Informatie over uw sterrenbeeld of horoscoop nodig?

Wat is een astrologie maan teken en wat betekent het?

In de astrologie wordt je persoonlijkheid bepaald door je zonneteken. Het is gemakkelijk te bepalen - kijk maar naar je geboortedatum. De zon beweegt in de loop van het jaar rond de dierenriem en stopt onderweg een maand in elk teken van de dierenriem. Maar de Maan cirkelt in een maand rond de dierenriem en blijft slechts iets meer dan twee dagen in elk dierenriemteken. Om erachter te komen in welk teken van de dierenriem de Maan stond op het moment van jouw geboorte is eigenlijk een wiskundige interpolatieberekening nodig. Een astroloog of astrologische software kan dit bepalen. Als je met je astroloog je geboortedatum, -tijd en -plaats bespreekt, kun je gemakkelijk de locatie van de Maan op de dag dat je geboren bent bepalen. Je Maan teken is de tweede belangrijkste plaatsing, na de zon, in je astrologiehoroscoop.

De Maan regeert je emotionele aard en haar plaats in de dierenriem in je horoscoop vertelt je veel over jezelf. Haar locatie in de horoscoop van je geliefde kan je te veel over hem vertellen! Weet je zeker dat je het wilt weten? Je astrologiehoroscoop onthult de locatie van de Maan, maar lees het sterrenbeeld hieronder om de wortel van je emotionele aard te begrijpen.

Ram

De Maan in Aries geeft je energie om te volbrengen veel dingen, maar laat je hongerig achter naar emotionele steun die altijd ongrijpbaar lijkt. Sport en andere wedstrijden die een duidelijke winst en verlies kennen, zijn aantrekkelijk omdat de emotionele uitkomst een zekerheid met zich meebrengt. Ook veel advocaten hebben de Maan in Ram.

Stier

Als je Maan in Stier staat, worden je emoties pragmatisch. Je hebt een koele kant wanneer je met gekwetstheid te maken hebt; dit dwingt je om verder te gaan in plaats van bij de dingen te blijven stilstaan. Je zou een dik pantser kunnen ontwikkelen om te voorkomen dat mensen verliefd op je worden. Je bent sensueel als iemand doorbreekt en kunt als een hert in de koplampen zijn als de liefde op je pad komt.

Tweelingen

De Tweelingen-drang om afwezig te zijn als je aanwezig bent, wordt versterkt met de Maan in Tweelingen. Als je Maan hier staat, kun je goed praten, maar zul je vaak moeite hebben om je gewaagde woorden waar te maken. Je bent praatziek tot vervelens toe, laat zelden zien wat je echt denkt en weet vaak niet hoe je je voelt.

kreeft

Het is moeilijk om je liefdesleven op orde te krijgen als je de Maan in het teken Kreeft hebt. Je bent altijd aan het piekeren over het verleden en dwaalt door de gangen van herinneringen in je geest. Als je je zeker genoeg voelt in een baan of relatie, ben je de aardigste persoon die iemand ooit zou willen kennen. Onzekerheden kunnen er echter voor zorgen dat je je snel afreageert.

Leeuw

Een strijd over het handhaven van decorum en het eisen om goed behandeld te worden is de constante emotionele spanning voor mensen met hun Maan in Leeuw. Als je anderen probeert te helpen, is het door leiderschap en wilskracht dat je vooruitgang boekt. Als je jezelf probeert te helpen, is dat met de koninklijke air van koninklijke autoriteit.

Maagd

Jouw Maan hier zorgt voor aandacht voor details en een snel intellect. Je voelt je niet verplicht om dingen op een traditionele manier te doen en kunt uit vele bronnen putten voor welke projecten dan ook waar je mee bezig bent, of het nu wetenschappelijke onderzoeken zijn of meesterwerkjes uit je verbeelding. Als u echter kieskeurig bent over kleinigheden, kan dat de mensen om u heen ertoe aanzetten om van u en uw organisatorische uitstapjes weg te lopen.

Weegschaal

Heeft iemand u een leeghoofd genoemd? Uw pogingen om uit te leggen wat u weet, worden vaak bemoeilijkt door uw behoefte om op goede voet met anderen te blijven. Diplomatie maakt dat u veel van uw communicatie betwijfelt, waardoor mensen denken dat u niet het denkende type bent. Maar uw gevoelsleven is rijk aan cerebrale overpeinzingen en u hebt een geest voor informatie die anderen missen.

Schorpioen

De Maan in Schorpioen stelt je in staat om nauwkeurig te bepalen waar je emoties op elk moment zijn. Het is echter moeilijk om je van die emoties los te maken, want je kunt met een koele houding functioneren, ongeacht hoe boos of gepassioneerd je op een bepaald moment bent. De kracht van je Maan is standvastigheid, maar dit is ook je zwakste eigenschap omdat je andere standpunten niet zo goed kunt zien.

Zagschutter

De avontuurlijke Maan in Boogschutter houdt van een gokje wagen en is er zeker van dat het avontuurlijke leven moet worden omarmd. Er zal zich echter een botte persoonlijkheid vormen en je kunt sommige mensen niet al te serieus nemen als je eenmaal de sluier hebt doorgeprikt die casual en intiem van elkaar scheidt. Je moet het allemaal hebben of je wilt er niet eens van proeven. Een zoektocht naar een soulmate is succesvol, misschien zelfs een paar keer in uw leven!

Kapril

Zeker weten hoe de wereld in elkaar steekt en wat uw plaats daarin is, maakt het leven zo veel gemakkelijker om te navigeren. Het leven van alledag is nooit saai als je het gevoel hebt deel uit te maken van iets dat zoveel groter is dan jezelf. Vasthouden aan de status quo kan teleurstellend zijn wanneer de maatschappij reageert op veranderende tijden en u niet. Flexibiliteit is niet je sterkste kant, maar doorgaan ondanks wat anderen denken, dus u gaat door.

Waterman

Deze stand van de Maan verhoogt uw mentale activiteit, maar berooft u van de persoonlijke noot. U ziet uw individualiteit meer als een bedrijf en beschouwt andere mensen als klanten, concurrenten of andere takken van hetzelfde bedrijf. U bent een geweldige teamspeler zolang uw belangen worden beloond. Groepsinspanningen zullen altijd voorzien zijn van uw naam en foto, zelfs als er niemand in uw leven is om ernaar te kijken en te waarderen wat u allemaal hebt bereikt.

Vissen

De Maan kan u zoveel laten opofferen voor anderen als ze in Vissen in uw horoscoop landt. Het vermogen om andere mensen op de eerste plaats te zetten en rond hun schema's te werken is jouw sterke kant. Uw liefde voor escapisme kan u echter op een andere golflengte brengen en een echte kans om uw droom te leven zou zomaar aan u voorbij kunnen gaan terwijl u in de verte staart, uw leven wegdromend.

Andere inleidende artikelen over astrologie

Astrologie Uitgelegd: Planetaire spanning

Uw begrip van uw heersende planeet

Astrologie Uitgelegd: Planetaire Harmonie

Lichaamsheerschappij in Astrologie

Boortestenen per dierenriemteken

De kwaliteit van uw dierenriemelement

Inleiding tot het huizensysteem van de astrologie