootste astrologische doorbraken. Omdat de zon van een persoon altijd in het eerste huis stond, konden relaties met anderen worden gemeten aan de hand van het huis in je horoscoop waarin hun zonneteken stond. Maar meer dan een millennia later, deden Arabische astrologen het Griekse zonnekaart nog beter. In plaats van het zonneteken te beperken tot het eerste huis, konden de astrologen van het Midden-Oosten de positie van de Zon berekenen, samen met die van de Maan en de zichtbare planeten, terwijl zij elke dag opkwamen en ondergingen, en daarbij elk van de twaalf huizen in ieders astrologische horoscoop doorkruisten. Deze berekening was het krachtigst bij het vastleggen van een geboorte. Het wordt de geboortehoroscoop genoemd. Wanneer een persoon zijn of haar exacte geboortetijd weet, opent de mogelijkheid voor een astroloog om je zon in een specifiek huis in een horoscoop te plaatsen veel meer dynamische mogelijkheden voor je astrologische lezing.

De oude Sumeriërs hadden een basis astrologische horoscoop berekend met Ram als het eerste teken. De Grieken verfijnden dit tot een zonnekaart met het teken van de dierenriem dat de zon in het eerste huis plaatst. De Arabieren waren in staat om de positie van de planeten tot op het moment te meten en konden elk dierenriemteken aanwijzen als het eerste huis van iemands horoscoop, ongeacht waar de zon zich in de dierenriem bevond.

Wanneer je een astrologische lezing krijgt, geeft elk huis vitale informatie over jou aan je lezer. Als je astroloog naar de huizen van je horoscoop kijkt, zijn dat de gebieden van je leven waaruit je individuele samenstelling kan worden afgeleid:

HuisNaamCorresponderend tekenGeregeerd door
EersteHuis van het Zelf, Uiterlijk & Ego-driveRamMars
TweedeHuis van de persoonlijke waarden en financiënStierVenus
DerdeHuis van de communicatie & Lokale CultuurTweelingenMercurius
VierdeHuis van Identiteit & WortelskreeftDe Maan
VijfdeHuis van Kinderen, Creativiteit & GokkenLeeuwDe Zon
ZesdeHuis van werk & RitueelMaagdMercurius
SevendeHuis van partnerschappenWeegschaalVenus
EchtsteHuis van seks, dood & andermans geldScorpioMars & Pluto
NinthHouse of Adventure, Travel & LerenZagittariusJupiter
TiendeHuis van Carrière & Publieke PersoonlijkheidHuis van SteenbokSaturnus
ElfdeHuis van Bijeenkomsten &; MenigtenWatermanSaturnus & Uranus
TwaalfdeHuis van Mysterie en IntuïtieVissenJupiter &; Neptunus

Het huis dat je zon inneemt in je geboortekaart verklaart je ego-energie tot in de kern. Wanneer een mogelijke partner in je leven komt, geeft het huis dat zijn of haar zon bezet in je horoscoop je een goed idee van waar hij of zij zal passen in je leven. Een traditionele astrologiehoroscoop zonder huizen kan nog steeds veel verklaren over je persoonlijkheid en motivaties, maar wanneer de huizen van je zonnekaart en je geboortekaart worden verkend, kan je toekomst worden voorspeld door komende gebeurtenissen te timen om hun succes te maximaliseren.

Verdere artikelen